forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#17 22.04.2007 18:15:30

Ziga
BELI rang [IIII]
Registriran: 22.04.2007
Objav: 6

Re: borba z orožjem, uporaba, trening, samoobramba

Telskopska palica, ali pa billy ki je podoben kot teleskop samo da skoci ven tak trd feder in ne palica, boli pa ko kurba.

Ceprav je najbol elegantna resitev  solzilec ali CS spray!

Lp

There is no problem that cannot be solved by the  use  of baseball bat or high explosives.

Odsoten

#18 11.06.2007 15:46:50

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]
Registriran: 11.06.2007
Objav: 326

ja to je res. smile  sam dobra obramba bi bla tudi boxr... sam je nevarn:

Empty your mind, be formless, Shapeless, like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water my friend.

Odsoten

#19 11.06.2007 22:52:43

dogzilla
RJAVI rang [II ]
Registriran: 02.03.2007
Objav: 239

+ da je prepovedan tongue

R.I.P. my dear MOTHER (1965-2004)

Odsoten

#20 12.06.2007 11:00:06

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

ja hehe:) tut to ja. sam pol pa pištola pa je. Če te ne dobijo:P

Empty your mind, be formless, Shapeless, like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water my friend.

Odsoten

#21 12.06.2007 16:29:17

dogzilla
RJAVI rang [II ]

sej usaka stvar, ki naj bi se smatrala za orozje je prepovedana, nož, teleskopska itd.

jst ksno leto nazaj skoz meu solzilc sabo v žepu, 2x so me murjaki dobil in mi hotl dt na sodniku za prekrske, kao naj bi moru to met prjavljen na policiji da nosm z sabo... nimam pojma smile

Odsoten

#22 12.06.2007 22:20:56

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

oo čudno! sam za solzilc.. mah pust murjaki so itk razred zase!
sej itk če te kdo napade če te razsujejo takrat jih pa itk ni da bi pridigal. A če maš kaj pr sebi da se branš s tem če te napadejo pol se pa kr prkažejo. Čudno a?

Odsoten

#23 12.06.2007 22:50:14

dogzilla
RJAVI rang [II ]

sej mi je ta krimic reku, k sm ga prasu kaj pa ce me napadejo 3ije pa se ne morem glih brant, pa prav murjak "pol pa pac nimas srece"   jebi ga tko je to boli njih kurac, ti se mors sam znajdt tongue

Odsoten

#24 13.06.2007 00:04:33

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

ja sam res.! lol kr zabiu ti je da pol pa nimaš sreče .. drugič njemu mau solzilca daš da vidi kako je to da ni hudega pol pa zbejš pa nazadne reč tko bi naredu če me napadejo:)

Odsoten

#25 13.06.2007 09:41:56

dogzilla
RJAVI rang [II ]

in pol bi biu veselo na urgenci prepeval, mi se mamo radi! smile

Odsoten

#26 13.06.2007 12:11:56

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

haha. POmoje da bi pol usakmu pustu solzilc da se brani proti napadu:P haha bi si zapomnu pomoje!

Odsoten

#27 18.08.2007 15:21:48

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

JSF je napisal:

zanima me če ima kdo kake vtise o uporabi raznih martial arts pripomočkov? Ali je kdo kaj vadil in kako ter tudi če je kdo uporabil kdaj kak pripomoček na ulici... kot samoobramba upam wink

Lep pozdrav JSF. Evo da še jaz malo pokomentiram. V mojem klubu vadimo tradiconalna Kobudo orožja : BO - dolga palica cca 183cm, Sai-trikraki kratki noži, Nunchacku ali po domače "CEPEC"-dve palici povezani s verigo ali vrvjo,Tonfa - lesena palica z ročajem cca 35cm in kratke palice escrima,kali ali arnis cca 65cm.

