Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Strani: 1 2
Neki tacga kot tajski boks samo da velja še metat na tlapreko boka itd.
Na Poljskem pa zgleda zadeva še mal v povojih ampak se razvija. Iščite naprej.
Odsoten
tale zadn pa zgleda ze kr na hard:D Sam nevem kako se pol tockuje, en skos mlati z rokami pa nogami un pa skos čaka da ujame brco pa ga vrže po tleh, zanimivo:)
Odsoten
BTW tekme sanda proti Muay Thai se delajo v Bangkoku in na Kitajskem ze fuul casa. Pravila borb so MT s scitniki za komolce + sanda meti. Sanda redno izgublja te borbe ze vrsto let. Par borb so dobili Sandajevci, pa se za te se govori da so bile zmenjene.
Tajec ki je med drugim tekmoval tudi v Sandaju in je meni osebno top Thai fajter je pa Pajunsuk (najvecji clinch mojster. ever. ceknite na youtube). Zadnja leta trenira na Nizozemskem.
Odsoten
Ampak ni taku slabu za vidt, Sm še bulš bi blu v ringu pa profi. Dej te kašn tak fajt kle uploadat. Se kr dobr zbombajo in kr hudi meti so.
Odsoten
wooo tazadn filmcek je pa res hud....
Odsoten
to je zdej ratala nacionalna panožna športna zveza - NPŠZ
Zveza WUSHU-TAIJIQUAN Slovenije
http://www.zveza-taijiquan.si/
041-681 220
marjan.dogsa@email.si
in je po novem članica OKS - Olimpijskega komiteja Slovenije, ter Evropske Wu shu zveze
tale Wu shu zveza je pa druga (po moje so jo v OKS mal za lase)- ki jo vodi baje Kitajc Chen Shining, je pa ta zveza članica Svetovne Wu shu zveze.
Ampak kot je že klasika v Slovenije. Naj bo dobro tako da je narobe.
V glavnem:
Klasificirana zveza po rangu dobitkov v športni pogači viššje od kikboksa in tajskega boksa ter savata in na rangu karateja.Tik pod olimpijskimi športi. Ima rang ARISF.
Konkureence še ni v Sloveniji ker ni še niti enega fajterja - torej . Če začneš to greš lahko prvi na svetovna prvenstva , Evropska itd. Disciplina nima po moje niti selektorja niti tečaja.
Finance kar čakajo nanjo, saj bodo Kitajci hoteli imeti svojo disciplino razvito.
Čudim se da je scena v Sloveniji tako bukovinasta da noben ne zagrabi za kaj takega.
Razvita zveza je že v Avstriji in Italiji kjer so ta tekmovanja tudi lahkokontaktna.
Oba Marjan Dogša in Chen Shining še nista imela rokavice na sebi , ker delata le tai-chi tako da rabita tak kader (V KOLIKOR SE GA NE BOSTA PRESTRAŠILA IN GA OMEJEVALA - KAR JE TUDI MOŽNO V SLO)
Se bodo pa proti tej dejavnosti borili vsi monopolisti državnega denarja ki sedaj lupijo naše davkoplačevalce in obvladujejo SLO borilno sceno.
Disciplina je meni osebno izjemno všeč saj premošča borjenje ki ga nemalokrat zanemarimo od strikinga prehod z metom v parterno pozicijo.
Zadeva bi lepo spremenila slovenski borilni prostor in mu dala novo dimenzijo.
Odsoten
vse kar lahko rečem je wau!
Kva delajo v predzadnjem filmčku, noro, res.Ampak komovca/kolena pa še nisem zasledu.
Zadnjič urejal Legionar (08.06.2008 22:10:06)
Odsoten
jaz sem lih gledau wcerai na discovery-ju o tem dokumentarec..pa je drgace wse ok...samo baje je brez komolcev pa kolen...drugo pac nozna tehnika pa roke...pa oni cist navaden met iz clicncha..
Odsoten
ne pozabmo da je pramuk prebutou kitajca wu-shu lih s kolenom.
komolc je tut zlo uničevalen.
ampak drgač pa je disiplina kr kompaktna in celostna a ne?
Odsoten
Zgleda kr zanimivo. Bi blo zanimivo za poizkusit.
Odsoten
aja..pa tocke tud dobis..ce ga iz ringa wen wrzes....
Odsoten
ce smo pri tem je Shootboxing se bolj divji. = + komolci in kolena
Odsoten
štos je sam u tem da pod shoot boxing ne morš napisat nobenga programa ko kandidiraš za sredstva za šport
za wu-shu pa
problem je pa še ta da za wu -shu maš kolkr tolk nekakšna tekmovanja nekje sem pa tja...
za shootboxing pa ne vem če sploh za amatersko obstaja?
neki je sam ni prou bliz 
Odsoten
mene neki martra....zakaj nebi shootboxerjem in sandu rokavic malo prilagodili...če že ne mma stil pej usaj nešto između med njimi in boksom....k kolkr jst vem je z boks rokavicami bol je*** delat mete, je bol u stilu če rata-rata......kaj to glih zaradi tega d nebi šli preveč u grappling vode al kaj?
Zadnjič urejal pesjan (09.06.2008 23:47:15)
Odsoten
problem je isti kot pri učenju lahkega kontakta in kasneje šele učenja na moč
boksarska rokavica te uči približevanja nasprotniku na najmanj boleč način
...mma ali karate rokavice pa te samo prestrašijo ker je že en šus zelo boleč in nevarnejši, so pa zato učinkovitejše za grabljenje in prijemanje.
zato greš raj mal greplat kt pa da bi delou stendap fajt.
Vsaka zaščita ma svoje prednosti in slabosti.
Tale sanda je pa neki vmes - rukn ga na podn kr z rokavicami - in fantje lepo pokažejo da se da. Seveda se pa ne da delat parterja z njimi.
NO ampak jest mislim da večini začetniških šol v državah kjer je MMA mlad manjka prav to - prehod iz udarjanja v met oz na tla.
In to san shou sanda wu shu je.
Odsoten
eh niti ni tako...mma rokavice pa boks rokavice niso niti neke razlike...sem gledau... mma rokavica ma mogoce 3-4 kg wecji udarec kot boksarske..drugače pa tale..kung fu je zakon....na ptuju je en klub... pa sme mi je od zacetka zdeu tak glup..zdaj ap je ze wredu 
Odsoten
Strani: 1 2