forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 19.09.2011 23:11:28

buscaglia
BELI rang [II ]
Registriran: 19.09.2011
Objav: 3

Trener boksa in kickboksa

Lepo pozdravjeni!

Zanimam se za to, da bi naredil tečaj za trenerja boksa ali pa kickboksa. Na internetu v zvezi s tem nisem našel veliko podatkov, zato se obračam na vas. Mogoče kdo ve, kje bi našel podatke o tem. Kje in kdaj bi bilo to mogoče narediti, koliko stane, kakšno znanje je potrebno,...?
Za kakršen koli odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Odsoten

#2 20.09.2011 13:15:54

matejo
Črni rang
Registriran: 30.09.2006
Objav: 508

Re: Trener boksa in kickboksa

Za kakšen namen pa to potrebuješ? Najprej se moraš odločit a bi bil rad trener boksa ali kickboksa. Kakšno podlago imaš v obeh športih? Imaš že kaj pedagoških izkušenj?

Vse to se namreč upošteva in potrebuje za pridobitev licence za katerikoli šport. Če te zanimajo informacije za pridobitev licenc v tajskem boksu mi piši na PM ali mail, tam ti lahko odgovorim bolj natančno.

LP,
Matej

KTB "NAK MUAY" Ivančna Gorica
www.nak-muay.si

Odsoten

#3 20.09.2011 15:03:31

buscaglia
BELI rang [II ]

Hvala za tale odgovor. Treniram boks, prej pa sem kickboks. Ker je seminarjev zelo malo, bi ga pač opravljal za tisto, kar bo prej. Na boksarski zvezi so mi odgovorili, da je lansko leto bil en seminar za pridobitev licence za boks, kdaj bo naslednji se pa še ne ve. Načeloma pa me boks bolj veseli. Pedagoških izkušenj žal nimam. Prav v tajskem boksu nimam izkušenj, tako, da bi bilo to najbrž težko izvedljivo.
Namen pa je, da bi poučeval v svojem kraju, kjer daleč naokoli ni nobene šole borilnih veščin, interes za to pa, kot opažam, je.

Zadnjič urejal buscaglia (20.09.2011 15:04:11)

Odsoten

#4 20.09.2011 15:27:13

matejo
Črni rang
Registriran: 30.09.2006
Objav: 508

Za programe usposabljanja v določenem športu so odgovorne nacionalne panožne zveze, tako da boš največ informacij glede razpisov dobil direktno na naslovih zvez.

LP

KTB "NAK MUAY" Ivančna Gorica
www.nak-muay.si

Odsoten

#5 21.09.2011 16:02:01

sajito fu
RJAVI rang [I ]
Registriran: 16.02.2007
Objav: 183

buscaglia je napisal:

Hvala za tale odgovor. Treniram boks, prej pa sem kickboks. Ker je seminarjev zelo malo, bi ga pač opravljal za tisto, kar bo prej. Na boksarski zvezi so mi odgovorili, da je lansko leto bil en seminar za pridobitev licence za boks, kdaj bo naslednji se pa še ne ve. Načeloma pa me boks bolj veseli. Pedagoških izkušenj žal nimam. Prav v tajskem boksu nimam izkušenj, tako, da bi bilo to najbrž težko izvedljivo.
Namen pa je, da bi poučeval v svojem kraju, kjer daleč naokoli ni nobene šole borilnih veščin, interes za to pa, kot opažam, je.

Jaz sem opravljal trenersko licenco za borilne športe (splošno) na fakulteti za šport, specialni del pa pač posebej, ki je organizirala zveza (praktični del), opraviti si mogel oboje. Vsega skupaj je bilo okrog 100ur.Prijavili pa so se lahko kandidati, ki že imajo opravljeno zahtevano stopnjo strokovne usposobljenosti v skladu s programom strokovnega usposabljanja posamezne Nacionalne panožne športne zveze za strokovne nazive. Moreš pa pač imeti vsaj 3 leta izkušenj v določenem športu za katerega želiš opravljati licenco. Tudi pedagoške izkušnje niso bile potrebne, saj smo imeli pedagogiko tam na predmetniku. Dve leti nazaj še je to ministrstvo za šolstvo in šport nekaj financiralo iz evropskih skladov, zdaj pa nevem kako je s tem. Pomoje bi lahko postal trener boksa, če bi imel opravljen tečaj za vaditelja športne rekreacije.

