Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Strani: 1 2

No o tej stvari me je Adrenalin spraševal in zadeva je res mikavna. Samo - obleka
, ampak če je v imenu Vale tudo in to še standing... se da potem zdržat? Verjetno samo da ne diši na savate
Ker savate dela že nekdo drug v Sloveniji. In to je bad.
http://shootboxing.org/english/index.html
Ustanovitelj v letu 1985: Japonec Tomofumi Murata - ali po novem - Caesar Takeshi
Andy Sauwer (zmagovalec prestižnega K1-max) - tipični pajkičar, ki pa ni baletka zarad pajkic k jih res nosi za razliko od savaterjev, ki imajo integrale, ki niso oprijeti
. verjetno ma prednost v tem da nima čevljev. ker čevlji so slabi. čevlje imajo tipično čudni športi kot je nogomet, košarka, atletika....oh ti čevlji

Zadnjič urejal savater (21.08.2008 18:43:41)
Odsoten
shootboxing je top.
zakaj:
+roke
+noge
+kolena
+komolci
+vsi meti (judo, rokoborba...younameit)
v MT je malo smotano ker se v clinchu stvari ustavijo pri dolocenih metih. Sicer pa je po pravilih enak Sanda-ju (sportna verzija Kung Fu -ja). Tekem Muay Thai vs Sanda je bilo ze precej. S tem da slednji redno zgubljajo borbe (tu pa tam se najde tudi kaksna namjestalka...).
Odsoten
kje pa se da trenirati shootboksing?
Odsoten
joj, samo a ni ta baletna oprema mal mim
?
joj , joj adrenalin...ti znaš navijat za svoje...pa druge uspešno pluvat
Odsoten
A ni to že mal preveč, da tkole promoviraš savate, čeprav vidiš, da folk ni zainteresiran, pol pa še pljuvaš po športih ki so drugim članom foruma všeč?
Zadnjič urejal gverilec (22.08.2008 22:53:39)
Odsoten
tipa je pr savatu motila kao oprema
ampak nekej dni zatem mi je spuščal ZS-je o drugem športu Shootboxingu (če imam kkšne konekšne - zato sem pa dal gor zdej tut podatke o shotboxingu da se vidi kaj tega kritika navdušuje in kaj zanima) ki ima hujšo če ne bl grozno opremo, k ga pa u tem primeru ne moti in ne riše slikc o njej 
zgleda da ga pr savatu ne moti oprema ampak ga motijo ljudje kot taki in je zelo spreten agitator ter teptalec sebi nepoznanega, verjetno zato ker je zasedba Savate zveze taka, da ni kontrolirana s strani ....no o tem pa drugič
Zadnjič urejal savater (23.08.2008 08:06:44)
Odsoten
se strinjam, da nima nihce nic proti savatu niti nimamo nic proti osebam.
IMAMO PA VSI PROTI ENI OSEBI IN TA OSEBA DAJE Z SVOJIMI ODZIVI SLAB VTIS O SAVATU IN TA OSEBA SE NA TEMU FORUMU IMANUJE SAVATER
Odsoten
Bane ne mi zamert ampak ti imaš zaradi nečesa drugega osebne zamere do mene
:
Tvoj prispevek s foruma:
S klubom smo sli ze 2x na seminar v Irsko pa tudi v Bosno in Hrvasko pa da ne omenjam, da gremo naslednje leto na MALTO.
Presenetljivo je kako radi prihajajo iz sorodnih klubov (Nemcija, Irska, Anglija, Bosna, Hrvaska,..) Na treninge in na obisk v Slovenijo.
Skratka smo prava velika družina in odlicna klapa.
To je cisto na kratko od moje malenkosti pridte pogledat, ne bo vam zal.
No ti si iz ene družine in jest iz druge, tega ne moreš zanikat. In tvojo moti moja. Je še kaj drugega ali naj spremenim ime iz savater v shootboxer
?
Odsoten
sem ljubitelj borilnih vescin in tudi ti si.
vsaka borilna vescina ima svoj stil svoj namen in seveda zvrst ljudi, ki jo trenirajo.
meni je savate vsec kot vsaka druga borilna vescina.
tudi ljudje ki trenirajo savate so sportniki in niso nic slabsi od drugih.
za nekoga z ulice so smesne vse oprave borcev pa naj bo to kimono, oprijete hlacke pri vale tudu, pri jaz nosim hakamo, ki mocno spominja na kiklo PA SE MI NIHCE NE POSMEHUJE.
ZATO ZASTOPI, DA SE NIHCE NE POSMEHUJE SAVATU POSMEHUJEMO SE SAVATERJU
Zakaj?
ja clovek bozji pa zate so vse ostale borilne vescine zanic z vsakim postom povelicujes savate vsi ostali, ki pa ljubimo vse borilne vescine smo pa tepci.
