forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 01.10.2007 21:05:44

Shinto
MODRI rang [III ]
Registriran: 01.10.2007
Objav: 22

Šola JUJUTSA - Ryoi shinto ryu

Kaj menite o tradicionalnem JUJUTSU. Oglejte si šolo Ryoi shinto ryu (vrsta JUJUTSA). Gre za šolo staro okoli 400 let. V Evropo jo je prinesel pokojni Peter Shortt (9 let je živel v samostanu na Japonskem), vojaški obveščevalec, danes pa jo širi njegov sin James G. Shortt (ex SAS, PARACOOMANDO, generalni direktor mednarodnega združenja telesnih stražarjev IBA, bil pri SPEZNAZU v ryzanu... Tip je nor). Gre za osebo, ki je mojster Juda, Aikida, Karateja, Savate (vodja britansko - irkse reprezentance 4 leta), jujutsa (8 različnih šol), ninjutsa... vse certifikate ima tudi z Japonske... Je prvi nejaponec, ki je prejel zapiske ene izmed tradicionalnih šol JUJUTSA in sicer od pokojnega mojstra Kaiza Okomito... V Sloveniji klub deluje v Kočevju že od 1993, letos pa so odprli dojo tudi v Ljubljani. Vpisujejo nove člane.... Več na http://www.ryoishinto.si

Odsoten

#2 02.10.2007 03:03:40

Lapu lapu
MODRI rang [I ]
Registriran: 14.09.2007
Objav: 10
Spletna stran

Re: Šola JUJUTSA - Ryoi shinto ryu

Vsekakor zanimiva zadeva, vredna ogleda.

Želim si le, da bi namesto zgolj posnetkov Shorta in Robinsona objavili tudi lastne posnetke, ki bodo dali še boljši vpogled v vašo šolo.

LP,

Odsoten

#3 02.10.2007 07:40:28

Shinto
MODRI rang [III ]

Nas lahko vidite v živo vsak ponedeljek in sredo v Ljubljani ter vsak torek in četrtek v Kočevju, Geoffa in Shortta pa malo težje, bomo pa vam na željo posneli nekaj tehnik in tudi same sebe dali na web, čeprav bodo potem nekateri dejali da smo morda narcisoidni.... Pa brez zamere.... LPD

Odsoten

#4 02.10.2007 10:36:34

dogzilla
RJAVI rang [II ]
Registriran: 02.03.2007
Objav: 239

narci kaj?

R.I.P. my dear MOTHER (1965-2004)

Odsoten

#5 02.10.2007 12:52:57

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

Dobrodošel na forumu Shinto. Ta Peter Short je legenda.Fanscinantno je da lahko človek doseže toliko mojstrskih zvanj iz različnih veščin.To pomeni,da je vse svoje življenje posvetil BV.Resnično spošovanja vredno. Najbolj pa me navdušuje to da je preživel skoraj desetletje na japonskem. Tudi jaz imam željo in sanje,da enkrat odidem tja za dalj časa in živim res v duhu bojevnikov. Drugač pa super bi bilo,da napišeš kaj več o vašem klubu pod "Klubi po Sloveniji"na ta način se ta forum samo širi in je vedno bolj zanimivo.

Lp
KATANA welcome

Zadnjič urejal KATANA (02.10.2007 12:53:54)

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#6 02.10.2007 15:52:52

almighty
RJAVI rang [I ]
Registriran: 27.04.2006
Objav: 165

ja

Odsoten

#7 02.10.2007 16:57:55

Shinto
MODRI rang [III ]

KATANA, Hvala za povabilo in spodbudne besede, bo narejeno.... Kar pa se tiče Shortta resnično je velik mož. Veliko srečo je imel, da ga je oče že kot malega vpeljal v to in seveda kasneje, da so ga enote kot je SAS forsirala in pošiljale naokrog, da je kot njihov inštruktor spoznaval veščine povsod po svetu, še večjo srečo pa imamo sedaj mi, da to znanje tako nesebično deli z nami...

Odsoten

#8 04.10.2007 10:02:00

Zoksonster
BELI rang [ ]
Registriran: 04.10.2007
Objav: 1

Imel sem priliko si ogledat trening ryoishinta in vam morm povedat, da tako enostavne a učinkovite obrambe v Sloveniji še nisem videl. Videti pa morate vse tiste punce, ki mečejo fante po tleh za šalo. Pohvalil bi pa tudi trenerja, ki si res nesebično prizadeva naučiti čim več. Če imate možnost si pridite ogledat kak trening ne bo vam žal.

