forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#33 23.08.2007 09:56:55

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]
Registriran: 11.06.2007
Objav: 326

Re: borba z orožjem, uporaba, trening, samoobramba

NAjlepša hvala katana ti sporočim za vse da imenjamo izkušne itd.. parkour tricking and stuf.. sam zdej še res nemorem k nimam tok cajta pol kasnej ti bom pa sporoču smile Drgač pa se js doma sam naučim tehnike pa vsega tega.. pol pa če nimam treninga pa 3 ure tm če je kdo probavam tehnike z partnerjem pa še njega kaj naučim tko da je fajn ( sploh pa če še on zna osnove pa to big_smile )   big_smile

Empty your mind, be formless, Shapeless, like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water my friend.

Odsoten

#34 23.08.2007 10:51:45

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

MMA MIKE je napisal:

NAjlepša hvala katana ti sporočim za vse da imenjamo izkušne itd.. parkour tricking and stuf.. sam zdej še res nemorem k nimam tok cajta pol kasnej ti bom pa sporoču smile Drgač pa se js doma sam naučim tehnike pa vsega tega.. pol pa če nimam treninga pa 3 ure tm če je kdo probavam tehnike z partnerjem pa še njega kaj naučim tko da je fajn ( sploh pa če še on zna osnove pa to big_smile )   big_smile

Super,zmenjen. Ko boš mel cajt sam jav evo mene ker me to res zanima.

Lp
KATANA big_smile

Zadnjič urejal KATANA (28.08.2007 12:47:31)

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#35 26.08.2007 14:54:42

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

Zmenjeno! smile

Empty your mind, be formless, Shapeless, like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water my friend.

Odsoten

#36 14.09.2007 19:10:13

Lapu lapu
MODRI rang [I ]
Registriran: 14.09.2007
Objav: 10
Spletna stran

Pozdravljeni,

Že lep čas spremljam ta forum in prebral sem marsikaj zanimivega. Veliko se govori o realnosti ter funkcionalnih tehnikah in borilnih veščinah.
Borbo z orožji oz. realno samoobrambo treniramo v RKSI. Ryukyu kempo je mešanica originalnih Okinawskih karate stilov, ki niso bili podvrženi športu, zenu, shintoizmu in iskanju popolnosti ter filipinskih borilnih veščin, predvsem Modern  - combat arnis in Balitok eskrima. Specializiramo predvsem borbo z noži, mačeto (bolo) in palico. Vse je podkrepljeno z golorokimi tehnikami ter borbo v vseh petih distancah (kicking - punching - trapping - grappling - ground fighting).

Kratka predstavitev RKSI.
Filmček je dolg 8 min, prikazuje pa goloroke tehnike (večina predstavljenih golorokih tehnik je realna aplikacija kat) , delo z orožji, sparring, drille,... Na koncu je kratka obrazložitev.

http://www.youtube.com/watch?v=ONzvIkycXe0

oz.
http://www.rksi.net/video/RKSI_the_way_we_do_it.wmv

Marsikomu še danes ne in nikoli ne bo potegnilo, kaj karate (kempo) kot tudi ostale ''tradicionalne'' borilne veščine dejansko so in kako so se trenirale v času, ko so pomenile preživetje...

Tukaj najdete še več posnetkov, za lažjo predstavo:
http://www.rksi.net/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=0307

LP

Zadnjič urejal Lapu lapu (14.09.2007 19:22:03)

Odsoten

#37 16.09.2007 22:16:26

SOKOL
Črno-Rdeči rang
Registriran: 14.07.2006
Objav: 751

Dobrodošel na forumu Lapu lapu! smile

Train hard but enjoy your self! wink

Odsoten

#38 16.09.2007 23:27:32

KATANA
Črni rang
Spletna stran

Ja dobrodošel še od mene pa super veščino delate.Uni specialci dobr zgledajo.

