forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 12.11.2006 13:58:07

Mirko Vorkapić
RJAVI rang [II ]
Registriran: 16.03.2006
Objav: 244

S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

www.sportnamreza.com (jutr bo gor tud galerija).


potek turnirja:
1/4 finale
Vorkapić vs Heuvel  -> Zmaga Vorkapić TKO 1R (oz. ni šel v 2. rundo)
Chiancarella vs Brzobohaty -> Zmaga Brzobohaty TKO 3R
Vrban vs Klimavičius -> zmaga Klimavičius točke
Muslić vs Schneidmiller -> Zmaga Schneidmiller točke

1/2finale
Vorkapić vs Brzobohaty -> zmaga Vorkapić TKO 2R
Klimavičius vs Schneidmiller -> zmaga Schneidmiller KO 2R (če se ne motm:D)

finale:
Vorkapić vs Schneidmiller -> zmaga Vorkapić 3:0


zdj pa članek:
Mirkovo maščevanje je uspelo
Objavljeno: 10.11.2006 11:28:13

Ljubljana – Športna dvorana na Kodeljevem je bila v četrtek prizorišče prestižnega turnirja v tajskem boksu »S1 Muay Thai explosion«. V konkurenci osmih najboljših evropskih borcev v tajskem boksu (kategorija do 70 kg) se je zmage veselil slovenski šampion Mirko Vorkapić, sicer član novomeškega kluba Scorpion gym.



Mirko Vorkapić   
Prizadevni organizatorji so profesionalno izpeljali prireditev, ki ima, žal, večjo vrednost v tujini kot doma. Turnir, ki je štel za kvalifikacije na glavno tekmovanje, Kraljevi pokal v Bangkoku (v mesecu decembru), je navdušil dobrih petsto gledalcev, ki so se zbrali »z vseh vetrov«. Potekal je po pravilu eliminacije, kar pomeni, da sta finalista morala v ring kar trikrat. Nastopili so: Mirko Vorkapić (Slovenija), Igor Vrban (Slovenija), Sanel Muslić (Hrvaška, 3. mesto na SP, 3. mesto na EP, večkratni državni prvak), Romas Klimavičius (Litva, mma&K1 borec, evropski prvak) Dennis Schneidmiller (Nemčija, K1 borec, medcelinski WBC prvak in 2-kratni evropski prvak), Robert Heuvel (Nizozemska), Davide Canchiarella (Italija, večkratni italijanski prvak) in češki borec Peter Brzobohaty (Češka, večkratni češki prvak), ki je tik pred zdajci vskočil namesto tretjega slovenskega predstavnika Romana Benedetiča.
Že v prvem četrtfinalnem boju je bilo občinstvo na nogah, saj je Mirko Vorkapić pošteno premikastil Nizozemca Heuvela, ki je moral po koncu prve runde predati dvoboj zaradi poškodbe desne roke. Na srečo se je izkazalo, da ni kaj hujšega, saj je v nadaljevanju večera Heuvel, resda z opornico, veselo poskakoval okrog ringa in pridno fotografiral dogajanje v njem. Sledil je obračun med Čehom in Italijanom. Slednji je bil precej nižji in ni našel orožja za tekmeca. Čeh je z nekaj dobro odmerjenimi udarci hitro »odprl« nos Canchiarelli in sodnik je še v prvi rundi prekinil dvoboj. Zatem sta v ring prišla Litovec Klimavičius in Slovenec Vrban. V dobri, odprti borbi, je odločitev padla šele po treh rundah (borilo se je na tri runde po tri minute), sodniki pa so soglasno zmago dodelili Litovcu, ki je pred turnirjem veljal za »tihega« favorita. V zadnjem četrtfinalu sta se pomerila evropski prvak, Nemec Dennis Schneidmiller in Hrvat Sanel Muslić. Slednji je imel pobudo le na začetku prve runde, nato pa je kraljeval Nemec, ki je moral trikrat utrpeti tudi »umazane udarce« tekmeca. Hrvat je bil zaradi njih kaznovan z odvzemom ene točke in še pred sodniško razglasitvijo je bilo jasno, da se bo v polfinale uvrstil »Schnappi«.
Oba polfinala sta se končala predčasno. Najprej je Vorkapić s serijo udarcev v drugi rundi dvakrat na tla poslal Čeha, za katerega je sodnik ocenil, da ni sposoben nadaljevati dvoboja, nato pa je Schneidmiller v drugi rundi z desnim direktom »nokavtiral« Klimavičiusa, ki je potreboval kar nekaj minut, da je prišel k sebi. Gledalci so bili zadovoljni. Prišlo je namreč do finala, ki so si ga vsi želeli – ponovitve septembrskega obračuna za naslov medcelinskega prvaka po verziji WBC, ko je Mirko v Hamburgu naslov izgubil zaradi diskvalifikacije, potem, ko je bil Schneidmiller že »dotolčen«.
Med čakanjem na veliki finale, se je občinstvu predstavil tudi nizozemski borec, 190-kilogramski orjak Redouan, z vzdevkom »Tank iz Maroka«, ki pa v Sloveniji ni našel pravega tekmeca, zato je v ring prišel samo po pokal.
Veliki finale je postregel z odprto borbo na obeh straneh, ki je navdušila prisotne. Udarci so se vrstili, bolj natančen pa je bil slovenski šampion, ki je v tretji rundi tudi »odprl« Nemčev obraz pod levim očesom. Kljub prizadevanjem tako enega kot drugega, do predčasnega zaključka borbe ni prišlo, zato so imeli zadnjo besedo sodniki. Zmago so dosodili Vorkapiću in veliko slavje se je lahko začelo.
. Uspel sem zmagati, čeprav sem se kar precej žrtvoval,« je povedal Vorkapić, ki si je že v četrfinalnem dvoboju dvakratno zlomil roko. »Niti sam ne vem točno, zakaj je prišlo do tega. Očitno sem nasprotnika nekoliko čudno udaril. Vse skupaj se je zgodilo okrog 20 sekund pred koncem prve runde, ko sem nato tudi odšel v svoj kot, kjer so mi svetovali, naj kljub temu nadaljujem dvoboj.
Nekaj vtisov s turnirja si lahko ogledate na spodnjih fotografijah, v ponedeljek pa bo na naši strani tudi obširna fotogalerija. Še prej ne zamudite pogovora s slovenskim šampionom Mirkom Vorkapićem.   
Povzeto z: www.sportnamreza.com

