forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#17 06.08.2007 13:51:29

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]
Registriran: 11.06.2007
Objav: 326

Re: Tai Chi v Sloveniji!

ja itk doro si povedau katana... če treniraš velik cajta se pozna... samemu sebi nemoreš verjet.  Drgač se ga tudi sam učim vendar na seminarjih nekaj slik... mi je kr ušeč .. vse odklopiš na nč ne razmišlaš pa tko...

Empty your mind, be formless, Shapeless, like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water my friend.

Odsoten

#18 23.08.2007 12:06:57

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

Evo en par linkov o Tai Chi veščini :

http://www.hsing-i.com/videos/index.html

potem še ta :

http://www.devontaichi.co.uk/on-linelearning.php

tud ta je zanimiv :

http://www.shaolininstitute.com/

in tale je ta zaden :

http://www.taichi-productions.com/index.html

Lp
KATANA

Zadnjič urejal KATANA (23.08.2007 12:07:39)

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#19 23.08.2007 17:06:00

SOKOL
Črno-Rdeči rang
Registriran: 14.07.2006
Objav: 751

Hvala za linke, so v redu sm vseeno se mi zdi da se je katero koli veščino nemogoče popolno naučiti s pomočjo kaset ali dvdjev, sej vidiš vse sm to ni to. vsak rabi trenerja če hoče res nekaj nardit, brez trenjerja je vse drugo vse skup bol bogo

Train hard but enjoy your self! wink

Odsoten

#20 23.08.2007 17:24:03

KATANA
Črni rang
Spletna stran

SOKOL je napisal:

Hvala za linke, so v redu sm vseeno se mi zdi da se je katero koli veščino nemogoče popolno naučiti s pomočjo kaset ali dvdjev, sej vidiš vse sm to ni to. vsak rabi trenerja če hoče res nekaj nardit, brez trenjerja je vse drugo vse skup bol bogo

Absolutno se strinjam,da se ne da popoloma naučit lahko pa jo spoznaš in tud probaš odvisno koliko maš že znanja.Trener je trener. Ne bi pa reku ,da je bol bogo. Recimo Bruce Lee je svoje gibanje nog naštudiru od Mohamed Ali-ja predvsem iz video posnetkov njegovih borb.

Evo še en dober link http://www.taijiworld.com/

Lp
KATANA

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#21 23.08.2007 22:41:41

SOKOL
Črno-Rdeči rang
Registriran: 14.07.2006
Objav: 751

Aja to Lee-Ali nisem vedel zanimivo. se strinjam, da se da sm ne rata pa vsakemu najbolj.

Train hard but enjoy your self! wink

Odsoten

#22 26.08.2007 14:51:39

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

jah ne rata... ampak se lahko sam tudi veliko naučiš usaj js mislim tko.. k pol teh kaset pa posnetkov sploh nebi blo pa nebi noben nč razlagau kako to pa vse... js osebno sm se kr nauču.. vidš po gibanju pa vse.!
sam trener je pa čist druga zgodba ne big_smile

Empty your mind, be formless, Shapeless, like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water my friend.

Odsoten

#23 05.09.2007 10:46:20

KATANA
Črni rang
Spletna stran

Evo za vse tiste,ki se želijo učiti Tai chi chun od mojstra T.Ančnika se začnejo treningi 21. septembra.Tisti ,ki pa želite videti demonstracije mojstra pridite v soboto 15. septembra ob 11h v KATANO.

http://www.dojo-ancnik.si/  Tukaj si lahko preberete.
http://www.dojo-ancnik.si/_data/novice/06_09_11.jpg
Lp
KATANA bravo

Zadnjič urejal KATANA (08.09.2007 15:13:40)

Odsoten

#24 12.09.2007 12:32:07

bič
VIJOLIČNI rang [ ]
Registriran: 12.09.2007
Objav: 31

Zdravo! Sem se ravno prijavil, zato en lep pozdrav. Zanima me, če mojster Ančnik poučuje Pekingške forme (yang), ali pa mogoče katerega od drugih stilov. Pekingška forma je bolj kot ne vladni produkt za standardizacijo in popularizacijo.

lp

Zadnjič urejal bič (12.09.2007 12:32:35)

Odsoten

#25 12.09.2007 14:36:52

KATANA
Črni rang
Spletna stran

bič je napisal:

Zdravo! Sem se ravno prijavil, zato en lep pozdrav. Zanima me, če mojster Ančnik poučuje Pekingške forme (yang), ali pa mogoče katerega od drugih stilov. Pekingška forma je bolj kot ne vladni produkt za standardizacijo in popularizacijo.

lp

Da poučuje Penkiško formo in je tudi izdal knjigo Penkiška forma. Ne vem pa če poučuje še kakšen drug stil.V soboto 15. bo na demonstracijah v Postojni ,če ga želiš osebno spoznat in vprašat. Pa dobrodošel na forumu!

