forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 18.09.2012 13:08:54

marko411
MODRI rang [ ]
Registriran: 05.07.2012
Objav: 7

izgublanje teže ter pomoč pri proteinskemu shake-u

Lep pozdrav!

Sestavil sem si dva jedilnik, kajti delam 1 teden popovdne druh teden dopoldne.

Delo popovdne:
- 8:00 zajtrk 300 kcal + med obrokom kapsula omega3 ter kapsuli vitaminov ter mineralov

pol ure pred telovadbo/treningom/kolesarjenjem kapsula fat burner
- 10:00 telovadba ( pol ure teka ter pol ure vaj za moč ) ali kolesarjenje 2 uri

- 11:00 proteinski shake

- 13:00 kosilo približno 600-1000 kcal + med obrokom kapsula omega3 ter kapsuli vitaminov ter mineralov

- 18:00 malica v službi 400-600 kcal

- 22:30 proteinski shake pred spanjem

Delo dopoldne:

- 5:15 zajtrk 300 kcal + med obrokom kapsula omega3 ter kapsuli vitaminov ter mineralov

- 9:00 malica v službi 400-600 kcal

- 15:00 kosilo približno 600-1000 kcal + med obrokom kapsula omega3 ter kapsuli vitaminov ter mineralov

- 17:30 proteinski shake uro pred treningom

pol ure pred telovadbo/treningom/kolesarjenjem kapsula fat burner
- 18:30 trening taekwondo ( pon, sre, pet ) ali 2 uri kolesarjenja

- 20:30 proteinski shake po treningu ter pred spanjem

Prosim če malo prekomenterate moj jedilnik.

Rad bi še kakšen recept za shake, dodal bi kakšno sadje, mešal bi jih z mlekom ipd.
Dosegel bi rad približno 20g Beljakovin, 10-20g OH ter minimalno sladkorjev ter maščobe.

Hvala za vse komentarje!

Odsoten

#2 19.09.2012 20:40:20

klosarpenko
VIJOLIČNI rang [IIII]
Od: Maribor
Registriran: 19.04.2009
Objav: 96

Re: izgublanje teže ter pomoč pri proteinskemu shake-u

Prvič, zgrešil si forum. Vprašaj na maxx ali katerem drugem BB forumu. Tukaj boš težko našel pomoč. Drugič, kalorije same ne pomenijo nič. Kaj je 400kcal? 250g skute in 100g muslijev ali en mcd double cheeseburger? Shakeov uporabljaj čim manj in čim več trde hrane, shake pij samo pred/po treningu. Tretjič, bodi bolj specifičen. Postavil si jedilnik ki je zelo na grobo opisan, zraven pa sploh ne napišeš kaj želiš doseči s tem jedilnikom. Napiši starost, velikost, težo, kaj treniraš, kako službo imaš, koliko energije porabiš, kaj vse poješ vsak dan, kaj je tvoj cilj, v kolikšnem časovnem obdobju itd...

Odsoten

#3 20.09.2012 11:03:07

marko411
MODRI rang [ ]

Star sem 20 let, visok 180 cm težak pa 87 kg. V službo hodim v Etiketo v Žireh kjer tiskam ( ni fizičnega napora ). Pred letom dni sem začel trenirati taekwondo 3krat tedensko 1.5 ure dnevno ( ponedeljek, sreda, petek ). Ob nedeljah igram nogomet. Dni kadar nimam treninga oz. ne igram nogometa kolesarim ali tečem.

Uspelo mi je težo znižati iz 97kg sedaj pa se je nekako ustavilo. Jedilnik sem imel katastrofalen saj nisem imel časa za redno prehrano.

Moj cilj je priti na okoli 75kg.
Časovno obdobje? eno leto

- Zajtrk    3 Dcl Mleka ter 70g kosmičev + malo proteinov ( 10g )

Malica v službi je raznolika ( manjša kosila )

Kosilo doma - kar skuha mama

Shake pred spanjem bi vseboval 20g proteinov mešanih z mlekom ter kakno sadje.

Odsoten

#4 21.09.2012 12:46:46

klosarpenko
VIJOLIČNI rang [IIII]

Če je verjeti kalkulatorju je tvoj dnevni vnos 4910kcal, torej če želiš shujšati zaužij manj kot to. Najprej prehrana, potem šele treningi ker izoblikovanje telesa se začne v kuhinji pravijo tako da dokler ne boš imel urejene prehrane brezveze da razmišljaš o hujšanju. Razna kosila in kaj mama skuha ni urejena prehrana. Urejena prehrana je zajtrk 7.00 toliko in toliko B, OH, M, malica 10.00 ... če želiš zaužiti manj kot porabiš moraš najprej vedeti koliko sploh zaužiješ.

