Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Zanima me kje se da kupiti BOB ali Spar Pro?
Ali se da zadevo dobiti kje v SLO ali v bližini?
BOB
Spar Pro
Odsoten
Zadeva ni ravno enaka kot BOB oz. Spar Pro.
Če se ne motim gre tu za Boxing Man od Taurusa.
Odsoten
...kokr jst vem, se edino to da "tuki" dobit (podobno BOBu)...nism pa 100%....
Odsoten
da se dobit samo je dragooo
Odsoten
Drago je že v USA, tako da bo v SLO še dražje :-(
Kdo ve kje bi se dalo naročiti/kupiti in koliko bi zneslo?
Odsoten
BOB, kot si podal na prvi sliki, dostikrat vidim v Avstriji v raznih trgovinah. Recimo v Shopping City Seiersberg (trgovina Sports Experts) - to je takoj pri Grazu. Potem v Grazu sem videl v Intersport XL trgovini v zahodnem delu Graza (Graz West), trgovina ima 4 nadstropja. Cena mislim da je okrog 150E ali pa 200E, tu nekje se menda giba, če ne še več.
Odsoten
Da ne bom nove teme odpiral, bom kar tule vprašal. Mene pa zanima, če kdo ve, če se da kje v bližini oz. bližnji Evropi dobiti Training dummy, lahko tudi wrestling dummy, kot so primerki na teh straneh http://www.championmats.com/id55.htm
http://www.wcwusa.com/wrestlingdummies/ … mmies.html
Zadnjič urejal Samobit (16.02.2008 16:33:37)
Odsoten
pri baradi se da dobit ....bob al pa spar pro.....sem trenirau tam pred par leti pa je meu ze on to....samo ej pac od top tena
Odsoten
A imaš kakšen kontakt?
Odsoten
kolega tam trenira..tak da mu lahko rečem pa gre on wprašat...
Odsoten
OK.
Odsoten
No pa se je skoraj končalo to moje iskanje BOBa!
V glavnem sem ugotovil, da se ga v SLO ne da neposredno kupiti (če bi bilo mogoče bi ga kupil). Tudi po celinski Evropi ga nisem našel. Pri nas (in v celinski Evropi) se da večinoma dobiti lutke ki so primerne za "boksanje" (t.i. Punching Bag), so pa daleč od tega kar je BOB.
Precej tega je v UK, vendar so kar dragi (verjetno ker je notri poštnina iz ZDA + davki, kar skupaj znese cca. 270 GBP oz. 336 EUR), kar je z dodatno poštnino do SLO (mislim da je nekje 95 GBP oz. 118 EUR) še dodatno drago. Za naročilo BOBa iz UK bi moral odšteti cca. 454 EUR. Mimogrede najcenejšo varianto za katero sem se uspel dogovoriti (skupaj s poštnino do SLO) je bila 450 GBP (!!!), kar znese 560 EUR.
V USA je zadeva bolj poceni (320 USD oz. 205 EUR), a kaj ko če je tam dol mi ne koristi kaj dosti :-( , poštnina do SLO znaša nekje 192 USD oz. 123 EUR. Skupaj tako bi me prišlo (brez carine in davka) 327 EUR, z vsemi dajatvami pa 401 EUR. Torej za originalen BOB moraš za nakup iz SLO odšteti cca. 400 EUR.
Trenutno ima v akciji www.Centurymartialarts.com (ki so tudi proizvajalec/dobavitelj BOBa) t.i. Half BOB, ki je v bistvu nek prototip novega BOBa za 150 USD (100 EUR), kar je zelo ugodno in sem se tudi za to varianto odločil. Skupaj s poštnino in dajatvami (20% DDV in 2,7% carina) me bo prišlo "samo" 268 EUR :-)))))
Kar nekaj ponudbe je tudi na Kitajski (npr. www.bodyboxing.cn in podobni), kjer se dobi neke (po moje manj kvalitetne) verzije BOBov. Cene se gibljejo nekje med 150 in 200 USD (100-130 EUR). Sicer pa so dol večinoma "proizvajalci" in imajo predvidene le večje količine prodaje (npr. 1 kontejner ;-). Za posamezen kos pride kar draga poštnina, okoli 300 USD (192 EUR). Če sešteješ še dajatve kmalu ugotoviš, da te kitajski izdelek pride ravno toliko kot originalen BOB!
Glede na ceno, zlasti glede "stroškov" pošiljanja, bi bilo zanimivo, če bi se za izdelavo takšnega rekvizita odločil tudi kakšen SLO proizvajalec. Jez sem razmišljal v varianti, da bi kje staknil kakšno lutko/manikin, ki jih koristijo v prodajalnah oblačil.
Kakorkoli, sem BOBa naročil danes in bo v roku 7-10 dni pri meni doma!!!
Odsoten
Ja super
boš povabu,da ga krstimo in ga skupi očevljamo prvič hehehe
Odsoten
Ma mislim, da glede na to koliko sem ga iskal in kje sem vse spraševal/preverjal, da bi mu skoraj dal mesto v dnevni (ob kavču), da gledava skupaj TV ;-) Verjetno ga bom (vsaj na začetku) s teškim srcem udaril.
Sicer pa tistim 10 dni pošte je treba sigurno prešteti še 3-4 dni postopkov naše carine (upam, da bodo nežni z njim ;-) ter nenazadnje upam da bo poštarju šel v avto!!!
Odsoten
Papa Muerte je napisal:
Ja super
boš povabu,da ga krstimo in ga skupi očevljamo prvič hehehe
hahahahahahha ne me jebat ker avatar! hahahaha
p.s. rus spet te ni blo na ljubljana open (zdej je bil zravn se Jared )
Odsoten
Manijak je napisal:
Papa Muerte je napisal:
Ja super
boš povabu,da ga krstimo in ga skupi očevljamo prvič hehehehahahahahahha ne me jebat ker avatar! hahahaha
p.s. rus spet te ni blo na ljubljana open (zdej je bil zravn se Jared )
hehe Naske rulz
mah nism mogu,grem pa verjetno na Subos...tko da se kej vidmo kmau ,upam
Odsoten