Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
tale tekst je skopiran iz knockout foruma... Iz njega se lepo vidi razmerje v odnosu do borilnih veščin v Sloveniji in na Hrvaškem... ocitno dobivajo vec kesa kot profesionalci za uspeh. zanimivo, amaterski borci bolje plačani kot profesionalni svetovni in evropski prvaki!!!
Logično je da je za sastav low kick reprezentacije znatno veći izbor - ne samo zbog činjenice da je na državnom prvenstvu bilo znatno više odličnih natjecatelja u svim kategorijama nego na K1 Style državnom prvenstvu, nego su i odlični borci iz K1 Style (Frane Radnić, Marijo Valentić, Igor Jurković) prebacili se na low kick. Čini mi se da je izbornik Josip Čikotić prvenstveno vodio računa tko može u ovom trenu postići najviše i tko ima realne šanse za uspjeh. I to je dobro.
Zašto je došlo do tog transfera među disciplinama? Pa prvenstveno zbog toga što je low kick kategorizirana disciplina od strane Hrvatskog olimpijskog odbora i državni prvak stječe III kategoriju (status vrhunskog sportaša) koja mu omogućava sportsku stipendiju, studentski dom i još neke druge, ne male povlastice. K1 Style nije kategorizirana disciplina. Šteta, ali ... čujem da se radi na tome.
Drugi razlog je zasigurno što je Hrvatska Vlada donijela odluku o nagrađivanju osvojenih medalja uključujući i kickboxing, pa tako zlatni kickboksači sa svjetskog prvenstva od Vlade dobivaju 60000 kn (8200 Evrov!!!!) nagrade (više o tome sam pisao na blogu u postu "Kickboxači, trk po lovu u Vladu"
Za drugi dio tvog pitanja mogu reći da su pored Marina Došena u kombinaciji bili Valentino Venturini i Stipan Radić u prvom krugu, a šira kombinacija je uključivala i superteškaše iz low kicka Zoran Dorčić, Zoran Majkić i Tomislav Čikotić. Prateći rezultate i posljednje Došenove borbe. mislim da je izbornik dobro izabrao.
Pozdrav
Zadnjič urejal High Kick (28.09.2007 09:49:17)
Odsoten
Jaz jim prvoščm.Tud pr nas bi moralo biti tako.Drugač pa mimgrede un Zoran Majkić mi je sigurn neka daljna familija pa njegov trener je Dragan Majkić (isto k moj fotr)in je trener v hrvaški zvezi za profesionalni kickboxing in trener v klubu v Klani in Viškovem tam blizu Rijeke.
Lp
KATANA 
Odsoten