Odsoten

#9 04.10.2007 11:37:02

BANE
VIJOLIČNI rang [III ]
Registriran: 03.10.2007
Objav: 75

Točno tak vtis sem dobil jaz ko sem pred stirimi leti prvic stopil v ta klub.Pred tem sem poizkusal z Aikidom, Kick boxom, karatejem, ..pa se kej bi se naslo ampak me treningi enostavno niso navdusili.

Torej iz prve roke; Mislim da ga ni gostilniskega prijema iz katerega se ne bi mogel izmuzniti in seveda napadalca primerno likvidirati.

Tehnike proti udarcem in brcam se mi zdijo zelo poenostavljene (Filozofija je onesposobiti napadalca po liniji najmanjsega odpora).Se med sabo povezujejo in smiselno dopolnjujejo.

Sensej se tako zelo trudi naučiti, da cloveka kar preseneti.

S klubom smo sli ze 2x na seminar v Irsko pa tudi v Bosno in Hrvasko pa da ne omenjam, da gremo naslednje leto na MALTO.

Presenetljivo je kako radi prihajajo iz sorodnih klubov (Nemcija, Irska, Anglija, Bosna, Hrvaska,..) Na treninge in na obisk v Slovenijo.

Skratka smo prava velika družina in odlicna klapa.

To je cisto na kratko od moje malenkosti pridte pogledat, ne bo vam zal.

Odsoten

#10 04.10.2007 15:55:48

almighty
RJAVI rang [I ]

shinto sm bil pri vas lani na dnevu odprtih vrat v kocevju-se mi je zdel zelo zanimivo,zal pa ne najdem casa za treniranje pri vas,ker se  mi krizajo termini z mojimi treningi ,mimogrede se moj sef trenira pri vas pa vas kr pohvali
lp

Odsoten

#11 04.10.2007 16:27:31

Shinto
MODRI rang [III ]

Sam sem treniral Judo v Olimpiji, bil sem v reprezentanci takratne kadetske šole, note sem treniral 15 let športni Jiu-jitsu, probal sem tudi še v začetku Uchi ryu Karate na Poljanski gimnaziji (z Aljošo Reboljem sva bila v skupini skupaj)... probal se Taekwondo pri Chagiju to je bilo leta 1991, praktično sem probal vse, in na koncu pristal pri tradicionalnem JUJUTSU.. James G. Shortt me je praktično fasciniral.... Za primer naj povem, kdo so ljudje ki so prevzeli vodenje klubov po svetu in ki so prešli na Ryoishinto ryju....

IPSVICH DOJO / UK
Jan Pawlovicz, mojster HAKO ryu šole JUJUTSA 5. dan, DAITO ryu šole 4.dan

R HRVAŠKA
Igor Ivoševič, WKO - 4 kratni svetovni prvak v kickboksu,

R BIH
Predrag Brestovac, mojster Karateja SHOTO kan,, profesionalni borec v fullkontaktu,

MALTA
Alfred Galea, možakar ima 8. dan v ninjutsu,

NEMČIJA
Gerhard Schnoberger, 5. dan NINDOKAI......

Da ne naštevam dalje,,,, to so le nam najbližje države, kjer je James Shortt prikazal in inpresioniral ljubitelje borilnih veščin z svojim znanjem....  Če sem kaj slovnično narobe napisal, pa brez zamere....

http://www.ryoishinto.si/index.php?opti … ;Itemid=49

Odsoten

#12 04.10.2007 22:50:00

almighty
RJAVI rang [I ]

zanima me zakaj nimate tekmovanj,ali tekmujete v jujitsu?

Odsoten

#13 05.10.2007 00:08:15

Shinto
MODRI rang [III ]

Gre za veščino, ki je samurajem pomenila preživetje, torej ni z ničemer omejena, pri nas je dovoljeno, vse, prav res vse.... (recimo tudi z palcem v oko - vsi udarci so usmerjeni v vitalne točke... Kyusho, shimite...), vsaka tehnika se zaključi na način, da se nasprotnik onesposobi (dejansko), saj izhajamo iz filozofije, da za njim napade drugi, tretji.... ter bi se prvi lahko ponovno vrnil v kolikor ga dejansko nepokončaš, tehnike so resnično nevarne, ne hecam se,.... lomljenje kosti je čisto nekaj običajnega za zaključevanje tehnike, OK na treningu se vse to nakazuje, v žaru borbe pa se tudi zgodi... pred leti smo šli na državno prvenstvo v borbah športnega Jiujitsa - eno prvo mestom, dve drugi in kaj še? trije tekmovalci so bili diskvalificirani zaradi izvajanja nedovoljenih in nevarnih tehnik...
Še enkrat ne gre za šport, tudi mi nismo športno društvo, smo društvo bojevniške veščine.... Zato imamo tudi tako restriktivne pogoje za sprejem v polnopravno članstvo... 3 mesece, se pri nas ljudi praktično ne uči  tehnik, ki so nevarne...

