forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#33 11.10.2007 00:11:28

Wangmo
BELI rang [I ]
Registriran: 10.10.2007
Objav: 2

Re: Tai Chi v Sloveniji!

bič je napisal:

taiji je v prvi vrsti borilna veščina, šele potem vse ostalo.

ja, seveda. če doslej niste imeli sreče, bo tole pravi naslov:
www.taiji.si

Odsoten

#34 11.10.2007 16:07:59

bič
VIJOLIČNI rang [ ]
Registriran: 12.09.2007
Objav: 31

ja, prav maš, katana. Super je da učiš tud borbeno stran taijija. Ne sam mahanja po zraku...

Erla poznam in je ful vredu človek, njegovo razumevanje Taijija je na takem nivoju, da glava peče, je pravi borbeni stroj. Ga pa ful ljudi ne mara...

wangmo, kolker jaz vem, pa ne mislim kaj nespoštljivega, chen glih ne pokaže kaj veliko aplikacij in samoobrambe na treningih... pa tud Marjan ni tu nič boljši, na žalost...

V svetu pač učenje taijia zgleda drugače kot pa pri nas, za razliko kako njemu pristopa npr. Katana. Forma je itak prva in zadnja, samo brez tega, da boš resnično poskušal fa-jingat in aplicirat tehniko, al pa kar nekaj v luft sekal je pa razlika.

Pri nas pa razen push handasov, ki jih itak folk bolj kot neko dokazovanje jemlje in zgreši bistvo, ne boš našel nobenih sparingov.

taiji ni brez veze ultimat fighting art (pa ne me zdaj vsi napadat:) Sam tak ko ga večina ljudi pozna, je pa kr nekaj..

Odsoten

#35 12.10.2007 13:25:39

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

Evo glih pred kratkim sva jaz in moj učenec Omer študirala tehniko Chen stila in sicer Syan Iyar aplikacije in sva delala prvo del forme sam potem pa sva v paru trenirala borbene situacije in je super in vse je uporabno s tem,da pač moraš znat zadeve prilagajat in malo improvizirat, dodajat,ker je od situacijo do situacije oz. od napada do napada vedno drugač ampak princip pa je vedno isti. Mogoče sem mal za kompliciral. Takole pač ,različno je če te nekdo napade s kung fu udarcem al pa bokserskim udarcem in tle se moraš znat prilagodit in pravilno uporabit tai chi. Prelahko je če se učiš da te skoz isto napade. Ponavadi te učijo,da te nekdo napade s tai chi tehniko in ti se braniš s taisto tehniko.Če želiš res spozant to veščino moraš probat veliko različnih stvari,da ugotoviš ali deluje in kako deluje itd...

Evo danes ob 12.30 smo končali s tai chi-jem.V skupini nas je sam 6 in smo delal pushing hands vaje in uporabo le teh v realnih borbenih situacijah.Eni so delal to eni pa so delal samo kot vajo za prepoznavanje in uporabo energije itd...

Lp
KATANA big_smile

Zadnjič urejal KATANA (14.10.2007 13:43:58)

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#36 12.10.2007 15:46:35

bič
VIJOLIČNI rang [ ]

keep up the good work:)

mi je bila zanimiva izkušnja opazovati dve različni metodi push handsa. Chen, ki je low stance, uprooting tehnika in yang, combat in bolj fighting orientated push hands. Chen guy je yanga uprootal, Kaj pa je naredil on, ostal je v flowu in ga z ramo odbil..Pol mu je pa chen rekel, da je on itak zmagal, ker ga je uprootal?! WTF Skoraj sta se potem stepla:), to bi blo šele zanimivo.

