Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu. Prosim za predloge katero borilno veščino naj grem trenirati, nekaj časa sem treniral aikido (klub Shodokan) vendar to ni bilo to. Razmišljam o boksu in podobnem. Še nekaj podatkov, ki bi vam mogoče pomagali pri predlogih: star sem 16 let, 66 kg, višina 178 cm. Sem iz Ljubljane.
Lep pozdrav, Fusion
Odsoten
Ja kaj pa ti je bolj všeč stand up borba, parterna borba in kaj hoče od BV samo šport ali samoobrambo in tereći.
Odsoten
boks+judo
Odsoten
Hja najprej premisli kaj bi treniral. Borilno veščino ali borilni šport.
Odsoten
@peckop1234567: stand up
@Addon: borilno veščino, v mislih mam tudi da bi čez čas dobil kaj na mišični masi.
Odsoten
Fusion je napisal:
@peckop1234567: stand up
@Addon: borilno veščino, v mislih mam tudi da bi čez čas dobil kaj na mišični masi.
Mislim da ti pojmi borilni šport in borilna veščina niso čisto jasni. Boks in podobno je po mojem borilni šport. Aikido pa je borilna veščina.
Najprej razčisti te pojme, če te še vedno zanimajo borilne veščine potem razmisli če te bolj zanimajo tiste bolj tradicionalne, oziroma novejše ali pa celo borilni sistemi.
Borilni šport pa je po navadi lažje izbirat. Ti pa svetujem da greš na par različnih treningov da si ustvariš sliko kaj ti je všeč in kaj ne.
Odsoten
dej si prvo mal poglej ker borilne veščine obsatajajo potem se odloč ker ti bl ustreza to v današnem času youtuba in podobnih stvari res ni problem. pol pa poglej kej se to trenira pa pejt mal pogledat če ti je res všeč in tko boš zbral pravo. mi tuki k ti dajemo nasvete smo drugačni. vsak ima svoje želje kaj mu bo borilna veščina dala.
Odsoten
@Addon: nameravam borilni šport trenirat, mi lahko predlagaš kakšen dober klub v ljubljani za boks prosim?
Odsoten
Fusion je napisal:
@Addon: nameravam borilni šport trenirat, mi lahko predlagaš kakšen dober klub v ljubljani za boks prosim?
Pri box klubih ti pa ne morem pomagati ker ne poznam nobenega. Karkoli drugega samo box pa res ne.
So pa na forumu fantje ki ti bojo o tem veliko vedeli povedat. Jst sem bolj v MT in MMA vodah.
Odsoten
Fantje so precej zadovoljni z boksarskim klubom knockout
Odsoten
Za box bi ti priporoču na Vrhiniki, sem tut sam tja hodu pa čeprav sem iz Ljubljane, da greš v klub Barje. Ti pa od tremoniv priporočam nedelje, sicer so takrat amaterji sam trener je pa David Nagode. Pa maš vse: ogrevanje, shadow, tehnika s partnerjem ne na vreči, sparing, raztezanje
Zadnjič urejal Đejk (12.05.2011 18:50:50)
Odsoten
boks klub v lj definitivno BK dolomiti. mislim, da je nekaj fantov tu gor, ki ti bojo znali kej več o njem povedat. poguglaj.
Odsoten
Sicer že dolgo nisem slišal nič, tako da ne vem kakšno je trenutno stanje, vendar včasih je bil BK Tomahawk zelo uspešen...
Drugače pa ja, o Nagodetu in BK Barje same pozitivne besede, definitivno priporočam. Precej premišljeni treningi, postopoma se gradi tako tehniko kot fizično moč, kondicijo.
Odsoten
No odloču sm se da grem najverjetneje MMA trenirat.
Razmišljam predvsem o ULTIMMATE Academy klubu, ker mi je zelo blizu. Če kdo hodi v omenjeni klub so dobrodošli opisi treningov in zanima me še če so treningi tudi poleti.
Lep pozdrav.
Odsoten
Fusion je napisal:
Razmišljam predvsem o ULTIMMATE Academy klubu, ker mi je zelo blizu. Če kdo hodi v omenjeni klub so dobrodošli opisi treningov in zanima me še če so treningi tudi poleti.
Lep pozdrav.
To je BJJ klub. Majo pa treninge polet.
Zadnjič urejal xxax (13.06.2011 17:57:13)
Odsoten
xxax je napisal:
Fusion je napisal:
Lep pozdrav.To je BJJ klub. Majo pa treninge polet.
Piše da majo tud MMA http://www.ultimmate.si/si/program_ponu … A1%C4%8Din.
A še kdo ve za kakšen mma klub v šiški oz. bližini.
Odsoten