Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
lp
zivim v stanovanju v bloku, zanima pa me katera vreca bi bla za to bolj primerna--> a viseca al samostojeca? (a se to kej slis do sosedov k prbijas)
oz. zanima me kaj je sploh prednost samostojecih vrec.
tnx
Odsoten
...jst živim v stanovanju pa mam visečo vrečo ..pa je čist kul....itak da se sliš...sam ne tok da bi motil sosede...sam po 10uri jo pa ne 'uporabljam'
...pa dobrodošel na forum wintry!!
Odsoten
samostoječe so kao bolj, ker se premika bolj cloveku podobno. Vendar to je itq krneki ker je v vsakem primeru pri miru... plus viseča je veliko ceneje
Ko boš treniral se pa itq sliš nekaj zmeraj, sploh tisti nad tabo. Zelo boš zreduciral prenos zvoka v strop, če bos dal nekaj ketne + na vrhu na klin pripneš z močno špago, tako da ne boš mel tistega drajsanja kovin. Torej vreča, nekaj ketne, malo šage pa nato obešalni klin. Nekaj ketne mora biti ker se vreča zato bolj premika.
Odsoten
...jst pa ne priporočam ketne....sm meu eno vrečo obešeno na ketni, pa mi je grdo cvilla,pa še uničla tiste nosilce na vreči (al kako se jim že reče), k se je not zarila...
PRIPOROČAM VAM RIBIŠKO ŠPAGO!!!!! ...je FUL MOČNA, nč se ne sliš, pa ne zarije se v vrečo...je pa res da so nosilci stare in nove vreče drugačni...
Odsoten
ma najverjetveje bom kr samostojeco kupu k jo bom dokaj ugodno dobu pa se nekak bolsi obcutek mam...
(se bom lohk se axe kicke mal bl nadrku )
Odsoten
Turbo je napisal:
...jst pa ne priporočam ketne....sm meu eno vrečo obešeno na ketni, pa mi je grdo cvilla,pa še uničla tiste nosilce na vreči (al kako se jim že reče), k se je not zarila...
PRIPOROČAM VAM RIBIŠKO ŠPAGO!!!!! ...je FUL MOČNA, nč se ne sliš, pa ne zarije se v vrečo...je pa res da so nosilci stare in nove vreče drugačni...
hehe turbo ribič ja sj isto ql ce se obnese.
Jaz sem mel neki cajta samo špago pa je blo gibanje vreče ful togo. Pol sm dal nazaj ketno oz kombinacijo pa je velik bol.
Odsoten
no super je ze pocla...en mocen udarec z nogo in plastika je sla na pol!
ma kdo kako idejo kako to razpoko nekak plasticno zašfasat skp?
Odsoten
wintry je napisal:
no super je ze pocla...en mocen udarec z nogo in plastika je sla na pol!
ma kdo kako idejo kako to razpoko nekak plasticno zašfasat skp?
pejt do najblizjiga avtolicarja se pozanimat... uglavnem plastiko se da "svasat" ni problema...
Odsoten
Jst bi na tvojem mestu probal vrečo reklamirat nemore ti kr počit sej je narejena za to da se tolče po njej ne?? Za vprašat je ne??
LP
Zadnjič urejal SOKOL (21.09.2006 21:38:31)
Odsoten
Tudi jaz sem v bloku in si nameravam omisliti boksarsko vrečo, res pa je da me malce skrbi za zgornje sosede, da se ne bo vse treslo pri njih .... neki prodajalec mi je predlagal, naj si grem v Merkur po feder ki drži 40 kg in več ... in naj ga dam med vrečo in kavljem, ker se veliko sile sprosti v fedru samem, tako da naj ne bi smelo biti preveč resonance na strop.
Meni se zdi dobra ideja.
Kaj vi menite ? Ali je se kaksen nacin, da bi cim bolj zmanjsal hrup ?
Hvala !
Odsoten
Lepo pozdravljeni,
glede na to da imamo že kar nekaj izkušen s takimi problemi, lahko svetujem naslednje:
Res je da boksarska vreča (veriga vreče) v kontaktu z jeklenim kavljem oddaja zvok, ki se prenaša po stropu, vendar se da to težavo precej enostavno rešiti, brez kakršnih koli vrvi in podobno. Med verigo in kavelj dajte nekoliko debelejško krpo (bombažna ali kaj podobnega) in s škripanjem ne boste imeli več težav.
Kar se pa tiče raznih vzenti in podobnih stvari pa vam lahko povem da vreča med vadbo nima dosti večjih sil (od stropa proti tlem in obratno), kot v mirovanju. glavni problem pri prenostu zvoka so stranska gibanja vreče, oz. nihanje, tako da dvomim da bo vzemt naredila kaj dobrega pri čemerkoli, sploh pa pri prenostu zvoka.
Odsoten
Samostoječe vreče so predvsem precej dražje, če hočeš kupiti dobro samostoječo vrečo boš zanjo odštel vsaj 300€ (višna vreče 180cm in vzmetena), če boš kupoval kaj cenejšega je velika verjetnost da bo imela stvar omejeno uporabnost. Problem teh vreč je da je zelo malo proizvajalcev in da imajo vreče visoko ceno, ne verjamem pa da so kaj bolj uporabne kot viseče vreče.
Če ti je pa vreča počila, ti pa svetujem da jo odneseš nazaj kjer si jo kupil in uveljavljaš garancijo, ki jo imaš po zakonu o varstvu potrošnikov tudi odobreno. Sedaj samo vprašanje koliko časa imaš to vrečo že doma.
Škoda ker je nisi kupil pri nas, namreč imamo 2 letno garancijo na vreče ))
Odsoten
Da ne odpiram nove teme si bom kar to sposodil.
Kupil bi si boksarsko vrečo, sedaj pa sem v dilemi katero. Prej sem treniral tajski boks, tako da bi jo uporabljal tudi za noge. Sedaj pa potrebujem nasvet glede velikosti, teže, materilala.
Lep pozdrav!
Odsoten
180cm......še za low kike.....tm 40-50kg bo čist dost...prečekiri e-mail
Odsoten
Enostano, če želiš trenirati tudi low kicke (poleg ročne tehnike in nožnih udarcev nad pasom) potem ti ne preostane drugega kot da kupiš vrečo ki je dalša od 160cm, če pa želiš trenirati samo ročno tehniko in nožne udarce nad pasom, pa ti priporočam vrečo od 110 do 130cm.
To sta edini možnosti za resnejši trening na boksarski vreči.
LP
Peter
Odsoten