Odsoten

#6 21.09.2011 23:36:36

buscaglia
BELI rang [II ]

Najlepša hvala za tele odgovore.
Mogoče bi pa tole res šlo preko tečaja za vaditelja športne rekreacije. Jaz bi predvsem rad, da v našem kraju lahko poučujem boks preko našega športnega društva, ni mi pa najbolj jasno, na kakšen način do tega. Če ima še kdo kakšen nasvet, prosim da ga podeli z mano smile

Odsoten

#7 27.09.2011 23:47:37

Pelion
VIJOLIČNI rang [ ]
Registriran: 13.06.2011
Objav: 38
Spletna stran

Tudi jaz sem se zanimal za tečaj za pridobitev naziv trener kickboxa. Na KBZS so mi rekli, da naj bi organizirali tečaj v decembru in da cena ni prav visoka. Tako, da je najbolje, da v novembru pokličeš tja in se pozanimaš. Mislim pa, da se boš moral kar sam pobrigat kdaj bo, kje bo itd. ker na zvezi ne pkažejo kaj dosti interesa smile

Kickbox društvo Pelion

Odsoten

#8 10.10.2011 11:17:47

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

Pozdravljeni,

V KBZS se organizirajo seminarji za trenerje predvidoma 2x letno. Obstajajo različne trenerske licence, vaditelj, C,B in A licenca. Za vsako licenco so določeni pogoji ....govorim na pamet, približno za C licenco 10 let izkušenj kot tekmovalc ali trener v kikboksu itd...obvezen je tudi sodniški seminar , če želiš pridobiti trenersko licenco itd...poleg tega, če imaš splošni trenerski tečaj narejen na Fakulteti za šport se ti tudi šteje v pogojih. Za najvišjo A licenco moraš pripravit tudi seminarsko nalogo in jo predstavit cca 20 min itd...licenco, ki izdaja panožna zveza je treba vsako leto obnavljati in se potrjujejo vsako leto z strani KBZS in OKS, dočim splošni trenerski seminar na DIFU opraviš le enkrat in ti velja za vedno.

Kandidati za trenerje morajo biti člani KBZS oz. WAKO!

...če vas zanima lahko poiščem točno pogoje in jih objavim

Lp
Katana

Zadnjič urejal KATANA (10.10.2011 11:19:25)

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#9 05.01.2012 21:10:17

armagedon
MODRI rang [IIII]
Registriran: 05.01.2012
Objav: 29

Znanje na prvem mestu potem pa papir. Pri teh licencah se marsikaj dogaja. Pred leti so hodili na izlet v Novi Sad po bokserske licence. Tako da ni vse zlato kar se sveti. Predlagam ti, da začneš trenirati pri Anđeliću, da vsaj vidiš kako poteka sistematično delo v boksu (šola boksa).  Ko boš imel zadosti znanja in izkušenj pa se loti te licence.  V končni fazi lahko vodiš treninge v klubu tudi brez licence.

Odsoten

#10 12.01.2013 10:05:53

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

armagedon je napisal:

Znanje na prvem mestu potem pa papir. Pri teh licencah se marsikaj dogaja. Pred leti so hodili na izlet v Novi Sad po bokserske licence. Tako da ni vse zlato kar se sveti. Predlagam ti, da začneš trenirati pri Anđeliću, da vsaj vidiš kako poteka sistematično delo v boksu (šola boksa).  Ko boš imel zadosti znanja in izkušenj pa se loti te licence.  V končni fazi lahko vodiš treninge v klubu tudi brez licence.

...ja zato pa je pri nam en kup nekih kvazi ternerjev, ki nimajo ne strokovne podlage še manj pa izkušenj in prodajajo meglo in uničujejo šport. Po mojem nihče ne bi smel učit brez licenc, diplom itd...

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

Noga deske