forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#49 19.10.2007 12:04:37

High Kick
MODRI rang [I ]
Registriran: 13.07.2007
Objav: 11

Re: SAVATE - francoski boks, borba s palico

savater je napisal:

no...močn sem tut u ringu....ampak to ne spada med močnejše dosežke u mojem lajfu...

dejte pliz nazaj - mormoo bit YUNAJT - tko kt je reku za Evropo Toto Cotugno smile

v legalnih inštitucijah so me tko zdeformirali da zmeri zahtevajo od mene samo konkretne številke in ne približkov. Pravo je pa podobna jeba - zmeri se naslanja samo na konkretno.

Mislm da se brcači pa udarjalci mormo nekak zedinit kako naprej

sam opazujem stanje  na vseh podoročjih od boksa do kika, pa tajskega in savata in karateja in taekwondoja  - rečem pa lahko samo to:

sirotinja. treba bo z medsebojnim sodelovanjem napolnit vsaj osnovne kategorije do 6 tekmovalcev in jih uspešno kategorizirati in jim dati osnovno veljavo, klubom pa zaslužene ugodnosti.
Ločiti profesionalno od amaterskega in organizirati posamezne profesionalne nastavke (firme, organizacije) ločene od amaterizma. Uvest antidoping kot temelj medsebojnega zaupanja - in poostrit kontrolo nad tem načinom novodobne narkomanije.

Sam tko bo šlo naprej.

Garantirano pa bo to težka naloga saj je večina fevdov že zasedenih in samozadostnost je tej deželi ime smile

tud jast bom koncal -za konec:
Vizija športa v SLo je generalno gledano individualni šport,med temi so tudi polnokontaktne BV. Tukaj pa lahko relativno uspesno in prodorno zastopamo naso drzavo...in smo jo že!!!.Pa se jo bomo,sigurno...Sam za to je treba delat,pa nekaj dosečt....pol pa o drugih stvareh razpravljat. Najprej hlevcek pol pa kravca,pravjo.
V obstojecih razmerah je potrebno najprej nekaj NARDIT-to je point!Ostalo je administrativno bull shiit nakladanje! Treba je bit prepoznaven v tujini,pol se pa tud domaca vrata pocas odprejo.....sama po sebi...se morjo pod tezo dogodkov (seveda uspesnih)sam do tega je tezka in garaska pot kjer so REZULTATI( organizacijski,tekmovalni) najvecje merilo za dosego zastavljenih ciljev!

Lp  dost je blo blabla2

Zadnjič urejal High Kick (19.10.2007 12:10:07)

Odsoten

#50 19.10.2007 12:33:44

savater
RJAVI rang [II ]
Registriran: 14.10.2007
Objav: 253
Spletna stran

realnost in številke pa kažejo drugače.

zveza za tajski boks in savate zveza, sploh pa posamezniki v boksarski zvezi imajo za seboj kar nekaj dobrih odličij.
In so razpoznavni v tujini.

VENDAR ZGODILO SE NI NIČ.

Zakaj?

Ker se nič ne zgodi samo po sebi. V to verjeti bi bila iluzija in zavajanje ljudi.

Zakaj zavajaš ljudi HIGHKICK?

UNIVERZITETNI KLUB BORILNIH VEŠČIN
http://www.tepen.si

Odsoten

#51 19.10.2007 12:54:47

BANE
VIJOLIČNI rang [III ]
Registriran: 03.10.2007
Objav: 75

BANE je napisal:

Saj veliko ne vem o tej zadevi govori pa se, da je glavna ovira pri tem sportu (v sloveniji) organizacija-organizatorji oziroma vodilni ljudje hmm

Tole sem ze na zacetku napisal ti savater si pa to na teh stirih straneh  to dokazal in mislim ozirima sem preprican, da si ti eden od teh ljudi. lol3 haha lol_retard

rit

Odsoten

#52 19.10.2007 15:02:37

savater
RJAVI rang [II ]
Spletna stran

Bane če bi bil sam nekje v Olimpijskem komiteju ali pa Ministrstvu za šolstvo in šport bi ravno s tem potrjeval tvojo teorijo - če si v maketnem sistemu banana rapublike Slovenije kjer se VIP varnostnih služb ne da ukiniti brez dveh smrtnih žrtev in kjer enega kriminalca zamenja drugi - potem je tudi to res da namišljene igre ki potekajo hočejo nujno obvladovati še edini zdrav borilni športni segment imenovan savate. In velike apetite po njem imajo.
Bistvo je uniči vse zdravo da lahko pat pozicije ostanejo.
Ne vem s čim se lahko pohvali slovensko kontaktno borilstvo razen s trkanjem po praznih prsih .

