Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
sajito fu je napisal:
Imate pa ful urejen tale klub...pohvalno...kok je pa kvadrature tega telovadnega prostora????Kaj pa nakup opreme???imate kake sponzorje al ste večino financirali sami?? lp
Hvala telovadni prostor kot praviš je 145m2 skupno pa je z garderobo in predprostorom (čajnica) 225 + 68m2 parkirnega prostora pod streho. Sponzorja za enkrat še nimamo in od države dobimo nula (šele po enem letu delovanja kot društvo lahko zaprosiš za subvencije). Ja večino sem finaciral sam,ker članarina trenutno še ne pokriva najemnine in nekateri prijatelji so mi pomagali in seveda sami člani društva.
Nekatero opremo naredimo sami ,nekaj smo kupili,nekaj so nam pa tudi podarili. Poslikave pa so moje delo
Lp
KATANA
Zadnjič urejal KATANA (04.10.2007 16:57:59)
Odsoten
Ful v redu narejeno vse skupaj...Bilo kar verjetno dosti časa ter truda vloženo v telovadnico.??.Sem videl nekje v zgornjih postih da si poslikal tudi MAKOTO..Torej imaš talent tudi za slikanje??se poklicno ukvarjaš s slikanjem ??ali si svobodni umetnik ali slikar???.Opažam pa da imate podoben problem kot mi....z financami seveda...Komaj smo dobili en prostor ali takoimenovano manjšo dvorano za prireditve, naredili smo ring iz železne konstrukcije ter vrvi, prav ta teden tudi dobili enake tatamije kot jih imaste vi, vendar le v velikosti ringa 5x5...Finančno ni zneslo večje kvadrature...imamo dve vreči 180 cm, in nekaj fokuserjev...Financiramo pa več ali manj člani sami ali le tisti ki hodimo trenirat...ampak ni nas dosti to je največji problem, ni članov,ni interesentov za ta šport v naših krajih...folk pride in gre...vsi vidijo le pretepe v filmih in na televiziji,ko pa se pride trenirat pa ugotovijo, da to ni za njih...vsi bi radi skozi noč postali dobri borci...tako da več ali manj treniramo le za rekreacijo in da se družimo...Drugače pa še je poleg našega društva karate klub, ter judo in rokoborba...ostalo pa v malce bolj oddaljenih krajih...pa tudi v teh naštetih klubih ni nevem kaj članov...pomoje se premalo promovira ta šport pri nas in v sloveniji nasploh...
Vi pa imate kar pester izbor borilnih veščin skozi ves teden... Imaš kaj za trenirat...trenerji ste vsi iz postojne ali okolice?? ali tudi iz oddaljenih krajev??
Lep pozdrav
Odsoten
Ja risanje je tako kot BV moja strast že od majhnih nog in mislim,da mi je bog podaril te sposobnosti z nekim namenom.Nekdo mi je nekoč rekel,da sem bil v prejšnem življenju samuraj (bojevnik in umetnik) ha ha ha...kaj pa vem mogoče je pa res.Drugač sem pa redno kočal 1.letnik arhitekture in 1.letnik fak. za šport a sem kasneje študij opustil ko se mi je rodil sin.
Lej glede kluba pa jaz razmišljam tko ampak ne pomeni,da je to pravilo.Če želiš početi nekaj takega kot jaz se moraš posvetiti 100% in predvsem verjeti vase in slediti svojim sanjam neglede kakšne ovire si ti postavljajo na tej poti.Moja bodočnost so otroci in delo z njimi ni lahko a tu se dosegajo rezultati in na podlagi tega pridejo tudi nagrade in pomoč s strani spozorjev in države.Z odraslimi je pa tako kot si rekel edino če nimaš talenta med njimi svetovnega kova.Drugo ogromno truda moraš vložiti v promocijo BV in sodelovati z mediji v svojem kraju(objavljanje v časopisih ,radio,lokalna TV,internet),da ljudje počasi spoznajo kaj se dela.Potem udeležba na tekmah na državnem nivoju in demonstracije,ter sodelovanje z drugimi klubi,izobraževanja,seminarji itd...Seveda moraš imeti tudi izdelan program treningov itd...Privabit moraš tudi starše ,da aktivno sodelujejo in podobno.Potem,če narediš v svojem kraju kakšno dobrodelno akcijo tudi ni slabo ...Glede števila članov pa je pri meni tako...čim več druženja med sabo in ponudit jim je treba nekaj več kot zgolj trening... to mislim predvsem v smislu osebne rasti in načina življenja...tisti ,ki to sprejmejo in začnejo delat ostanejo in to je baza na kateri gradiš ostali bodo kmalu odšli.S samim treniranjem BV lahko marsikaj narediš na tem področju in če to preneseš predvsem mislim na socialne veščine in samo vzhodnjaško filozofijo v vse aspekte svojega življena ( odnos v službi,doma ,partnerka ,prijatelji itd...) zaživiš bolj polno in kvalitetno življenje in tisti ,ki to dosežejo ti bodo hvaležni in bodo ostali v klubu in tudi kaj naredili. Recimo,če ima kdo od mojih članov probleme,kakršnekoli se zberemo in mu vsi skupaj pomagamo ali pa če ima kdo kakašno idejo za narest kaj glih tako.V dobrem in slabem smo skupaj.
