Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
NAjlepša hvala katana ti sporočim za vse da imenjamo izkušne itd.. parkour tricking and stuf.. sam zdej še res nemorem k nimam tok cajta pol kasnej ti bom pa sporoču
Drgač pa se js doma sam naučim tehnike pa vsega tega.. pol pa če nimam treninga pa 3 ure tm če je kdo probavam tehnike z partnerjem pa še njega kaj naučim tko da je fajn ( sploh pa če še on zna osnove pa to
) 
Odsoten
MMA MIKE je napisal:
NAjlepša hvala katana ti sporočim za vse da imenjamo izkušne itd.. parkour tricking and stuf.. sam zdej še res nemorem k nimam tok cajta pol kasnej ti bom pa sporoču
Drgač pa se js doma sam naučim tehnike pa vsega tega.. pol pa če nimam treninga pa 3 ure tm če je kdo probavam tehnike z partnerjem pa še njega kaj naučim tko da je fajn ( sploh pa če še on zna osnove pa to
)
Super,zmenjen. Ko boš mel cajt sam jav evo mene ker me to res zanima.
Lp
KATANA 
Zadnjič urejal KATANA (28.08.2007 12:47:31)
Odsoten
Zmenjeno! 
Odsoten
Pozdravljeni,
Že lep čas spremljam ta forum in prebral sem marsikaj zanimivega. Veliko se govori o realnosti ter funkcionalnih tehnikah in borilnih veščinah.
Borbo z orožji oz. realno samoobrambo treniramo v RKSI. Ryukyu kempo je mešanica originalnih Okinawskih karate stilov, ki niso bili podvrženi športu, zenu, shintoizmu in iskanju popolnosti ter filipinskih borilnih veščin, predvsem Modern - combat arnis in Balitok eskrima. Specializiramo predvsem borbo z noži, mačeto (bolo) in palico. Vse je podkrepljeno z golorokimi tehnikami ter borbo v vseh petih distancah (kicking - punching - trapping - grappling - ground fighting).
Kratka predstavitev RKSI.
Filmček je dolg 8 min, prikazuje pa goloroke tehnike (večina predstavljenih golorokih tehnik je realna aplikacija kat) , delo z orožji, sparring, drille,... Na koncu je kratka obrazložitev.
http://www.youtube.com/watch?v=ONzvIkycXe0
oz.
http://www.rksi.net/video/RKSI_the_way_we_do_it.wmv
Marsikomu še danes ne in nikoli ne bo potegnilo, kaj karate (kempo) kot tudi ostale ''tradicionalne'' borilne veščine dejansko so in kako so se trenirale v času, ko so pomenile preživetje...
Tukaj najdete še več posnetkov, za lažjo predstavo:
http://www.rksi.net/default.cfm?Jezik=Sl&Kat=0307
LP
Zadnjič urejal Lapu lapu (14.09.2007 19:22:03)
Odsoten
Dobrodošel na forumu Lapu lapu! 

Odsoten
Ja dobrodošel še od mene pa super veščino delate.Uni specialci dobr zgledajo.
Lp
KATANA 
Odsoten
@Katana
Ob naslednji priložnosti moraš OBVEZNO fante povabit na demonstracije. Jaz sem bil včeraj na cca. 4 urni predstavitvi, kjer smo tudi probali nekaj zadev, predvsem pa občudovali veščino. Noro, noro. Verjemi, da bi se dr. Ninja sam pobral iz telovadnice še preden bi sploh imel priložnost pokazat demonstracije. Ker TO pa je realna borba...
Lahko pa me PMjaš za kontakt...oz. bo verjetno Lapu lapu prav tako vedel dosti stvari o tem...
LPM
Odsoten
matejo je napisal:
@Katana
Ob naslednji priložnosti moraš OBVEZNO fante povabit na demonstracije. Jaz sem bil včeraj na cca. 4 urni predstavitvi, kjer smo tudi probali nekaj zadev, predvsem pa občudovali veščino. Noro, noro. Verjemi, da bi se dr. Ninja sam pobral iz telovadnice še preden bi sploh imel priložnost pokazat demonstracije. Ker TO pa je realna borba...
Lahko pa me PMjaš za kontakt...oz. bo verjetno Lapu lapu prav tako vedel dosti stvari o tem...
LPM
Hvala Matejo. Verjam,da obvladajo sm vidu neki posnetkov in malo poznam kempo.Z palicami delamo podobno samo še nož moram dodat oziroma natrenirat.Definitifno grem tja še ta teden,da jih spoznam.
Lp
KATANA 
Odsoten
Pojdi v Novo mesto in se pogovarjaj direktno z glavnim trenerjem - Borutom Kinclom. Zelo uredu dečko, mislim, da se bosta znala kaj zmenit 
Odsoten
zanimivo. Kakor vidim je zelo realno oprizorjeno za samoobrambo bravo fanjte!