Malo si preberi svoje poste in presodi sam.
Odsoten
Zdravo vsem predvsem pa teb "savater".
Malo sem se ogledal vašo stran in forum kjer sem zasledil spodnji komentar, kjer mu ti ...se mi zdi, da si ti veselo potrjuješ. Očitno imaste v savateju velik problem z egom in manjvrednostnim komleksom in se mi to zdi nesprejemljivo za ljudi, ki naj bi se ukvarjali z borilnimi veščinami. Tudi tukaj tvoj kolega tako kot ti ponižuje ostale "rižojedce" in stem tudi vse,ki se ukvarjamo z borilnimi veščinami. Tudi jaz treniram "rižojedčeve veščine" kobudo in je spodnja izjava človeka,ki nima kaj iskat v borilnih veščinah. Se pravi bo-juitsu in escrima po vašem je neuporabna?
Mislim, da je čas, da se malo spustiš na zemljo in nehaš blamirat "Savate" kot veščino.
Lp
Katana
"Azijatske tehnike so zanimive v tej meri, da vse tehnike izhajajo dejansko iz palice (bambusove). V Evropi se vse palice, ki so daljše od 120cm smatra v kontekstu eno in pol ročnega meča do dvo ročnega ali kar je dalše od 150cm kot helebardo. Helebarde so se uporabljale za napik jezdecev in/ali pehote ter predvsem kot kavelj potegniti jezdeca iz sedla.
Tako če danes gledamo predstavitvene tehnike rižojedcev je ta predvsem atraktivna in žal velikokrat neuporabna.
Tehnike helebarde in dvoročnega meča pa so v Evropi za razliko od batona skoraj zamrle.
Kot športna oblika se je v Evropi obdržal samo tehnika baton-a."
...in tukaj je je še povezava kjer savater pljuje po kali veščini in do nezavesti poveličuje svate http://savate.mojforum.si/savate-about27.html
Zadnjič urejal KATANA (23.08.2008 11:49:13)
Odsoten
Ja pa mimgrede se nanaša na en drug post,ki je zaprt...mojemu bratu je ime Predrag Jotić in fotr mu je Miodrag Jotić (hha hha sam ne ta) in v začetku 80 letih smo tekmoval v full contactu (Full contact klub Prule) oziroma karateju s polnim kontaktom in jasno je, da je svate takrat že bil in kickboxing šele v nastajanju. Pa nikol slišu za oficirje JLA v Postojni, ki naj bi tekmoval v savateju. Smo pa v tistih časih dosti spariral z borci savateja in v glavnem so dobival po pički. Preverjene informacije!
Lp
Katana
Odsoten
Oj Katana zdravo. Tega tvojga posta sem vesel. Zanima pa me nekej.
Včasih je bila po ex-vojni v Postojni huda koncentracija sedaj zelo uspešnih kikboks trenerjev. Zakaj?
Bli so baje:
Vorkapič, Fekonja, Filipčič, Čauševič, Rogelj, Majkič, Lukman ....
Pa vsak je delou svoje v tolk mejhnem kraju.
Sam si baje delou dolga leta Sankukai in verjetno kot edini iz tega karate stila pristal v kikboks zvezi kjer zdej uspešno tekmujete z ekipo.
Baje imaš odlične povezave v Reko, kjer ste tudi trenirali in črpali znanje.
Sicer ni to najboljši predal za to razpravo ampak zadnjega so zaprli 
Se še spomniš pokojnega Borisa Ilića , ki je delal v Lučkem Radniku v Rijeki in katerega borci so dandanes eni najboljših presdstavnikov Hrvaške v kontaktnem profesionalnem kikboksu.
Razprava o tem je najboljša ravno sedaj ker je Hrvaška kikboks zveza v težki volilni krizi zaradi para Deša - Znaor, ki baje na žulj stopata Kutini - Božiču.
une bedarije o rižojedcih pa sem pisal nekaj let nazaj in so samo scopypaste-ane
in jih z veseljem umaknem še danes - teksta nisem še niti pregledal ali obnovil. Hvala za opozorilo. Rešpekt.