Ja s trenerji je tako.Težko je dobiti intuzijaste in take ,ki imajo res trenerske sposobnosti in pravo znanje a vendarle jih mi imamo nekaj in pomagajo nesebično.Mamo več trenerjev.Tud iz Škofje Loke mi pride in iz Ljubljane. A moje mnenje je tako,da resnični mojster se uči vse življenje in učenci morajo to videt in tudi dojet tako ustvariš pravi odnos ,ker vidijo,da se še zmerom učiš s srcem in ti sledijo in občudujejo.Konec koncev jim moraš biti vzor in to je to. Nekje sem prebral kao "vaja dela mojstra" oz. "mojster dela vaje da ostane mojster".
Upam,da nisem preveč filozofiral a te izkušnje nabiram zdaj že kok 20-25 let in sebe še zmerom ne smatram za mojstra in umetnika... a siguren sem pa to,da sem na tej poti in to je moja usoda.
Lp
KATANA
Zadnjič urejal KATANA (06.10.2007 13:34:18)
Odsoten
Ufff, že prej ni blo slabo, zdej je pa sploh fancy Keep up the good work!
Odsoten
KATANA je napisal:
Ja risanje je tako kot BV moja strast že od majhnih nog in mislim,da mi je bog podaril te sposobnosti z nekim namenom.Nekdo mi je nekoč rekel,da sem bil v prejšnem življenju samuraj (bojevnik in umetnik) ha ha ha...kaj pa vem mogoče je pa res.Drugač sem pa redno kočal 1.letnik arhitekture in 1.letnik fak. za šport a sem kasneje študij opustil ko se mi je rodil sin.
Lej glede kluba pa jaz razmišljam tko ampak ne pomeni,da je to pravilo.Če želiš početi nekaj takega kot jaz se moraš posvetiti 100% in predvsem verjeti vase in slediti svojim sanjam neglede kakšne ovire si ti postavljajo na tej poti.Moja bodočnost so otroci in delo z njimi ni lahko a tu se dosegajo rezultati in na podlagi tega pridejo tudi nagrade in pomoč s strani spozorjev in države.Z odraslimi je pa tako kot si rekel edino če nimaš talenta med njimi svetovnega kova.Drugo ogromno truda moraš vložiti v promocijo BV in sodelovati z mediji v svojem kraju(objavljanje v časopisih ,radio,lokalna TV,internet),da ljudje počasi spoznajo kaj se dela.Potem udeležba na tekmah na državnem nivoju in demonstracije,ter sodelovanje z drugimi klubi,izobraževanja,seminarji itd...Seveda moraš imeti tudi izdelan program treningov itd...Privabit moraš tudi starše ,da aktivno sodelujejo in podobno.Potem,če narediš v svojem kraju kakšno dobrodelno akcijo tudi ni slabo ...Glede števila članov pa je pri meni tako...čim več druženja med sabo in ponudit jim je treba nekaj več kot zgolj trening... to mislim predvsem v smislu osebne rasti in načina življenja...tisti ,ki to sprejmejo in začnejo delat ostanejo in to je baza na kateri gradiš ostali bodo kmalu odšli.S samim treniranjem BV lahko marsikaj narediš na tem področju in če to preneseš predvsem mislim na socialne veščine in samo vzhodnjaško filozofijo v vse aspekte svojega življena ( odnos v službi,doma ,partnerka ,prijatelji itd...) zaživiš bolj polno in kvalitetno življenje in tisti ,ki to dosežejo ti bodo hvaležni in bodo ostali v klubu in tudi kaj naredili. Recimo,če ima kdo od mojih članov probleme,kakršnekoli se zberemo in mu vsi skupaj pomagamo ali pa če ima kdo kakašno idejo za narest kaj glih tako.V dobrem in slabem smo skupaj.