Mirko Vorkapić veliki zmagovalec S1 turnirja v Ljubljani

Dvakratni zlom ni preprečil zmagoslavja
Objavljeno: 11.11.2006 20:30:53

Ljubljana – Novomeški tajski boksar Mirko Vorkapić je po prestižni zmagi na četrtkovem turnirju S1 Muay Thai Explosion zadovoljen, čeprav zaradi poškodbe ne bo mogel nastopiti v finalu na Tajskem.
»Želel sem si zmago za vsako ceno. Na koncu se je vse izteklo tako, kot sem pričakoval. Uspel sem zmagati, čeprav sem se kar precej žrtvoval,« je povedal Vorkapić, ki si je že v četrfinalnem dvoboju dvakratno zlomil roko. »Niti sam ne vem točno, zakaj je prišlo do tega. Očitno sem nasprotnika nekoliko čudno udaril. Vse skupaj se je zgodilo okrog 20 sekund pred koncem prve runde, ko sem nato tudi odšel v svoj kot, kjer so mi svetovali, naj kljub temu nadaljujem dvoboj. Imel sem nekaj sreče, saj jo je nasprotnik skupil še huje in je moral dvoboj zaradi tega predati,« je razložil član kluba Scorpion gym, ki ga je po prvem dvoboju v garderobi obiskal tudi zdravnik: »Hlajenje z ledom ni imelo velikega učinka, roka je bila očitno huje poškodovana. Zdravnik mi je odsvetoval nadaljevanje dvoboja, toda jaz sem vztrajal, saj sem imel ogromno željo po dokazovanju, in na koncu kljub poškodbi uspel premagati najprej Čeha, nato pa še Nemca.«
Bangkok žal odpade
Vorkapić bo zaradi poškodbe izven trenažnega procesa okrog dva meseca, zaradi česar bo izpustil tudi finale na Tajskem, kamor se je uvrstil z zmago v Ljubljani. »Zelo mi je žal, da ne bom mogel biti prvi borec, ki bi zastopal Slovenijo pred tajskim kraljem. Res pa je tudi, da sem trenutno že kar pošteno izmučen od treningov in priprav na zadnji turnir S1, saj sem bil nanj osredotočen praktično že od avgusta,« je razložil 20-letni tajski boksar, namesto katerega bo v Bangkok odpotoval zmagovalec S1 turnirja na Češkem, kjer bo nastopil tudi slovenski tekmovalec - Mirkov klubski kolega Matej Bregar.

