Pogoji poslovanja spletne trgovine

S spletno trgovino MMA.si upravlja firma (v nadaljevanju tudi ponudnik):

MMA.si internetni portali, Peter Cakič s.p.

ID za DDV:  SI80769896

TRR: SI56 0400 1004 8915 149

Lokacija Kranj - sedež podjetja: Grintovška ulica 10, 4000 Kranj - zemljevid »

Lokacija Ljubljana: Celovška cesta 172, 1000 Ljubljana - zemljevid »

Kontakt:  041 784 159 , kontakt@mma.siSplošni pogoji poslovanja v nadaljevanju obravnavajo delovanje spletne trgovine MMA.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Splošni pogoji spletne trgovine MMA.si so sestavljeni v skladu Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), v skladu s pravili Evropske uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).


Izberite:

Registracija uporabnikov »

Cene in veljavnost ponudbe »

Akcijske ponudbe »

Prednaročilo artiklov iz ponudbe »

Postopek nakupa »

Načini plačila »

Dostava, prevzem naročila, stroški pošiljanja »

Ponudba artiklov in odveza odgovornosti »

Garancija na artikle in stvarna napaka »

Vračilo ali menjava blaga »

Vračilo poškodovanih poštnih pošiljk »

Varovanje osebnih podatkov in politika zasebnosti »

Spletni Piškotki »

Komunikacija »

Pritožbe in spori »Registracija uporabnikov

Z registracijo na portal MMA.si oz. forum.mma.si obiskovalec postane član MMA.si oz. registrirani uporabnik portala MMA.si. Kot član MMA.si uporabnik pridobi pravico ugodnejšega nakupa v spletni trgovini MMA.si. Za nakup v spletni trgovini MMA.si sicer registracija uporabnika ni nujno potrebna.
Ob registraciji na forum MMA.si obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.
Še nisi registriran? Registriraj se tu >>


Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene vsebujejo DDV.
Cene so predstavljene kot Redne cene in članske MMA.si cene.
Redne cene so priporočene prodajne cene proizvajalca oz. uvoznika ali cene, ki jih oblikuje ponudnik sam. Veljajo pri nakupu preko spletne trgovine MMA.si, ko je kupec gost portala MMA.si.
Članske MMA.si cene so cene, ki veljajo za nakup preko spletne trgovine MMA.si, ko je kupec registrirani uporabnik portala MMA.si. Pri prikazu podrobnosti artikla v tem primeru velja cena »člani mma.si«..
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila in pod navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.


Akcijske ponudbe

Akcijske cene na izbrane artikle veljajo do razprodaje zalog.
Brezplačna dostava na dom velja znotraj Slovenije za nakup v skupni vrednosti vsaj 55 € (razen če je ob akcijski ponudbi navedeno drugače) ter ne velja za nakupe skupno težjih od 10 kg.
Vrednostni bon je veljaven 3 mesece od datuma izdaje (datum računa nakupa), razen če je na bonu navedeno drugače. Vrednosti bon je vezan na imetnika bona in ni prenosljiv. Bon uveljavite tako, da pri naslednjem nakupu v vrednosti nad 55 €, dopišete kodo bona v opombo pri naročilu, ki je navedena na bonu. Podrobnejše informacije so navedene na samem bonu oz. so vedno na voljo preko kontaktne osebe spletne trgovine MMA.si.


Prednaročilo artiklov iz ponudbe

V spletni trgovini MMA.si je možno oddati naročilo tudi za artikle, ki niso na zalogi (t. i. prednaročilo). Možnost prednaročila je vidna pri izbiri modela oz. velikosti artikla, in sicer je možnost potemnjena in označena z *. Po dodajanju te možnosti artikla v košarico bo tudi v košarici ob nazivu artikla vidno pripeto besedilo "prednaročilo".
Za oddana prednaročila boste o dobavnem roku artiklov obveščeni po telefonu ali emailu. Takrat vam bomo pred dobavo posredovali predračun. Do plačila predračuna imate možnost naročilo iz kakršnikoli razlogov preklicati. Vaše prednaročilo bo potrjeno šele po plačilu predračuna. Če ne poravnate predračuna, vam prednaročenih artiklov nismo dolžni dobaviti, imate pa možnost plačila naročila ob naslednji dobavi, če se tako dogovorimo. Če artiklov iz prednaročila ni možno dobaviti, vas bomo o tem obvestili pred dobavo in vam ponudili alternativo.
Artikle vam bomo dobavili v dogovorjenem roku od plačila predračuna. V primeru, da zaradi napake dobavitelja plačanih prednaročenih artiklov ne bomo prejeli ali bodo le-ti zaradi transporta poškodovani, bomo skupaj poiskali rešitev.