Shake ne pij pred spanjem, pred spanjem pojej skute če že ker se počasneje razgrajuje in ti bo dlje držala kot shake. Shake se zaradi sestave hitro absorbira zato ga je priporočljivo popiti pred/po treningu. Ti pri hujšanju pa sploh ne rabiš shakeov. Čim več obrokov na dan in zmanjšaj OH vnos. Čim več vode, čim več kardio. 12kg v letu dni je kos potice, ampak dokler nam ne podaš definirane jedilnika ti težko kdo kaj pomaga. V grobem je tako da čim več zelenjave in sadja, čim manj OH in čim vem kardia.

Odsoten

#5 21.09.2012 21:18:16

marko411
MODRI rang [ ]

moj povprečen vnos kalorij je okoli 2000 na dan o.O nevem kje ste vi našli 4900.

Odsoten

#6 24.09.2012 15:20:00

MMA.si
Administrator
Od: Ljubljana, Celovška 172
Registriran: 05.03.2006
Objav: 2183
Spletna stran

@klosarpenko: hvala za odgovore in nasvete, bi te le malo popravil pri tvojem omenjaju šejkov, govoriš namreč tako kot da obstajajo le eni šejki na tem svetu oz kot da so vsi enaki wink  namreč niso vsi šejki "low cost whey šejki" o katerih predvidevam da ti govoriš... na trgu obstajajo tudi šejki, ki nudijo popoln obrok - vsebujejo vsa macro in micro hranila, so ugodni za prebavo ter se "počasneje absorbirajo" kot whey in taki so primerni tudi za izven "treninga" ... in JA obstajajo tudi taki, ki so še posebej primerni za hujšanje, saj imajo poleg omenjenega malo kalorij in to je to kar Marko sprašuje oz rabi...

Lp, Peter
__________________________________________________________________________________
> borilna oprema in oblačila: www.mma.si/si/shop/1

Odsoten

#7 24.09.2012 15:35:12

MMA.si
Administrator
Od: Ljubljana, Celovška 172
Registriran: 05.03.2006
Objav: 2183
Spletna stran

@Marko:
Tvoj omenjen urnik prehranjevanja je sicer zelo pomanjklivo napisan in na podlagi tega ti je težko konkrento svetovati, ampak vseeno nekaj nasvetov, ki ti bodo naredile največje spremembe:
1. glede na tvoj cilj, moraš zaužiti v enem dnevu manj kalorij kot jih porabiš. Koliko na dan je odvisno koliko in kako si aktiven v +/- 48 urah
2. prilagodi količino in tip OH glede na aktivnost ki jo boš imel v urah, ki ti sledijo po obroku. Enako velja za B in vlaknine za katere je super, da so v vsakem obroku.
3. pij čim več vode (čez celi dan) oz glede na tvojo težo vsaj 3,5 l / dan
4. imej več manjših obrokov (kalorijsko manjših). 1000kCal na obrok je kot omenjaš preveč glede na tvoj cilj . Če že rabiš dobiti 1000kCal v krajšem obodbju imej rajši dva obroka po 500 kCal v časovnem razmaku (okvirno) dveh do treh ur, ali še boljše tri 300 kCal na dve ure.... Okvirno zato, ker je timeing odvisen od hitrosti tvojega metabolizma...
5. odsvetujem ti uporabo "le" proteinskih šejkov kot samostojnih obrokov

ps: sem ti poslal email (od forumadmin@mma.si), lahko se zmeniva za kako body scan analizo (meritev) in da prvo še bolj natančno preučiva tvoje dosedanje prehanjevalne navade...

Lp, Peter
__________________________________________________________________________________
> borilna oprema in oblačila: www.mma.si/si/shop/1

Odsoten

#8 25.09.2012 09:18:52

klosarpenko
VIJOLIČNI rang [IIII]

@MMA.si
vem da obstajajo "kompletni" nadomestki obroka vendar sem ciljal na to da je tekoča hrana dosti bolj nekvalitetna v primerjavi s trdo hrano in da se naj zato tekoča hrana konzumira le pred/po telovadbi, ostali obroki pa naj bodo sestavljeni iz trde hrane. Osnova vsake prehrane so nepredelana ali cela živila. Ko rečem tekoča hrana mislim na predelano hrano oz. shake. Naravna (nepredelana) tekoča hrana (juhe...) in kašasta morata biti prav tako del jedilnika.

Odsoten

Noga deske