Zadnjič urejal savater (23.08.2008 12:00:09)
Odsoten
hoho! spet debata o meni al kaj?! nice!
js sm fan vseh efektivnih borilnih sportov, kar savate in shootboxing nedvomno sta. nisem pa fan tvojih gverilskih marketinskih akcij, kjer si vsaj na tem forumu (btw savater pise o savatu na nebroj forumih) dosegel predvsem to, da se ti smejimo. pa pajkice gor al dol. s savatom si navalil na ta forum kot muha na drek. sicer vsaka reklama je dobra reklama si lahko reces in tukaj bi ti dal prav.
iz raznih prejsnjih forumov se spomnem da si rad popljuval marsikateri borilni sport, medtem ko si vrlo scitil tvoje spandex otrocicka. razumljivo dejanje, samo moras pricakovati, da s taksnim obnasanjem bos dozivel dva ekstremna odziva: odpor ali posmeh. ker smo pa na mma.si precej uredu deci se ti raje posmehujemo, ker smo za izvajanje odpora prevec zmatrani od treningov.
kar se tice pa namiga glede SZTB, ti dam prav. resnicno upam za savate zvezo slovenije, da ne bo zabredla v taksno stanje kot je SZTB in da ne bos postal isti kot 'veliki mag' I.V.
zdej pa raje poslji kaksno novo spandex fotko da jo photoshopam!
caoo
Odsoten
adrenaline - hvala
tole pojasnilo spremeni zadeve.
Bom nalimou spandex tko za shootboxing kokr za savte
, he, he
Ej zadeva v SZTB je večplastna. Iztoka dobro poznam - zato zadeve ne moremo kar v en koš vrečt kao kr neki.
Borilstvo v Sloveniji mora začeti iskati trdne oprijeme - ker nas je svionjsko malo. Ne pa iskati eksotiko tko kt sem jest ponudu ta shotboxing.
Če ti je všeč Sanda - pol jo je za zagrabt in peljat. V tej zvezi ki je članica OKS in ki jo vodi po posredovanju Erica Van Campenhouta namest Chena Kitajca zdej en Slovenc - Marjan Dogša
Vir: http://www.olympic.si/index.php?id=285
33. ZVEZA WUSHU - TAIJIQUAN SLOVENIJE (Predsednik:Marjan DOGŠA Član skupščine: Marjan DOGŠA)
Prijateljeva 9, 1000 LJUBLJANA
Tel.: 041 681 220
Elektronski naslov: marjan.dogsa[@]email.si
http://www.zveza-wushu.si, http://www.zveza-taijiquan.si
In povem ti da bo preboj v tej zvezi tako težak kot je bil thai boxing v kikboks zvezi leta 1997 ko je Vorkapič začel zapuščati to zvezo in naredil SZTB ker je bilo treba interesa pač nekako ločiti.
Seveda lahko se pa dela pa tudi shotboxing - kako ne - ampak je klub en na Japonskem en pr Andyu Sauweru na Nizozemskem in to je use. Pa še amaterski šport to ni - enga razvoja z njim ne bo u Sloveniji ker ne bo zanj podpore.
Torej kaj nam ostane za povečanje konkurence v borilnih športih - vsej stand up.???
Sodelovanje povezovanje in zumanjševanje monopolov.
U sredo je AIBA - boks že nardila profesionalno svojo zvezo.
Boks je začel diktirat močen razvoj v kontaktnem borilstvu. To bo še razburljivo.
Zadnjič urejal savater (23.08.2008 13:46:57)
Odsoten
tako kot si reku. malo nas je in bi morali zdruzit treninge in tekmovanja v disciplinah, ki so precej podobna med sabo. ni velikih razlik med Muay Thai-jem, Savateom, Sando, Shootboxingom, Kickboxing - low kick, celo boks pase zraven. to bi morali vsi med sabo tekmovati. sicer pa standup se bo v par letih po mojem stacioniral v nekem K1 look alike nacinu tekmovanj zato prej ko se bomo zaceli ozirati v skupni smeri tekem / izmenjave znanja bolje nam bo. fuck it, ce mi zrihtas spandex komplet pa balerinke pridem se k tebi kaj potrenirat.
P.S. no sej vidis da nism tok zatezen. izkoristim pa sanso za se nasmejat, delujem pa po principu:
"If somebody can't take a joke, then fuck him!"
Odsoten
Ja LOL, Pero ima čisto prav v predprejšnjem postu. Savater hoče delat dobro (samo) svojemu, pa v preveliki želji doseže ravno kontra efekt. Tud Hitler je hotel veliko Nemčijo, zdaj jim pa Turki pečejo kebap na vsake 2 metra, pedri se ga nažigajo sredi Berlina, braća Srbi i Bosanci jim pa tiščijo vse dobre ženske, hehe. Isto kle (in povsod drugje, kamor se naserje ta opica) - fotošopajo se fotke borcev, dela se norca iz športa itd.
S tem, da je imel Hitler vsaj res kvalitetne čupo in brke.
edit: K1 standup z enotnimi pravili za vse is the only way to go
Zadnjič urejal lepi Galko (23.08.2008 14:06:20)
Odsoten
Strani: 1 2