Ja s trenerji je tako.Težko je dobiti intuzijaste in take ,ki imajo res trenerske sposobnosti in pravo znanje a vendarle jih mi imamo nekaj in pomagajo nesebično.Mamo več trenerjev.Tud iz Škofje Loke mi pride in iz Ljubljane. A moje mnenje je tako,da resnični mojster se uči vse življenje in učenci morajo to videt in tudi dojet tako ustvariš pravi odnos ,ker vidijo,da se še zmerom učiš s srcem in ti sledijo in občudujejo.Konec koncev jim moraš biti vzor in to je to.
Upam,da nisem preveč filozofiral a te izkušnje nabiram zdaj že kok 20-25 let in sebe še zmerom ne smatram za mojstra in umetnika... a siguren sem pa to,da sem na tej poti in to je moja usoda.
Lp
KATANA
Se podpišem pod to kar si napisal...temu se pa že lahko reče, da imaš karseda profesionalen odnos do kluba in vse kar je povezano z njim...no jaz nisem vodja tega našega društva, ima ga kolega, za vodstvo kluba pa kot si sam dejal, rabiš znanje, izkušnje in predvsem kilometrino na področju tega s čim se ukvarjaš...učimo in izpopolnjujemo pa se itak celo življenje..tako da res ni nihče popoln...
Je pa res da svet na mladih stoji...ampak ti mladi so dandanes (no se mi vsaj zdi) bolj zainteresirani za kakšne druge stvari kot za šport..redki so izjema..bolj ko ne so zasvojeni z računalniki,igricami,itd.., kar je pa v veliki meri kriva vzgoja staršev, da jih postavijo pred računalnik, samo da so potem mirni, da jim otrok ne skače okrog, da je doma in da se otroku nebo nič zgodilo..Sam sem član rokoborskega kluba in zadnje 3 leta imamo vsako leto predstavitev rokoborbe v telovadnici,kjer treniramo, otroci pridejo s starši da vidijo kako to zgleda...potem pride na prvi trening cca 20 otrok-potem pa po dveh mesecih ostaneta le še dva ali trije, tako da po enem letu hodi le še en otrok na treninge...Pa imamo super trenerja,ki ima prav tako veliko izkušenj,člani delamo dobre rezultate na tekmovanjih po sloveniji in v tujini (2člana sta bila na evropskem in svetovnem mladinskem prvenstu)....ampak v klubu se bojimo da čez par let nebo več interesentov,predvsem mlajših za ta šport..to je problem...pa tudi ostali klubi nimajo neke prspektive v naši krajih, edino nogomet je ful razvit....Dobro, zdaj sem že preveč zašel iz vašega kluba v postojni...Veliko uspehov pri treniranju in na tekmovanjih, pa upam da se kdaj srečamo kje...
Spoštovanje in lp;)
Odsoten
Včeraj smo se vrnili iz Ormoža,kjer smo se udeležili III.finalnega turnirja za DP v light contactu in musical forms.Moram priznati,da smo bili razočarani z majhno udeležbo tekmovalcev in tudi gledalcev a vse to na zmanjša našega veselja in uspeha saj smo dosegli izjemne rezultate na kar smo zelo ponosni.