Proti Tajcu zmagaš le, če ga nokavtiraš
Finale v Bangkoku, kjer se po nekaterih podatkih zbere tudi do pol milijona ljudi, je velik spektakel, na katerem se najboljši tajski boksarji iz celega sveta pomerijo z najboljšimi Tajci. »Tajci so domačini in tudi favoriti. Proti njim je v njihovi domovini izredno težko zmagati. Praktično jih lahko premagaš le, če jih 'nokavtiraš'. Kaj bi lahko dosegel v Bangkoku, je težko napovedati, realno pa bi se verjetno lahko uvrstil vsaj v polfinale,« je povedal Vorkapić, ki ni bil najbolj zadovoljen z obiskom četrtkove prireditve: »Tajski boks v Sloveniji še nima prave veljave. S1 je v svetu tajskega boksa zelo cenjen turnir, zato cene vstopnic tudi niso spustili pod 3000 tolarjev, saj bi s tem zmanjšali realno vrednost prireditve. Nekaterim se zdi 3000 tolarjev veliko za ta turnir, toda pozor: na Nizozemskem najslabše vstopnice stanejo med 20 in 30 evrov.«

Spet za naslov medcelinskega prvaka?
Mirko še ne ve, kdaj in kje bo boksal naslednjič. Je pa potrdil, da obstaja možnost, da se v naslednjih mesecih spet pomeri z Nemcem Denisom Schneidmillerjem za naslov medcelinskega prvaka, ki mu ga je slednji pred tedni odvzel po kontroverzni zmagi v Hamburgu: »Možno je. Toda to ni odvisno od mene ali Denisa, ampak predvsem od menedžerjev.«   

Avtor: Športna mreža
Foto: Tadej Zupančič

Odsoten

 

#2 12.11.2006 15:46:56

SOKOL
Črno-Rdeči rang
Registriran: 14.07.2006
Objav: 751

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

hudo! čestitke! To da si zlomu roko na nasprotnikovi glavi ni prvič ne? če me spomin ne vara si mel poškodovano roko že pred enem letom pa pol je res?

PS kaj je blo z Musličem kaki  "umazani" udarci so bli tam, najbrž je vidu da je slabši pa je probu vse kar je dalo


Train hard but enjoy your self! wink

Odsoten

 

#3 12.11.2006 16:01:33

Mirko Vorkapić
RJAVI rang [II ]
Registriran: 16.03.2006
Objav: 244

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

za Sanela ne vem, kr itak nism gledal drugih fajtov. Slišal sm od drugih, sm pač ne bom komentiral, kr nism vidu.
to je drugič, da sm zlomu (prvič marca v Litvi). V Litvi sm si poču levico, zdj pa desnico. bravo Mirko, nauči se stisnit pest:D

Odsoten

 

#4 12.11.2006 18:18:44

Turbo
Rdeči rang
Registriran: 11.03.2006
Objav: 1375

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

....ma sam da se roka pocajta, pa je! .....zdej bo pa mal mn 'ročnih' aktivnosti big_smile big_smile big_smile


I'm a man. I lived it and I'm not afraid to die but when I die I'm going to paradise and I'm not worried!

NOVA SPLETNA TRGOVINA "LUTA LIVRE": .

Odsoten

 

#5 12.11.2006 23:51:48

mirancar
Črno-Rdeči rang
Od: Branik21e
Registriran: 27.06.2006
Objav: 858
Spletna stran

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

SOKOL je napisal:

hudo! čestitke! To da si zlomu roko na nasprotnikovi glavi ni prvič ne? če me spomin ne vara si mel poškodovano roko že pred enem letom pa pol je res?

PS kaj je blo z Musličem kaki  "umazani" udarci so bli tam, najbrž je vidu da je slabši pa je probu vse kar je dalo

to so bli trije namirni komolci,ki pa na moje veliko zacudenje nemcu niso odprli obraza skratka tukaj je tudi sodnik malo zajebal ker bi mu po mojem mnenju moral ob prvem uzeti tocko ob drugem ali vsaj ob tretjem borca diskfalificirati.


