Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Spoštovani,
Delo Funakoshija Gichina Senseja: Karate-do nijukkano to sono kaishaku sodi med najpomembnejša temeljna dela tradicionalnih borilnih veščin, v nadaljevanju: Koryu Buda ter hkrati predstavlja najpomembnejše temeljno delo vseh smeri in šol karateja. Omenjeno delo je bilo prvič objavljeno leta 1938 v delu avtorja: Genwa Nakasone: Karate-do taikan. Karate-do nijukkano to sono kaishaku je leta 2003 v angleščino prvič prevedel John Teramoto kot: The Twenty Guiding Principles of Karate - The Spiritual Legacy of the Master Funakoshi Gichin.
Osebno menim, da je skrajni čas, da po slabem stoletju tudi Slovenci dobimo svoj prevod dela Funakoshi Gichin Senseja: Karate-do nijukkano to sono kaishaku, katerega sem v skladu s filozofijo Karate-do prevedel zgolj kot: 20 Vodilnih načel karateja. Glede na to, da želim slovenskemu bralstvu ponuditi prevod, ki bo čim bližje izvirniku sem se odločil, da vanj ne bom vključil nikakršnih opomb, mnenj ali razlag. V svoj prevod omenjenega dela Funakoshija Gichina Senseja sem dodal zgolj lastne zaključne misli posameznih poglavij, za nadaljnje razmišljanje o globljem pomenu posameznega načela karateja.
Na tem mestu bi želel eksplicitno poudariti, da je moj prevod dela Funakoshija Gichina Senseja: Karate-do nijukkano to sono kaishaku prvi in edini prevod v slovenski jezik ter drugi prevod v kateri koli svetovni jezik iz japonščine. Svoj prevod sem naredil neposredno iz dveh japonskih izvirnikov, ki sta navedena v virih, saj v obeh japonskih izvirnikih obstajajo manjša strokovna odstopanja. Pri samem prevajanju obeh japonskih izvirnikov pa sem se tudi v manjši meri naslanjal na prevod Karate-do nijukkano to sono kaishaku, katerega je leta 2003 naredil spoštovani John Teramoto ter na delo avtorja: Mario McKenna: An Overview of Karate-do; katera sta prav tako navedena v virih mojega prevoda.
Cena: 25,00€
Možnost prevzema v: Domžalah ali Ljubljani.
Kontakt:
Grega Vodopivc doshu
GSM: 040 / 642 - 909
Odsoten