V light contactu so nastopili v kategoriji "člani" Jernej Puntar do 89kg in Slavko Majkić do 69kg,ter v kategoriji "članice" Karin Puturović do 70kg. Vsi smo imeli borbe in sicer: Jernej je kljub prehladu nastopil in pokazal da se lahko kosa z najboljšimi,izkušenejšimi in ,da je napredoval od zadnjega nastopa a za še boljše rezultate bo potrebno še malo več trdega dela ,kar se tudi on dobro zaveda. Trenutno je tretji v skupnem seštevku na državnem prvenstvu zato mu čestitam.Karin Puturovič je nastopila v kategoriji kjer je tudi svetovna prvakinja Sabina Šehič in kljub očitni premoči tekmovalk je pokazala da ima veliko srce.Tudi ona je pristala na skupnem tretjem mestu v državi in iskrene čestitke.Za boljše rezultate bo potrebno še veliko dela in tako kot Jernej se zaveda tudi ona in oba sta dobila še večjo motivacijo za nadaljne delo. Jaz sem nastopil v polfinalu z Lopret Mihaelom (domačin) in dokazal da kljub mojim letom (40) še nisem za penzijo in v prvi rundi pokazal enakovredno borbo. V drugi rundi mi je zmanjkavalo moči a sem z pametno taktiko čakal nasprotnikove napake in ga tudi nokautiral (nasprotnik je bil na tleh) za kar menim,da sem neupravičeno dobil - točke za premočne udarce.Bal sem se da bom zgubil saj je bil domačin ,a nakoncu sem zmagal 2:1 saj sem pokazal očitno več kljub opominom in - točkam. V finalu pa se moj nasprotnik ni pojavil (zaradi poškodbe) in je obrdžal točke in prednost ter postal državni prvak jez pa sem na drugem mestu v skupnem seštevku. Žal nisem imel priložnosti in se pomerit z njim,kar bi bilo resnično finale.To so neuradni rezultati.
Otroci so tudi dosegli izjemen rezultate in pohvale od starni sodnikov,trenerjev drugih klubov in samih tekmovalcev.
V glasbenih formah so dosegli sledeče rezultate in jim čestitam za ta lep uspeh,ki jim bo sigurno spodbuda za nadaljne delo.
Glazbene forme trdi stil z orožjem ( sai) -deklice
1.mesto Majkić Nikolina Ana DRŽAVNA PRVAKINJA
Glazbene forme -trdi stil z orožjem (bo) -mlajši kadeti
1.mesto Cestnik Luka DRŽAVNI PRVAK
Glazbene forme trdi stil z orožjem (sai) -starejši kadeti
1.mesto Štajnrajh Gašper DRŽAVNI PRVAK
Glazbene forme mehki stil z orožjem -starejši kadeti
1.mesto Žetko Peter (naginata) DRŽAVNI PRVAK
2.mesto Štajnrajh Gašper (bo)
Glazbene forme mehki stil brez orožja - pionirji
1.mesto Drnovšek Miha (PDK Zagorje)
1.mesto Bartelme Eva (PDK Zagorje)
1.mesto Vozelj Tjaša (PDK Zagorje)
2.mesto Durić Ines (PDK Zagorje)
3.mesto Cestnik Luka (DB in DV KATANA Postojna)
Glazbene forme trdi stil z orožjem (bo) -člani
1.mesto Majkić Slavko DRŽAVNI PRVAK
Glazbene forme mehki stil z orožjem (escrima)
1.mesto Majkić Slavko DRŽAVNI PRVAK
Skupinska slika manjkata le Peter Žetko in Luka Cestnik
Tako to so naši rezultati in kljub temu,da se tem disciplinam ne posveča dovolj pozornosti so nam vsi potrdili ,da si zaslužimo naslove in da zelo dobro delamo in upamo, da bodo naši rezultati pripomogli popularizaciji tega športa in ,da bo vedno več tekmovalcev. Vsi ,ki so dobili naslove državnih prvakov upam ,da bodo imeli možnost nastopiti za reprezenanco Slovenije v naslednji sezoni in poleg tega pa jih že čez tri tedne točno 10.11. čaka mednarodni turnir Zagorje Open,kjer se bodo lahko pomerili z večjo in močnejšo konkurenco saj je to mednarodni turnir in ponavadi pride tudi do 350 tekmovalcev in bomo lahko preverili našo kvaliteto in znanje.Za konec sezone je pa še zadnji turnir v semi contactu,full contactu,K-1 stylu in aereokickboxingu v Ptuju 17.11.,kjer bomo tudi nastopili in tako zaključili prvo tekmovalno sezono v KBZS.
Na koncu še enkrat iskrene čestitke vsem mojim učencem in še posebaj seveda moji hčerki,ki je kljub slabi udeležbi na treningih dosegla velik rezultat.Sledi še skupinska slika saj smo imeli le video kamero na tekmi in nimamo fotografij.