Postopek nakupa


1. Potrditev in oddaja naročila

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V sporočilu je naveden povzetek naročila in vse potrebne informacije za kupca o postopku nadaljnjega poteka nakupa. Sporočilo velja kot informativni predračun. V tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo.

2. Naročilo potrjeno

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov ter naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali ga kontaktira preko elektronske pošte. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Predračun in plačilo

Ponudnik na tej stopnji izda dokončni predračun. V primeru, da je kupec izbral plačilo preko bančnega nakazila ali PayPal, bo ponudnik počakal z nadaljnjim posredovanjem blaga, dokler ne prejme bančnega potrdila o plačilu izdanega predračuna. V drugih primerih velja plačilo naročila ob prevzemu.

4. Prevzem oz. dostava blaga

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, dostavi ali odpošlje blago in o tem po elektronski pošti ali telefonsko obvesti kupca. Za vračilo ali menjavo blaga veljajo v nadaljevanju navedeni pogoji.


Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu

   Velja MMA.si cena – cena košarice.
 • z nakazilom na bančni transakcijski račun ali PayPal naslov ponudnika  (po ponudbi / predračunu)

   Velja cena končnega predračuna, ki ga kupec prejme po elektronski pošti.
   Ko kupec prejme končni predračun s strani ponudnika, velja valuta - rok za plačilo zneska predračuna
    na račun ponudnika in sicer ali na
    TRR - IBAN: SI56 0510 0801 2727 459, Banka - SWIFT: ABANSI2X - Abanka Vipa d.d. ali na
    PayPal naslov: kontakt@mma.si

Dostava, prevzem naročila

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Prevzem po pošti – stroški pošiljanja

V navedenih cenah so všteti stroški poštnine in pakiranja (embalaže), zavarovanje paketa proti poškodbam in storitev sledenja paketa. Ponudnik navedene stroške prišteje ceni blaga (košarice) in jih poda v končni ponudbi / predračunu.

  teža paketa stroški pošiljanja z DDV
  do 1 kg * 3,95 EUR
  do 2 kg 4,95 EUR
  od 2 kg do 5 kg 5,95 EUR
  od 5 do 10 kg 7,95 EUR
  od 10 kg do 15 kg 9,95 EUR
  od 15 kg do 30 kg 14,95 EUR
  nad 30 kg in paketi
večjih dimenzij **
19,95 EUR
  * Kategorijo do 1 kg se upošteva le pri naročilu artiklov kateri se lahko pošljejo skupaj preko enkratne pisemske pošiljke dimenzij manjših kot 25 cm x 35 cm x 4 cm, drugače se upošteva kategorija za paket do 2 kg. Za informacijo ali to velja za vaš nakup nam pošljite email.
** Se lahko upošteva za pakete večjih dimenzij kot 0,5 m3 in nakupe artiklov posebnih oz. večjih oblik, kot so npr. boks vreče, tatami blazine itd. Za informacijo ali to velja za vaš nakup nam pošljite email.

Brezplačna dostava na dom

Brezplačno pošiljanje oz. dostava na dom velja znotraj Slovenije za nakup v skupni vrednosti vsaj 55 € (razen če je ob akcijski ponudbi navedeno drugače) ter ne velja za nakupe skupno težjih od 10 kg ter pakete večjih dimenzij kot 0,5 m3, kot so npr. boks vreče, tatami blazine ipd. Za informacijo ali to velja za vaš nakup nam pošljite email.

Osebni prevzem na dogovorjeni lokaciji

Naročilo je možno prevzeti tudi osebno na dogovorjeni lokaciji. Kupec se bo po dogovoru s ponudnikom preko elektronske pošte ali telefonu dogovoril o možnem času prevzema naročenega blaga.

Kranj - sedež podjetja Grintovška 10

Naročilo je možno prevzeti v Kranju na Grintovški ulici 10. Kupec se bo po dogovoru s ponudnikom preko elektronske pošte ali telefonu dogovoril o možnem času prevzema naročenega blaga.
Zemljevid lokacije Kranj, Grintovška ulica 10 >>

Ljubljana - prevzemna lokacija Celovška 172

Naročilo je možno prevzeti v Ljubljani na Celovški cesti 172 v popoldanskih urah. Kupec se bo po dogovoru s ponudnikom preko elektronske pošte ali telefonu dogovoril o možnem času prevzema naročenega blaga.
Zemljevid lokacije Ljubljana, Celovška cesta 172 >>


Pošiljanje na Hrvaško in v druge države EU / Shipping to Croatia and other EU countrys

Pošiljanje izven Slovenije je možno za države evropske unije (EU), kot je npr. Hrvaška, Italija, Avstrija ipd. Stroški pošiljanja se v tem primeru obračunajo individualno glede na naročilo in se posredujejo stranki na izpisu končnega predračuna. Za predčasno informacijo točnega zneska stroškov pošiljanja za vaš nakup nam pošljite email.