Poglej v časih fevdalne Japonske je bilo čisto normalno, da si lahko na vsakem koraku umrl.. V času ko cesar ni imel nadzora nad klani, je dejansko šlo za pravo klanje med njimi... če si hotel preživeti si moral uporablajti vse mogoče umazane trike... in ti zapiski so se ohranili v šoli Ryoi shinto ryu vse do danes... Seveda smo poskušali hoditi na razna tekmovanja ( to smo počeli prvih nekaj let, v času prehoda iz športnega na tradicionalni JUJUTSU...), samo kako boš dopovedal tekmovalcu, ko dobi batino, da nasprotnika ležečega na tleh ne sme brcniti v fontanelo (točka na temenu lobanje)... pred tem pa mu par let vbijaš v glavo, da naj zaključi tehniko tako, da ne bo z napadalcem več imel problemov...

Pa da neboš narobe razumel, mi nikogar ne učimo ubijati in se postavljati po lokalih, nasprotno taki pri nas nimajo kaj iskati, v preteklosti smo kar nekaj fantov že izobčili iz društva...

FILOZOFIJA RYOI SHINTO RYU ŠOLE:
1. najprej poskušaj preprečiti konflikt, torej obnašaj se tako, da nasprotniku sploh ne daš priložnosti, da do konflikta pride....
2. v kolikor nisi mogel predhodno preprečiti konflikta, se pred njim umakni ( nekateri se delajo norca, da učimo ljudi bežat, samo zavedati se moraš, da ti nič ne garantira da boš v konfliktu zmagal, lahko si še tako dober borec... pa se bodo našli trije slabši, samo zaradi naključja in petelinjenja imaš tako lahko hude posledice)
3. šele tretja možnost je ta da pristaneš na konflikt, ko je to že čisto neizbežno..... in če dejansko ves tvoj trud oziroma nič ni pomagalo da do tega nebi prišlo, potem imaš od tu dalje pravico uporabiti vsa razpoložjiva sredstva da se ubraniš, lahko uporabiš tudi take brce kot je tista omenjena maloprej....

Zato ne hodimo na tekme....

Odsoten

#14 05.10.2007 09:41:11

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

Če ne hodite na nobena tekmovanja me zanima na kakšen način potem preverite svojo veščino ? Na kakšen način izvajate sparinge,da  se čimbolj približate realni borbi in da čim manj poškoduješ partnerja. Mi recimo uporabljamo motoristične čelade pri JKD-ju in začeli bomo uporabljati tudi nekatero zaščitno opremo iz hokeja.Ali je kakšen od vas probal v ultimat fihtu recimo UFC,PRIDE ali K-1 ? Moje mnenje je tako,da vsak ki trenira BV kot veščino mora dobr vedet kdaj jo bo uporabil kot veščino in kdaj kot šport.Mislim ,da samo kot veščino so jo dejansko uporabljal v preteklosti,ker so bile skoz vojne in so brez problema dejansko preverjal svoje znanje,danes pa kako ?

Lp
KATANA big_smile

Zadnjič urejal KATANA (05.10.2007 09:48:42)

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#15 05.10.2007 13:38:50

Shinto
MODRI rang [III ]

še enkrat, gre za samoobrambno veščino... samoobramba??? torej najprej je potreben napad, nato sledi obramba, sedaj pa; začetniki trenirajo tehnike šolsko počasi, in nato vedno hitreje, seveda uporabljamo zaščitna sredstva (tudi hokejska oprema - katana pošlji mi meil na info@ryoishinto.si, pa ti pošljem kak posnetek, ki pa jih mi ne objavljamo drugače) dodajajo se nove prvine, pojavljajo se ti odgovori zakaj to zakaj ono.. ko počasi napreduješ s tvojm napredkom napreduje tudi napad... napadi nate so sprva dogovorjeni, napade te partner tebi podobne fizične zgradbe, nato so napadi vedno bolj realni..., napade te nekdo, ki je dvakrat močnejši kot ti.. dokler ne pridemo do faze, ko te lahko napade več napadalcev, na način ki ni v naprej dogovorjeno.... in to traja 10-15 minut...., še dlje, pri tem se ne uporablja več nobenih zaščitnih sredstev... tako treniramo pri nas...