Lp
KATANA
Zadnjič urejal KATANA (19.10.2007 07:51:15)
Odsoten
Čestitke vsem skupaj! Se mi zdi, da se je pri tvojih tekmovalcih kar precej poznal napredek od turnirja v Novi Gorici, pa tudi s formami z orožjem ste lepo popestrili dogajanje. Mislim, da boste na tak način v prihodnje dosegali še boljše rezultate.
Bi te pa malo popravil - nasprotnika (na srečo) nisi nokautiral, ker bi bil v tem primeru diskvalificiran
LP
Odsoten
zZz je napisal:
Čestitke vsem skupaj! Se mi zdi, da se je pri tvojih tekmovalcih kar precej poznal napredek od turnirja v Novi Gorici, pa tudi s formami z orožjem ste lepo popestrili dogajanje. Mislim, da boste na tak način v prihodnje dosegali še boljše rezultate.
Bi te pa malo popravil - nasprotnika (na srečo) nisi nokautiral, ker bi bil v tem primeru diskvalificiran
LP
Hvala ... maš prav malo narobe sem se izrazil...in hvala za čestitke
Lp
KATANA
Odsoten
čestitam za rezultate
Odsoten
uou bravo svaka čast vsem res
Odsoten
Čestitke še z moje strani!!
Odsoten
Tudi jst čestitam za rezultate in za vzdušje ki vlada v klubu bravo!
Zadnjič urejal mirancar (15.10.2007 16:59:01)
Odsoten
Evo zgodba o uspehu se nadaljuje in še sam ne dojamem,da se res dogaja ampak včeraj smo se vrnili iz mednarodne tekme Zagorje Slovenian Open,ki je največji turnir kickboxinga v Sloveniji in dosegli neverjetne rezultate ter potrdili,da uspehi na državnih tekmah niso naključje saj je bila konkurenca med 360 tekmovalci iz 53 klubov iz 6 držav dokaz,da imamo res kvalitetne in perspektivne tekmovalce.Iz KATANE nas je nastopilo 5 tekmovalcev in sicer smo osvojili 2 pokala za prva mesta 4 medalje in 7 priznanj in smo imeli najmlajšo tekmovalko,ki je bila ravnokar 8 let Nikolino Ano Majkić in najstarejšega tekmovalca,ki bo glih kar 40 let star in sicer :
SEMI CONTACT BORBE :
Kadetinje do 16 let do 28 kg
2. Mesto Nikolina Ana Majkić ( prva borba v karieri - črna čelada )
Kadeti do 16 let do 37 kg
3. Mesto Luka Cestnik (prva borba v karieri-črno bela uniforma)
Kadeti do 16 let do 52 kg
4.-5. Mesto Gašper Štajnrajh (druga borba v karieri)
Kadeti do 16 let nad 69kg
3. Mesto Primož Ludvik (druga borba v karieri-črna uniforma )
MUSICAL FORMS (glazbene kate)
Absolutna kategorija z in brez orožji kadeti do 16 let
1. Mesto Luka Cestnik ( Bo ) bela kimona
3. Mesto Gašper Štajnrajh ( Sai ) bela kimona najvišji
Absolutna kat. z in brez orožji kadetinje do 16 let
4. Mesto Nikolina Ana Majkić (Sai ) bela kimona rumen pas
Absolutna kat. z in brez orožji člani nad 16let
1. Mesto Slavko Majkić ( Escrima )
Na koncu lahko povem samo to ,da sem izjemno ponosen na vse in tudi nase in iskreno čestitam vsem mojim učencem in upam,da jim bo to velika spodbuda za nadaljne delo.Povem lahko tudi to ,da smo v glazbenih katah poželi ogromno aplavza med številčno publiko in tudi med ostalimi tekmovalci in udeleženci turnirja.Seveda sledi v kratkem tudi nekaj fotografij ...poleg tega pa bomo zdaj več objavljali na naši novi iternetni stranici,ki je že narejena samo še podatke moramo vnesti...
Lp
KATANA
Zadnjič urejal KATANA (12.11.2007 13:43:55)
Odsoten
BRAVO-KAR TAKO DALJE
Odsoten
Čestitam KATANA!!! Se vidi - trdo delo prej ko slej obrodi sadove.
LPM
P.S. Večkrat sem že prebral, da pišeš glaZbene kate - pravilno je glaSbene. Brez zamere....
Odsoten
Odlično, kar tako naprej!
Odsoten