Seveda je danes uporaba orožja v relni situaciji na cesti skoraj ne mogoča a vendar obstajajo izpeljanke oziroma pomanjšave teh orožji kot so mini nunchacku, ki ga z lahkoto daš za pas ali recimo bo palica sestavljena iz treh delov itd. Moje mnenje da najbolj koristno orožje ,ki ga realno lahko uporabiš v situaciji ko ti negdo ogroža življenje so kratke palice.Saj je največja možnost,da najdeš kaj podobnega na cesti. Sam trening le teh ti da znanje da marsikaj lahko uporabiš kot orožje saj je princip in tehike učenja popolnoma enak. Naprimer časopis močno zviješ v rolo pa nekoga užgeš pa boš videl a deluje al ne. Jaz sem siguren DA. Si napaden v baru in primeš biljard palico zlomš na dva dela itd.. dežnik,noga od stola, veja na cesti,torbica,pas s kovinsko zaponko, skratka orožja je na cesti dovolj. Zelo zanimivo je videti Paul Vunaka Safe street defense ali filipino stick fighting itd kjer razlaga filozofijo uporabe orožja na cesti.

Moj nasvet je da je učenje orožji zelo koristno saj razvijaš motoriko telesa,koordinacijo,hitrost,spretnost rok,ravnotežje itd. Odsvetujem pa uporabo na ulici saj je lahko smrtno nevarno, Recimo nunchacku s polno hitrostjo ko udariš v predmet doseže tudi 750 kg pritiska na cm2 lobanja pa poči že pri 10.

http://inosanto.com/ evo en zanimiva stran če hoče kdo mal več naučit

Lp
KATANA

Zadnjič urejal KATANA (19.08.2007 16:16:20)

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#28 18.08.2007 17:57:12

dogzilla
RJAVI rang [II ]

Sej pr orožju se ti učiš gibanja, in če znas eno stvar uporabljat, znas tudi drugo, se ne rabs ucit usako orozje posebi. smile

Odsoten

#29 21.08.2007 10:00:14

friky
MODRI rang [IIII]
Registriran: 25.07.2007
Objav: 23

sem premaknu sporocilo. don't mind me

Zadnjič urejal friky (21.08.2007 17:54:17)

Odsoten

#30 21.08.2007 11:54:05

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]

>KATANA hvala za stran. Tudi sam poleg vsega se učim z raznimi orožji pa ne morem rečt da nimam pojma big_smile mi kr gre u izi:D Ampak dejstvo da sm se vsega sam naučil iz filmčkov pa tega tko da big_smile

Odsoten

#31 21.08.2007 12:11:09

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

MMA MIKE je napisal:

>KATANA hvala za stran. Tudi sam poleg vsega se učim z raznimi orožji pa ne morem rečt da nimam pojma big_smile mi kr gre u izi:D Ampak dejstvo da sm se vsega sam naučil iz filmčkov pa tega tko da big_smile

Lej MMA MIKE jaz verjamem da če maš voljo in predvsem veliko domišljije se lahko naučiš veliko iz posnetkov in knjig.Verjamem da nekdo ki se resno ukvarja z borilnimi veščinami je to način študiranja. Največji problem je če nimaš sparing partnerja da potem preizkusiš zadevo itd. seveda kate pa lahko skinevaš brez problema če le imaš filing in izkušnje.Jaz imam nekaj zanimivih inštruktorskih predvsem Paul Vunak in Dan Inosanto Progresiv Fight Sistem in bi si mogoče lahko izmenjala
če te pa zanima da si izmenjava znanje si pa dobrodošel v mojem DO-JU v Postojni kadarkoli me sam poklič

Lp
KATANA  zakon

http://www.fighting.net/pfs_home.php  evo še od Paul Vunaka

Zadnjič urejal KATANA (28.08.2007 12:46:57)

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#32 21.08.2007 15:46:44

Pravnik
BELI rang [IIII]
Registriran: 20.08.2007
Objav: 5

lani sem nekaj casa vedno imel boxerja pri sebi, ker so bile neke groznje od dolocenih osebkov. (3-4 na enega si vsi upajo)

lp

Odsoten

Noga deske