Kako vemo ali stvar deluje ali ne... to je veščina, ki jo v 94 državah po svetu pri svojem "DELU" dobesedno vsak dan uporabljajo telesni stražarji mednarodnega združenja "international bodyguards association" (katerega generalni direktor je James G. Shortt)... recimo moj kolega iz te ekipe varuje Segala... in če so ljudje kot je on ocenili da smo uporabni potem... Če se poglobiš v članke na naši spletni strani, boš ugotovil, da gre za veščino, ki je dejansko namenjena za službene potrebe (vojska, policija, specialne enote, varnostne službe, za telesne stražarje.... to so ljudje, ki v realnosti "tekmujejo" in se na ulici dokazujejo brez sodniških omejitev, brez rokavic in seveda neogreti  (pri nas na treningu recimo ni klasičnega ogrevanja)... ne rečem da tekme borcu ne prinesejo nič dobrega, nasprotno... vendar pa prinesejo tudi probleme,

primer 1: v športnem Jiu-jitsu, Judu je met nasprotnika in držanje le tega na tleh v končnem prijemu (določen čas, tudi do 30 sekund), najvišje točkovana akcija, v tradicionalnem pa si kaj takega ne moremo privoščiti, saj je držanje nasprotnika v končnem prijemu idealna pozicija za nekoga tretjega, ki bo našemu nasprotniku skočil v pomoč in.... (Iz lastnih izkušenj lahko trdim, da to drži, ko sem pred cca 10 let, kot uspešen judoist, v konfliktni situaciji, pred množico ljudi, med opravljanjem policijske intervencije, enega izmed kršiteljev vrgel po tleh in ga držal v končnem prijemu, me je samo prisebnost mojega službenega kolega rešila, da nisem s strani drugega kršitelja po glavi dobil z obcestnim količkom, tistim, ki v zimskem času označuje širino vozišča...

primer 2: poznaš katero izmed športnih veščin, (kickboks, fulkontakt, boks....) ki na tekmah ne uporablja zaščitnih rokavic... RSR ne da prepoveduje (itak je vse dovoljeno), temveč filozofija ne uči udarjanje s pestjo, pa ne zato ker bi to bolelo, temveč ker se je skozi stoletja pokazalo, da pri tem zelo hitro pride do poškodbe zapestja (spomni se samo Taysona v aferi, ko je možakarju razbil glavo, da je imel ta 17 šivov - samo to da pa si je Tayson takrat zlomil zapestje o tem pa nihče noče nič vedeti...)... sedaj pa si predstavljaj bodyguarda, z zlomljenim zapestjem, ok streljaš še lahko z eno roko, samo povej kako boš pa zamenjal okvir ali pa le tega nalovdal...

primer 3: predstavljaj si, da si kot telesni stražar z varovano osebo cel dan nekje sredi Moskve (led na tleh), ves dan na nogah, v klasični obleki, ves premražen (kljub puhovki, windstoperju in še čem na sebi), sedaj pa uporabi Mawashi geri ali podobno visoko brco?? tudi tega pri nas ne učimo.... pri nas uporabljamo brce v v vitalne točke na nogah nasprotnika...

Sedaj si najverjetneje lažje predstavljaš, da nimamo kaj iskati na tekmah... in da imamo svoja "tekmovanja" v službi...

Odsoten

#16 05.10.2007 14:54:38

Yaksha
RJAVI rang [III ]
Od: Kras
Registriran: 29.06.2006
Objav: 365
Spletna stran

Oprosti ce se utaknem v debato ...
Tocka 2: poznaš katero izmed športnih veščin, (kickboks, fulkontakt, boks....) ki na tekmah ne uporablja zaščitnih rokavic...

PANCRASE : http://www.youtube.com/watch?v=hiEeNwZF4ws wink

Vsaj enkrat je bilo tako, ne vem ce so sedaj spremenili pravila.

Lp

RESPECT YOURSELF AND YOUR OPPONENT!!! by nubo11
ยัคชา ทีมต่อสู้ - มวยไทย

http://www.yaksha.si

Odsoten

Noga deske