forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 12.10.2010 15:26:43

Akhimiki
VIJOLIČNI rang [I ]
Od: Ljubljana - Prule
Registriran: 04.01.2010
Objav: 42
Spletna stran

Poškodba kompliciran zlom noge - rehabilitacija

pred poletjem sem si zlomil nogo malo nad gležnjem štiri mesece na berglah ker nisem želel ploščic in vijakov in bi se rad vrnil že počasi na trening imam bolečine ko hodim nisem še probal tečt noga se mi je počasi ta mesec spet ojačala ker je bila čisto suha potreboval bi kakšen pameten nasvet ali naj treniram že ali še ne ker sam denarja za posebne terapije nimam od države pa sem dobil par terapij ki nič ne pomagajo. ali se bom še bolj poškodoval ali bo bolečina počasi odšla drugače nimam problema da je bolečina prisotna to sem se že naučil v vseh letih odmisliti ker so itak skoz kakšne poškodbe ampak vseeno si ne želim uničiti še kakšnih pol leta ker bi pretiraval.

pa še eno vprašanje...star sem 29let treniram že nekaj časa vmes nekaj let nisem ko sem bil najstnik sem igral rugby ali imam še možnosti tekmovanja pri mojih letih v sloveniji?

lp

Odsoten

#2 12.10.2010 19:11:23

Mind
VIJOLIČNI rang [III ]
Registriran: 19.04.2009
Objav: 68

Re: Poškodba kompliciran zlom noge - rehabilitacija

najprej se ti nej poceli noga, da bolečine izginejo. najprej si moraš ojačati noge, tako da začneš hoditi v naravo, potem pa počas lahek tek in tako počasi naprej. na tvojem mestu bi kar prestavil BV za nekaj mesecev, da se res rehabilitiraš. Ko boš sposoben teči brez problema, je pa mislim da že čas za težje treninge.
Na tekmovanjih pa moraš biti kar pripravljen in imeti nekaj treningov že za sabo. Pri tvojih letih drugi trenirajo tudi po 20let BV, npr.kickboks....kaj pa bi treniral in ali si že kaj treniral?

Človeka ne določata ne slava ne denar ampak trohica plemenitosti, ki jo ima v sebi.

- Mate Parlov

Odsoten

#3 13.10.2010 10:56:34

Akhimiki
VIJOLIČNI rang [I ]
Od: Ljubljana - Prule
Registriran: 04.01.2010
Objav: 42
Spletna stran

treniral sem boks 4 leta potem par let KB potem par let nič in zdaj dve leti zopet KB sem pa treniral v najstniških letih rugby vzdržljivosti mi ne manjka:)
vem da nekateri trenirajo po 20let samo to nikoli ni najboljše merilo imam fante na treningu ki trenirajo precej precej delj časa pa nimam nekih problemov pri borbi z njimi zato pravim ali je to čudno da si želim zdaj tekmovanja pri mojih letih...drugače je pa Utroša bil moj sošolec in vem da ne trenira več kot približno 8let..fabjan tudi trenira 5let nista slaba borca

ja za nogo pa hvala bom še malo počakal malo več sprehodov in trimčkanja

Zadnjič urejal Akhimiki (13.10.2010 10:57:23)

Odsoten

#4 13.10.2010 21:30:06

Mind
VIJOLIČNI rang [III ]
Registriran: 19.04.2009
Objav: 68

Akhimiki je napisal:

ja za nogo pa hvala bom še malo počakal malo več sprehodov in trimčkanja

noga se bo sčasoma navadla na večje napore. Glede tekmovanj pa lahk greš na kakšno DP v light contactu pa se mal pomeriš z drugimi... LP

Človeka ne določata ne slava ne denar ampak trohica plemenitosti, ki jo ima v sebi.

- Mate Parlov

Odsoten

Noga deske