Odsoten
Hvala fantje. Veseli me, da so v Sloveniji le še ljudje, ki so pripravljeni videti in sprejeti tudi tisto, česar ne počnejo tudi sami. Večina jih živi le v svojem majhnem svetu, mislijo da poznajo vso resnico tega sveta ter da, če nečesa ne počnejo tudi sami, tega ne more znati nihče drug, kaj šele Slovenci 
KATANA, najbolje bo, da se v ponedeljek ali sredo oglasiš v Ljubljani.
Odsoten
kar se tice standupa: to je prikaz samoobrambe al neke vrste sparingov?
Odsoten
Naša samoobramba temelji na 36 osnovnih Vedenjskih vzorcih fizičnih napadov. Torej obramba od večine klasičnih prijemov in njihovih variacij, davljenj, ...
Cilji obrambe so trije: kontrolne tehnike (meti, ključi, vzvodi), onesposobitve (gre se za onesposobitve gibanja oz nadaljnega napadanja: lomljenje kosti -gležnji, roke, hrbtenica, rezanje mišic in vezi) ter takojšnja terminacija. Terminacijo poučujemo in treniramo zgolj pri RKT.
Na splošno je naše mnenje, da se moraš, ne glede na to katero borilno veščino treniraš, biti sposoben obraniti boksarja, thai boksarja in načinu, kako napadajo ti. Zato je Tigwa, neke vrste Okinawski tajski box (prinesli naj bi ga mornarji, ki so trgovali s Tajsko), osnova iz katere izhajamo. Ne gre za perfekcijo oz. tekmovalno formo le tega, vseeno pa moraš znati parirati tudi takim. Poleg tega predstavlja Tigwa oz. kick box - gong fu osnovne kote, iz katerih udarci prihajajo, tako goloroko kot z orožjem, kot tudi osnovno gibanje in reflekse, nujno potrebne za borbo z orožji. Kempo – arnis je tako kompleksna zadeva, da je težko biti nivo svetovnega prvaka v vsem
Vsakdo specializira svoje področje ali dve. Nekateri bolj goloroko, borbo na tleh, drugi orožja. Poznati in znajti pa se moraš povsod.
Sparring se stopnjuje in je full kontakt. Goloroko in z orožji. Vendar v temu ne pretiravamo, saj lahko s tem popačimo mentaliteto in namen borilne veščine. Pa tudi, 70% uličnih situacij je težačenje ter ''in your face'', ko okamenimo , ker nas nasprotnik napsihira in nato udari prvi(zato raje mi
)20% iz zasede oz. ko te preseneti s strani ter le okoli 5-10% situacij predstavlja matched fight, ko dva začneta na distanci in se začne ''duel''. Vseeno pa je sparring pomemben. Če ne drugo, da dobiš batine in ''muda''. Na posnetku je prikaz osnovnih sparring tehnik, katere proti koncu pokažemu tudi na bolj komplesnem nivoju z destrukcijami, stop udarci, trappingom in prehodom na grappling- tuite, mete,...
Nimamo tekmovalne - športne mentalitete ampak zgolj ulično. Konec koncev so bile borilne veščine tudi narejene za obrambo na ulici oz. bojišču, kjer se je šlo za življenje ali smrt. Mi pač sledimo tej tradiciji. Verjetno je najbolj podobna zadeva naši KRABI KRABONG, iz katere se je razvila športna veščina Tajski box. ''Športna'' verzija kempa je bila Tigwa oz. Panantukan na Filipinih.
Zato mi vedno: udarimo prvi, udarimo kolikor se da, udarjamo vitalne tarče (oči, grlo, genitalije) in tolčemo do zadnjega. Seveda tudi vedno ''goljufamo''
, strategija, ki jo opisuje že Bubishi. Če goloroko ne zaleže oz je napadalcev več, uporabimo equaliser - NOŽ oz improvizirano orožje: steklenica, pepelnik, svinčnik, pas,...
Pa da ne bo pomote. Naš cilj ni poškodovati nasprotnika ampak ga USTAVITI. Kaj bomo morali storiti, da bomo to dosegli , pa je odvisno od njega. Če zaleže beseda ali umik, hvala k****. Če ne ...
Zadnjič urejal Lapu lapu (21.09.2007 01:31:23)
Odsoten
hvala za obsezno razlago!
p.s. kolega iz italije je v finalu sp v krabi krabongu staknu zlomljeno kljucnico. samo gledat njihove tekme boli.
Odsoten
Lapu lapu je napisal:
Zato mi vedno: udarimo prvi, udarimo kolikor se da, udarjamo vitalne tarče (oči, grlo, genitalije) in tolčemo do zadnjega. ...

Odsoten
Kako zgleda samoobramba, ce udaris prvi?
Odsoten