Ponudba artiklov in odveza odgovornosti

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine MMA.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci portalov MMA.si. Ponudnik si privzema pravico, da zavrne tista mnenja, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.


Garancija na artikle in stvarna napaka

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
Če kupljen artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo, lahko potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Primernost artikla iz naslova stvarne napake ponudnik preverja tako, da se artikel preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.


Vračilo ali menjava blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh kupljeno blago vrne, vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov prodaja@mma.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. Kupec mora prejeto blago vrniti v enakem stanju, kot ga je prejel ob nakupu: neuporabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini ipd. Možnost vračila ne velja za potrošni material, v primeru, da je bila odstranjena originalna embalaža oz. varnostni pečat. Ponudnik omogoča menjavo blaga za katerikoli drugi artikel z upoštevanjem protivrednosti menjalnega blaga. Ponudnik bo kupcu vedno ponudil ugodno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Morebitno vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od pisnega prejema sporočila kupca o vračilu blaga in vrnjenega blaga do ponudnika. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!


Vračilo poškodovanih poštnih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije oz. kurirski pošti, ki je dostavila paket. To storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto v enakem stanju kot ste ga prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s pošto bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.


Varovanje osebnih podatkov in politika zasebnosti

Ponudnik posluje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), pravilih Evropske uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe foruma, spletne trgovine (pošiljanje ponudb, računov, informativnega gradiva) in ostalo interno komunikacijo z uporabniki.

Kateri podatki se zbirajo in kako?

Od obiskovalcev (gostov) strani, kot tudi registriranih uporabnikov (članov) MMA.si se zbirajo le podatki, ki so nujno potrebni za pravilno funkcionalnost portala MMA.si in večjo varnost. Uporabniški podatki se zbirajo pri registraciji na portal MMA.si oz. forum.mma.si (shrani se uporabniško ime, geslo in email) in preko nakupa v spletni trgovini MMA.si (shrani se kupčev ime, priimek, naslov za dostavo, telefonski kontakt, email, opomba, vsebina košarice).

Kdo dostopa do podatkov in varnostno tveganje?

Ponudnik podatkov v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. V primeru naročila iz spletne trgovine s posredovanjem po pošti se nekateri podatki kot so naziv, naslov za dostavo, telefonski kontakt enkratno posredujejo pooblaščenemu pogodbenemu partnerju "Pošta Slovenije d.o.o." za namen izvedbe njihove storitve poštne dostave. Do podatkov v bazi spletnega portala MMA.si ima dostop pooblaščen pogodbeni upravljalec strežniških storitev "Hitrost d.o.o.", ki varuje vse podatke v spletu z visoko stopnjo strežniške zaščite in jamči najvišje standarde varnosti pred izgubo podatkov ter nepooblaščenimi vdori na strežnik mma.si.

Varnostno tveganje je tako na portalu MMA.si zelo majhno ali "berite" skoraj nično. Za varovanje osebnih podatkov pa je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Za večjo varnost se svetuje se tudi periodično menjavanje gesla.


Spletni piškotki

Piškotki (angl. cookies) so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev in pravilno delovanje spletnih trgovin ter forumov.

Zakaj se jih uporablja na portalu MMA.si?

MMA.si uporablja piškotke pri registraciji svojih uporabnikov (članov) v portal - spletno trgovino ali na forum. Uporablja jih tudi za delovanje spletne košarice znotraj spletne trgovine MMA.si, kot je npr. izračun članskih cen, dodajanje izdelkov v košarico itd. Z njihovo pomočjo vas portal MMA.si prepozna ob vašem naslednjem obisku in vam s tem prihrani čas pri prijavi v portal, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Katere piškotke se uporablja?

Portal MMA.si uporablja dva piškotka imenovana "www.mma.si" in "mma.si", ki sta po vsebini enakovredna in veljata za neomejen čas. Z obiskom portala MMA.si se obiskovalec avtomatično strinja z uporabo teh piškotkov saj so le ti bistveni za pravilni prikaz strani in s tem zagotavljanja pravilnih podatkov potrošniku. Ponudnik s piškotki obiskovalce ne spremlja kot posameznike, temveč povsem anonimno in tako skladno z veljavno zakonodajo varuje vašo zasebnost.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s ponudnikom poveže telefonsko na telefonsko številko 041784159 ali po elektronski pošti na kontakt@mma.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova kontakt@mma.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
MMA.si ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj: https://ec.europa.eu/consumers/ odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Veljavnost – posodobitev splošnih pogojev spletne trgovine MMA.si :  4. januar 2021

Copyright© MMA.si
2005 - 2021