Lp
KATANA big_smile

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#39 17.09.2007 08:39:11

matejo
Črni rang
Registriran: 30.09.2006
Objav: 508

@Katana
Ob naslednji priložnosti moraš OBVEZNO fante povabit na demonstracije. Jaz sem bil včeraj na cca. 4 urni predstavitvi, kjer smo tudi probali nekaj zadev, predvsem pa občudovali veščino. Noro, noro. Verjemi, da bi se dr. Ninja sam pobral iz telovadnice še preden bi sploh imel priložnost pokazat demonstracije. Ker TO pa je realna borba...

Lahko pa me PMjaš za kontakt...oz. bo verjetno Lapu lapu prav tako vedel dosti stvari o tem...

LPM

KTB "NAK MUAY" Ivančna Gorica
www.nak-muay.si

Odsoten

#40 17.09.2007 11:52:47

KATANA
Črni rang
Spletna stran

matejo je napisal:

@Katana
Ob naslednji priložnosti moraš OBVEZNO fante povabit na demonstracije. Jaz sem bil včeraj na cca. 4 urni predstavitvi, kjer smo tudi probali nekaj zadev, predvsem pa občudovali veščino. Noro, noro. Verjemi, da bi se dr. Ninja sam pobral iz telovadnice še preden bi sploh imel priložnost pokazat demonstracije. Ker TO pa je realna borba...

Lahko pa me PMjaš za kontakt...oz. bo verjetno Lapu lapu prav tako vedel dosti stvari o tem...

LPM

Hvala Matejo. Verjam,da obvladajo sm vidu neki posnetkov in malo poznam kempo.Z palicami delamo podobno samo še nož moram dodat oziroma natrenirat.Definitifno grem tja še ta teden,da jih spoznam.

Lp
KATANA zakon

Odsoten

#41 17.09.2007 14:51:04

matejo
Črni rang
Registriran: 30.09.2006
Objav: 508

Pojdi v Novo mesto in se pogovarjaj direktno z glavnim trenerjem - Borutom Kinclom. Zelo uredu dečko, mislim, da se bosta znala kaj zmenit smile

KTB "NAK MUAY" Ivančna Gorica
www.nak-muay.si

Odsoten

#42 19.09.2007 17:15:59

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

zanimivo. Kakor vidim je zelo realno oprizorjeno za samoobrambo bravo fanjte!big_smile

Odsoten

#43 20.09.2007 16:53:00

Lapu lapu
MODRI rang [I ]
Spletna stran

Hvala fantje. Veseli me, da so v Sloveniji le še ljudje, ki so pripravljeni videti in sprejeti tudi tisto, česar ne počnejo tudi sami. Večina jih živi le v svojem majhnem svetu, mislijo da poznajo vso resnico tega sveta ter da, če nečesa ne počnejo tudi sami, tega ne more znati nihče drug, kaj šele Slovenci big_smile

KATANA, najbolje bo, da se v ponedeljek ali sredo oglasiš v Ljubljani.

Odsoten

#44 20.09.2007 23:33:57

Adrenaline
RJAVI rang [IIII]
Registriran: 20.03.2006
Objav: 420

kar se tice standupa: to je prikaz samoobrambe al neke vrste sparingov?

Odsoten

#45 21.09.2007 00:28:55

Lapu lapu
MODRI rang [I ]
Spletna stran

Naša samoobramba temelji na 36 osnovnih Vedenjskih vzorcih fizičnih napadov. Torej obramba od večine klasičnih prijemov in njihovih variacij, davljenj, ...
Cilji obrambe so trije: kontrolne tehnike (meti, ključi, vzvodi), onesposobitve (gre se za onesposobitve gibanja oz nadaljnega napadanja: lomljenje kosti -gležnji, roke, hrbtenica, rezanje mišic in vezi) ter takojšnja terminacija. Terminacijo poučujemo in treniramo zgolj pri RKT.