Mogoče s tebj Bane? Ali pa si le še eden tistih , ki pazijo na javno mnenje in usmerjajo nevedno populacijo proti enosmernim ulicam. Verjetno si... smile

Odsoten

#53 19.10.2007 17:28:47

almighty
RJAVI rang [I ]
Registriran: 27.04.2006
Objav: 165

ok fantje mislm da nam je jasno:

1.savate je najbolsa borilna veščina boxing_direkti

2.savate borci so najbolsi in nepremagljivi boxing_direkti2

3.samo tisti ki trenirajo savate švicajo in lijejo kri boxing_upercut

lp

Odsoten

#54 19.10.2007 17:43:18

savater
RJAVI rang [II ]
Spletna stran

nobeden ni na prvo mesto postavljal komaj dobro v Sloveniji razvit savate saj je slovenskih savate fajterjev izjemno malo, vsaj tistih ki bi dosegali neke močnejše rezultate , ampak a ni tako v vsem borilstvu ki vsaj malo spominja na kontaktno v Sloveniji?

Zakaj se ukvarjati kdo je boljši - to ni moj namen

Govoril sem o povezovanju, vendar o tem nobeden noče slišati

LINK ki se sedaj postavlja v Italiji: v italijsnkem CONI-ju (olimpijskem komiteju)

BOKS+KIKBOKS+SAVATE+TAJSKI BOKS bo verjetno ena izmed najmočnejših povezav v naši bližini.

recimo v Franciji bo savate verjetno pod svoje okrilje (znotraj resorja ministrstva za šolstvo in šport) vzel tasjki boks in kikboks.

Pa recimo da vsaj malo spremljamo dogajanje v tujini in da se hočemo temu približati.

Recimo na Tajskem bo konec leta po SP 2007 tudi posvet vseh borilnih disciplin o skupnih igrah 2010?
Takrat si bodo sedeli nasproti vsi tisti ki jih omenjam.
Zakaj blokirati in negirati stvari ki prihajajo? Zakaj se tako negativno skrivati pred dejstvi ki bodo vplivala na razvoj borilstva že letos. In zakaj ne bi ta novi val pričakali pripravljeni tudi v Sloveniji?

Vprašam vas zakaj ne?

Odsoten

#55 20.10.2007 08:16:18

BANE
VIJOLIČNI rang [III ]

Jasno ti si pameten mi smo pa buca saj te nihce ne zastopi.

Odsoten

#56 20.10.2007 10:07:39

savater
RJAVI rang [II ]
Spletna stran

bane, kje misliš da bi ga nekdo, ki trenira savate najbolj najeb**** pri tekmovanju v tajskem boksu. Kaj in kako bi ti priučil oziroma dogradil tehniko enemu takemu tekmovalcu, da bi bil primeren za nastop v disciplini ki je ni vajen. (govorim o amaterski verziji s ščitniki).

a bi šel popolnoma od začetka ali misliš da je kakšna bližnjica po kateri bi se dalo tekmovati tudi v MT s primerno nadgrajeno tehniko?

Odsoten

#57 20.10.2007 12:18:11

BANE
VIJOLIČNI rang [III ]

Jaz se v to res ne bom poglabljal saj to ni moj teritorij. Res sem pricel s savatejem pa sem odnehal ko sem prisel do ze zgoraj omenjenih zakljuckov.

2X tedensko treniram tudi kick boks a je to premalo, da bi ti lahko svetoval. Sicer pa ti vse ves ne vem zakaj bi mene rad neumnega naredil.

Sicer je pa to moj zadnji odgovor na to temo, da ne bom slucajno kake slabe reklame delal ti pa se kar poizkusaj s svojim zanimivim pristopom do foruma-mogoce bos pa le koga nasel, ki te bo poslusal blabla2

Odsoten

#58 20.10.2007 19:15:48

savater
RJAVI rang [II ]
Spletna stran

a to u LJ treniraš ?  sklepam - če si prej delou savate.

ne nimam nobene želje kogar koli osmešit, zakaj?

zanima me kaj si zdej najdu v kikboksu in kje,  ter stvari ki so te v savatu motile. dobro je izvedeti kaj lahko mlada ekipa v savatu izboljša, da ne bo doganjala od sebe kadra ki nastaja.
Vsaka pripomba in nasvet bo dobrodošel. Sej ni noben popoln v svojem štosu k ga dela, še najmanj pa mi ki smo to novost vpeljali pred cca. 4 leti.

našo ekipo resnično zanimajo povezave z ostalimi kontaktnimi športi.
Težava ki pri nas nastopa je le v tem da kader še ni tako popolnjen kot bi si želeli. Zato si pa želimo čimveč izmenjave izkušenj in pa pametnega sodelovanja. Sej veš da frišne borce ne morš takoj metat u kotel se pravi ring,...ker se prehitro opečejo.

