forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 03.04.2010 15:09:30

van_halen
MODRI rang [III ]
Registriran: 03.04.2010
Objav: 21

Nakup rokavic za boks ali mma

Pozdravljeni

Včeraj sem kupil boksarsko vrečo (55kg 180cm) in po 1 urnem "nabijanju" sem dobil žulje na členkih...imam neke stare boksarske rokavice še iz yuge...lol_retard
Rokavice so mi nekoliko premajhne po dolžini prstov (imam dolge prste-igram kitaro že 8let)
in mogoče nekoliko (malo'?) prevelike po dlaneh ...občutek da se me ne primejo dobro...

No v glavnem zdaj bom kupil nove rokavice in me zanima na kaj naj gledam katere firme so najbolšje
in ali mi priporočate rokavice za mma (meni zgledajo zelo udobne ker imas frej prste)
Edino kar me skrbi je to da bi pri mma rokavicah bolj trpelo zapestje in členki kot pri tistih "jumbo" za boks

Ps.  nabijam samo za lastno veselje in premagovanje neke kronice bolezni ki sem jo dobil pred kratkim pa mislim da se bo stanje izboljšalo če se orenk prešvicam in znorim:boxing_vreca:
Pri nakupu ne bi prav šparal z denarjem saj mi zapestje more delat 100%...
Zadnje 2 meseca intenzivno hodim v fitnes vsak dan 40 min  kdaj tudi zmaga lenoba ampak povečini jo premagam-tako imam že nekoliko "ogreta" zapestja...

Ok vnaprej hvala za odogovore.........

Zadnjič urejal van_halen (03.04.2010 15:19:40)

Odsoten

#2 03.04.2010 17:42:32

hlod
VIJOLIČNI rang [II ]
Registriran: 25.12.2008
Objav: 60

Re: Nakup rokavic za boks ali mma

1. zapestje te boli kr ne znaš udarjat oziroma delat na vreči, garantiram ti da si boš slej ko prej poškodoval roko...
2. rokavice za MMA po mojem mnenju nikakor niso primerne za začetnika, sploh pa niso za nabijat na vso moč! (temu vreča ni namenjena!) kupi si rokavice za na vrečo
3. zapestje ki ni utrjeno --> torej tvoje je potrebno pravilno poviti
4. vreča praviloma ni za nabijat, ampak za trenirat tehniko (na easy udarci)
5. pejdi v kakšen klub, kjer ti bodo pokazali pravilno tehniko in vaje za na vrečo

Odsoten

#3 03.04.2010 21:43:14

van_halen
MODRI rang [III ]

pozdravljen hvalal za odgovor

zapestje me ne boli pomoje pravilno udarjam na vrečo- pravoktono da se ne zvija zapestja -

bolijo me samo prsti pomoje zato ker so mi bile rokavice premajhne in sem ime cudno pokrcene- zabijali so se mi v rob rokavice kot premajhni cevlji..
a potem mma rokavice niso dobre za trening na boksarski vreči (180cm visoka in 60 kg težka polnjena z tekstilom in ne z usnjem....) ?

Odsoten

#4 03.04.2010 21:45:21

van_halen
MODRI rang [III ]

Aja pa še to me zanima zakaj vreča ni za nabijat?

Odsoten

#5 03.04.2010 23:15:35

hlod
VIJOLIČNI rang [II ]
Registriran: 25.12.2008
Objav: 60

nism dobro napisal: zapestje te še ne boli...
http://mma.si/si/shop_seznam/53 ...rokavice za vrečo takšne... se ne imenujejo rokavice za vrečo zastonj...

zato kr se prvo treba naučit tehniko, šele potem se lohk razpucavaš... na vreči se vsaj jaz ne razpucavam z mma rokavicami...

no razpucavaš se lahko tudi sedaj, vendar ne pričakuj da se boš kej velik od tega odnesu...

v klub v vsakem primeru...

Odsoten

#6 04.04.2010 20:31:40

van_halen
MODRI rang [III ]

Ok  danes že malo čutim utrujensot -celo malo bolečino v zapestjih ko igram kitaro.....

A recimo je potem za zacetek najbolje da udarjam bolj švoh in delam na hitrosti in raznih kombinacijah?

hvala za odgovore!

Odsoten

#7 04.04.2010 20:34:26

van_halen
MODRI rang [III ]

Pomoje so veliko krive tudi rokavice ki jih imam 
zagledal pa sem se v tele mislim da so dobre ce jih kdo pozna ?

-Warrior International rokavice za MMA Bag

http://www.mma.si/si/shop_artikel/887

lp

Odsoten

#8 04.04.2010 20:44:35

Addon
VIJOLIČNI rang [IIII]
Registriran: 14.01.2010
Objav: 92

Če imaš samo rokavice pa brez povojev si boš slej ko prej nekaj poškodoval. Povoji skrbijo da je roka kompaktna še posebej takrat ko si že bolj utrujen.
Najprej začni tehniko lepo na lahko, potem, ko se ti bojo kot je gospod hlod povedal ojačala zapestja lahko začneš na polno.  Za začetek pa ne rabiš ne vem kakšnih kombinacij najprej se nauči dobrega direkta pa crossa. Že to potrebuje veliko časa in potrpljenja.

When the pin is removed, Mr. Grenade is no longer your friend.

Odsoten

#9 04.04.2010 22:04:02

van_halen
MODRI rang [III ]

Ok hvala za odgovor mi lahko še prosim poveš kako se pravilno obvije zapestje in kakšne povoje naj kupim?

Odsoten

#10 05.04.2010 10:17:57

Addon
VIJOLIČNI rang [IIII]
Registriran: 14.01.2010
Objav: 92

Povoji so lahko neelastični ali pol elastični. Osebno sem bolj zadovoljen z neelastičnimi ampak to je popolnima odvisno od posameznika in ni nobene razlike v sami zaščiti pred poškodbami.
Povoje lahko kupiš kar tu na mma.si, so dobri.
Kar se pa tiče povijanja je veliko slogov. Izbereš si tistega ki tebi najbolj odgovarja. Par primerov:
muay thai: http://www.youtube.com/watch?v=dGuneYU0 … re=related
boxing: http://www.youtube.com/watch?v=A3ipisEv … re=related

When the pin is removed, Mr. Grenade is no longer your friend.

Odsoten

#11 05.04.2010 11:27:44

van_halen
MODRI rang [III ]

U to je pa kar zahtevn botreba mal vadit...
OK hvala za odgovore če bo pa še kaj pa prašam:chikfajt:

Odsoten

Noga deske