Lp
KATANA lol

Zadnjič urejal KATANA (12.09.2007 14:37:35)

Odsoten

#26 13.09.2007 15:22:15

bič
VIJOLIČNI rang [ ]

Hvala za odgovor. Malo sem potem pogledal po njihovem pagu in ugotovil, da mojster Ančnik uči stile šole Yang. To se mi vedno dogaja, da nekaj vprašam, pol pa iščem in le najdem smile mogoče je pa malo tud njihov page kriv smile

lp

Zadnjič urejal bič (13.09.2007 15:22:29)

Odsoten

#27 19.09.2007 17:09:00

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

katana kako je blo na demonstracijah smile?

Odsoten

#28 19.09.2007 22:30:03

Xara
RJAVI rang [I ]
Od: Ljubljana
Registriran: 21.02.2007
Objav: 154
Spletna stran

Oi! Mi smo v soboto bili v Postojni, vendar nismo bili na demonstracijah, ampak kasneje, ko naj bi bil prijateljski turnir... smile

Odsoten

#29 19.09.2007 23:14:17

KATANA
Črni rang
Spletna stran

Xara je napisal:

Oi! Mi smo v soboto bili v Postojni, vendar nismo bili na demonstracijah, ampak kasneje, ko naj bi bil prijateljski turnir... smile

Lej brez zamere ,da ne bom še enkrat pisal sem podrobno že opisal pa še fotke so pod temo Slovenija pod vabilo prijateljsko tekmo v mma

Lp
KATANA visslar

Zadnjič urejal KATANA (19.09.2007 23:32:41)

Odsoten

#30 22.09.2007 10:49:16

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

jp hvala

Odsoten

#31 26.09.2007 16:07:28

bič
VIJOLIČNI rang [ ]

Res je škoda, da je Taiji v sloveniji predvsem gibanje za gospodinje in ti živ bog ne bo nič borbenega pokazal, ker bi potem mel odpadek vseh ki so tam predvsem zaradi harmonije in meditacije in bla, bla. Na tak način pa ni Taiji skoraj nič drugega kot razgibavanje. res je, da je pač počutje posameznika prevladujoče, če se fajn počutiš, ti sigurno paše. Kolko pa je pravega Taijija v tem... taiji je v prvi vrsti borilna veščina, šele potem vse ostalo.

Odsoten

#32 27.09.2007 09:25:07

KATANA
Črni rang
Spletna stran

bič je napisal:

Res je škoda, da je Taiji v sloveniji predvsem gibanje za gospodinje in ti živ bog ne bo nič borbenega pokazal, ker bi potem mel odpadek vseh ki so tam predvsem zaradi harmonije in meditacije in bla, bla. Na tak način pa ni Taiji skoraj nič drugega kot razgibavanje. res je, da je pač počutje posameznika prevladujoče, če se fajn počutiš, ti sigurno paše. Kolko pa je pravega Taijija v tem... taiji je v prvi vrsti borilna veščina, šele potem vse ostalo.

hardrock +1
Na žalost maš prav ampak konec koncev to je tai chi.Problem je v učiteljih,ker redko kateri pokaže uporabo tai chi-ja v realni situciji oziramo borbene vaje.Potem pa je treba še vadit kombinacije itd.... Če bi to počel bi učenje tai chi-ja še podaljšali in bi verjetno marsikdo obupal zato mislim,da ga je lažje učiti kot takozvano terapeutsko veščino. Recimo Erle Montaique dela tai chi kot BV na stranici www.taijiworld.com. V Postojni se trudmo oboje. Jaz pač vsem razložim obe plati tai chi-ja potem pa nekateri delajo samo rekreativno z nekaterimi pa delamo borbene vaje iz tai chi-ja.smile

Lp
KATANA smile

Zadnjič urejal KATANA (27.09.2007 10:13:55)

Odsoten

Noga deske