Na splošno je naše mnenje, da se moraš, ne glede na to katero borilno veščino treniraš, biti sposoben obraniti boksarja, thai boksarja in načinu, kako napadajo ti. Zato je Tigwa, neke vrste Okinawski tajski box (prinesli naj bi ga mornarji, ki so trgovali s Tajsko), osnova iz katere izhajamo. Ne gre za perfekcijo oz. tekmovalno formo le tega, vseeno pa moraš znati parirati tudi takim. Poleg tega predstavlja Tigwa oz. kick box - gong fu osnovne kote, iz katerih udarci prihajajo, tako goloroko kot z orožjem, kot tudi osnovno gibanje in reflekse, nujno potrebne za borbo z orožji. Kempo – arnis  je tako kompleksna zadeva, da je težko biti nivo svetovnega prvaka v vsem big_smile Vsakdo specializira svoje področje ali dve. Nekateri bolj goloroko, borbo na tleh, drugi orožja. Poznati in znajti pa se moraš povsod.
Sparring se stopnjuje in je full kontakt. Goloroko in z orožji. Vendar v temu ne pretiravamo, saj lahko s tem popačimo mentaliteto in namen borilne veščine. Pa tudi, 70% uličnih situacij je težačenje ter ''in your face'', ko okamenimo , ker nas nasprotnik napsihira in nato udari prvi(zato raje mi cool)20% iz zasede oz. ko te preseneti s strani ter le okoli 5-10% situacij predstavlja matched fight, ko dva začneta na distanci in se začne ''duel''. Vseeno pa je sparring pomemben. Če ne drugo, da dobiš batine in ''muda''. Na posnetku je prikaz osnovnih sparring tehnik, katere proti koncu pokažemu tudi na bolj komplesnem nivoju z destrukcijami, stop udarci, trappingom in prehodom na grappling- tuite, mete,...

Nimamo tekmovalne - športne mentalitete ampak zgolj ulično. Konec koncev so bile borilne veščine tudi narejene za obrambo na ulici oz. bojišču, kjer se je šlo za življenje ali smrt. Mi pač sledimo tej tradiciji. Verjetno je najbolj podobna zadeva naši KRABI KRABONG, iz katere se je razvila športna veščina Tajski box. ''Športna'' verzija kempa je bila Tigwa oz. Panantukan na Filipinih.

Zato mi vedno: udarimo prvi, udarimo kolikor se da, udarjamo vitalne tarče (oči, grlo, genitalije) in tolčemo do zadnjega. Seveda tudi vedno ''goljufamo'' big_smile, strategija, ki jo opisuje že Bubishi.  Če goloroko ne zaleže oz je napadalcev več, uporabimo equaliser - NOŽ oz improvizirano orožje: steklenica, pepelnik, svinčnik, pas,...

Pa da ne bo pomote. Naš cilj ni poškodovati nasprotnika ampak ga USTAVITI. Kaj bomo morali storiti, da bomo to dosegli , pa je odvisno od njega. Če zaleže beseda ali umik, hvala k****. Če ne ...

Zadnjič urejal Lapu lapu (21.09.2007 01:31:23)

Odsoten

#46 21.09.2007 01:59:22

Adrenaline
RJAVI rang [IIII]
Registriran: 20.03.2006
Objav: 420

hvala za obsezno razlago!

p.s. kolega iz italije je v finalu sp v krabi krabongu staknu zlomljeno kljucnico. samo gledat njihove tekme boli.

Odsoten

#47 21.09.2007 07:02:35

mirancar
Črno-Rdeči rang
Od: Branik21e
Registriran: 27.06.2006
Objav: 858
Spletna stran

Lapu lapu je napisal:

Zato mi vedno: udarimo prvi, udarimo kolikor se da, udarjamo vitalne tarče (oči, grlo, genitalije) in tolčemo do zadnjega. ...

big_smile

SHOW THEM NO FEAR, SHOW THEM NO PAIN

Odsoten

#48 21.09.2007 07:46:00

Yaksha
RJAVI rang [III ]
Od: Kras
Registriran: 29.06.2006
Objav: 365
Spletna stran

Kako zgleda samoobramba, ce udaris prvi?hmm