Mel smo s Francozi eno tekmo kjer nas je rušila drugoligaška postava enega Francoskega kluba kot za šalo. Ampak fantje in punce so se kr hrabro držali. Nabiranje izkušenj pa si zaradi omejenih finančnih sredstev ne moremo privoščiti le v tujini, ampak si želimo enega poligona, kjer bi naše mladičke pametno in varno vzgajali v medsebojni povezavi še z drugimi pametnimi klubi in trenerji....kljub temu da je stil oz. veščina z drugim imenom.

Brca je brca, udarec pač udarec, in tle vidim prednost takega gledanja.

Se pa opravičujem tle usem ki smo jim na naši nerodni mladi poti kakorkoli odvrnili željo po borilstvu. To ni bil namen, temveč je bilo verjetno pomanjkanje izkušenj, ki pa jih s kilometrino počasi pridobivamo. Tko pač je.

Odsoten

#59 25.10.2007 00:02:42

prva liga
BELI rang [I ]
Registriran: 24.10.2007
Objav: 2

kako je kaj z opremo za savate pri nas. ali se sploh dobi.

Odsoten

#60 25.10.2007 10:50:26

savater
RJAVI rang [II ]
Spletna stran

seveda - prvi specializiran prodajauc je baje RIVAL (baje da se kiti s celostno ponudbo od A do Ž)...sicer ga bo pa treba še mal bl preizkusit. Ampak prve stvari k sem jih dobu od te znamke so me kr zadovoljile sej so res nenavadne in jih zaenkrat ni na slovenskem trgu. Po moje da delajo na to foro - da jemljejo nekomercialno robo ki se drugim ne splača dobavljat in s tem promovirajo šport savate.
Dost bl bi se splačalo dobavljat kikboksu al pa recimo kkšnim komercialnim množičnostim, fuzbalke prodajat smile

Odsoten

#61 25.10.2007 22:17:15

prva liga
BELI rang [I ]
Registriran: 24.10.2007
Objav: 2

Kje pa je ta Rival. Ali je to kakšna štacuna in ali je edina s to opremo?

Odsoten

#62 26.10.2007 07:04:53

savater
RJAVI rang [II ]
Spletna stran

to je baje ena novost, ja po moje gre za firmo....kar se mojih stvari k sem jih pr njih uzeu tiče bi reku - kvaliteta:cena  zelo ugodno, pa primerljivo z ostalimi slovenskimi ponudniki. samo zaenkrat drugje nisem najdu tolk posebnih stvari. Bl so orientirani na kontaktno vadbo, pa majo polno ene take posebne ponudbe ...mal manj komercialne ampak lih zarad tega privlačne.
Hecni modeli res........mal odstopajo od tega kar vidš na netu ali pa na SLO  trgu

Odsoten

#63 04.11.2007 11:14:19

savater
RJAVI rang [II ]
Spletna stran

Rezultati z Evropskega prvenstva v savatu 2007 v Tournaiu v Belgiji

1. mesto Tina Turk (-65 kg)
2. mesto Marina Dobnik (-56 kg), Mojca Mežek (-48 kg)
3. mesto Tamara Strnad (-60 kg), Tinka Marolt (-52 kg), Boris Vukovič (-75 kg), Vladimir Robič (-85 kg)

Razen velikega veselja od te tekme in požrtvovalnosti ekipe da je pripravila vse potrebno za tekmo, bomo v povračilo od naše ljube Slovenije dobili prst tam nekam kjer si ga najmanj želimo.
Nobena promocija ni zaman in Srbi ki tudi odhajajo s tega prvenstva zadovoljno pričakujejo novih in novih pomoči s strani njihove države za pomoč savte športu.
Enako na Hrvaškem, nobene razlike v Italiji.

Slovenija pa? Osamljeni otok - ki se je kot če bi verjeli ne dotika nikakršna logika, evropska politika, športna zakonodaja...nič....plovemo počasi in sigurno v varnem objemu ljudi ki ostajajo isti skozi vse sisteme in družbene ueditve in mirno pazijo na spokojno speč slovenski narod ki se mirno ziblje v lahnih evropskih valovih.

Odsoten

#64 05.11.2007 17:39:35

mirancar
Črno-Rdeči rang
Od: Branik21e
Registriran: 27.06.2006
Objav: 858
Spletna stran

Ah se ko sem u Bangkoku si mi dosadan