SHOW THEM NO FEAR, SHOW THEM NO PAIN

Odsoten

 

#6 13.11.2006 16:38:31

SOKOL
Črno-Rdeči rang
Registriran: 14.07.2006
Objav: 751

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

hvala care za info! no zakaj je potegnu komolc ve sm Muslič - najbrž slab dan smile škoda sm mislu da bo pršu kam dle


Train hard but enjoy your self! wink

Odsoten

 

#7 13.11.2006 17:42:26

mirancar
Črno-Rdeči rang
Od: Branik21e
Registriran: 27.06.2006
Objav: 858
Spletna stran

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

Saj kot sm ze prej reku mene je prvo rundo popolnoma navdusu deklasiral nemca sam pol se mi je pa kar fajn zameril.


SHOW THEM NO FEAR, SHOW THEM NO PAIN

Odsoten

 

#8 13.11.2006 20:12:35

blackwizz
MODRI rang [III ]
Registriran: 12.03.2006
Objav: 17

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

Komolci so bili 'ponevedoma'. Izgledalo je pa kot da ve kaj dela in to ne prvič.

Odsoten

 

#9 13.11.2006 20:13:46

blackwizz
MODRI rang [III ]
Registriran: 12.03.2006
Objav: 17

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

Drugač pa dobri fighti. Vsekakor bi morali taki eventi v SLO biti vsaj nekajkrat na leto.

Odsoten

 

#10 13.11.2006 23:59:47

mirancar
Črno-Rdeči rang
Od: Branik21e
Registriran: 27.06.2006
Objav: 858
Spletna stran

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

Sm pa tudi mnenja da bi Armen ta turnircek,ce bi mu izdali vizo dobil brez nekega velikega napenjanja.!


SHOW THEM NO FEAR, SHOW THEM NO PAIN

Odsoten

 

#11 14.11.2006 08:12:16

Yaksha
RJAVI rang [III ]
Od: Kras
Registriran: 29.06.2006
Objav: 365
Spletna stran

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

Kdaj bo tekmovanje v BKK?


RESPECT YOURSELF AND YOUR OPPONENT!!! by nubo11
ยัคชา ทีมต่อสู้ - มวยไทย

http://www.yaksha.si

Odsoten

 

#12 14.11.2006 12:18:25

Mirko Vorkapić
RJAVI rang [II ]
Registriran: 16.03.2006
Objav: 244

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

v BKK je 5. decembra.
Miran, meni je ful žal, res ful ful, da Armen ni mel šanse nastopit. Vsi smo se zelo trudili (moj padre, ti, Alfio...), da bi ga spravili v Ljubljano oz. Slovenijo, vendar je na koncu izpadlo kot je. Velika škoda.
Marca (najbrž) se v Novem mestu pripravlja nova gala prireditev, kjer bo potekalo srečanje Slovenija vs Nizozemska, js pa naj bil mel prestižni fajt na tej gali in ful rad bi vidu Armena kot nasprotnika (tako da se boste še slišali glede tega...). Mam pa tud ponudbo za nastop na gali v Amsterdamu konec februarja, tako da bomo še videli kaj bo z vsem tem, upam pa da bomo tokrat uspel zrihtat vizo zanj.

Odsoten

 

#13 14.11.2006 13:59:25

Yaksha
RJAVI rang [III ]
Od: Kras
Registriran: 29.06.2006
Objav: 365
Spletna stran

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

Ampak na Ceskem bodo borbe 30/12, (vsaj tako pise na interntni strani www.s1worldchampionship.com).
Potem kako lahko gre zmagovalec v BKK?


RESPECT YOURSELF AND YOUR OPPONENT!!! by nubo11
ยัคชา ทีมต่อสู้ - มวยไทย

http://www.yaksha.si

Odsoten

 

#14 14.11.2006 22:23:15

Mirko Vorkapić
RJAVI rang [II ]
Registriran: 16.03.2006
Objav: 244

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

30.12. je prestižni S1 turnir, ne pa kvalifikacijski. Kvalifikacijski je 17.11. v Piseku (Češka). nastopil bo Matej Bregar.

Odsoten

 

#15 15.11.2006 07:50:13

Yaksha
RJAVI rang [III ]
Od: Kras
Registriran: 29.06.2006
Objav: 365
Spletna stran

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

Aha. Hvala za info.


RESPECT YOURSELF AND YOUR OPPONENT!!! by nubo11
ยัคชา ทีมต่อสู้ - มวยไทย

http://www.yaksha.si

Odsoten

 

#16 15.11.2006 16:56:27

Mirko Vorkapić
RJAVI rang [II ]
Registriran: 16.03.2006
Objav: 244

Re: S1 Ljubljana (povzeto iz www.sportnamreza.com)

ni problema;)

Odsoten

 

Noga deske