Včasih poskušam kar mižat pri pushandsih, da lahko čimbolj poslušam energijo...

lp

bič

Zadnjič urejal bič (12.10.2007 16:01:45)

Odsoten

#37 12.10.2007 16:06:49

Papa Muerte
Črno-Rdeči rang
Od: Dravlje
Registriran: 08.07.2006
Objav: 782

bič je napisal:

keep up the good work:)

mi je bila zanimiva izkušnja opazovati dve različni metodi push handsa. Chen, ki je low stance, uprooting tehnika in yang, combat in bolj fighting orientated push hands. Chen guy je yanga uprootal, Kaj pa je naredil on, ostal je v flowu in ga z ramo odbil..Pol mu je pa chen rekel, da je on itak zmagal, ker ga je uprootal?! WTF Skoraj sta se potem stepla:), to bi blo šele zanimivo.

lp

bič

hmm
hud Lingo

-Fighting solves everything!-

http://www.youtube.com/watch?v=xEK0GPuoxTg

Odsoten

#38 12.10.2007 16:13:11

bič
VIJOLIČNI rang [ ]

Včasih me zanese, ker bolj kot ne angleške stvari berem pa tud govorim, pol pa se kar tak izrazim...smile

Odsoten

#39 12.10.2007 16:16:54

Papa Muerte
Črno-Rdeči rang

bič je napisal:

Včasih me zanese, ker bolj kot ne angleške stvari berem pa tud govorim, pol pa se kar tak izrazim...smile

nism mislu na to (jest sm isti),ampak na Tai Chi Lingo wink lol

Odsoten

#40 13.10.2007 12:36:36

Wangmo
BELI rang [I ]
Registriran: 10.10.2007

bič je napisal:

wangmo, kolker jaz vem, pa ne mislim kaj nespoštljivega, chen glih ne pokaže kaj veliko aplikacij in samoobrambe na treningih...

hm, ja, malo časa že rabiš, ampak v nekaj letih kar marsikaj vidiš. odvisno pa je tudi od tega, kaj gledaš. sicer pa - zunanja oblika neke aplikacije ti ne pomaga kaj dosti, če jo samo poskušaš posnemati. drugi del je znotraj, in zdi se mi, da večina ljudi rabi precej časa, da lahko to zazna (kaj se ob zunanjih gibih dogaja v notranjosti) in da se povrh nauči to posnemati.

Odsoten

#41 13.10.2007 22:03:11

MMA MIKE
RJAVI rang [III ]
Registriran: 11.06.2007
Objav: 326

itk da tle rabiš velik časa da to lahko uporabiš v realnosti a?

Empty your mind, be formless, Shapeless, like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water my friend.

Odsoten

#42 14.10.2007 13:52:34

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

bič je napisal:

lp

bič

Čim več se trud delat vaje pushing hands miže in boš vedno več prepoznaval in čutil svojo in nasprotnikovo energijo.

Lp
KATANA zakon

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#43 12.11.2007 00:11:10

bea
BELI rang [I ]
Registriran: 11.11.2007

no js grem jutr na prvi trening tai-chi in bom poročala kako je bilo.

že dolgo si želim preizkusiti to veščino in upam, da mi bo ob rednih treningih capoeire zneslo delat še to. tai-chi me privlači ravno zaradi njegove notranje intenzivnosti. nikoli nisem bila preveč navdušena nad agresivnimi borilnimi veščinami (zato me je tudi pritegnila capoeira).

just flow, don't push!

Odsoten

#44 12.11.2007 01:28:48

Papa Muerte
Črno-Rdeči rang

bea je napisal:

no js grem jutr na prvi trening tai-chi in bom poročala kako je bilo.

že dolgo si želim preizkusiti to veščino in upam, da mi bo ob rednih treningih capoeire zneslo delat še to. tai-chi me privlači ravno zaradi njegove notranje intenzivnosti. nikoli nisem bila preveč navdušena nad agresivnimi borilnimi veščinami (zato me je tudi pritegnila capoeira).

Dobrodošla na Forumu,Bea big_smile

Odsoten

#45 12.11.2007 17:30:00

SOKOL
Črno-Rdeči rang
Registriran: 14.07.2006
Objav: 751

no in kako je blo??

Train hard but enjoy your self! wink

Odsoten

#46 11.01.2009 12:41:56

Samoobramba
RJAVI rang [ ]
Od: Koper
Registriran: 27.09.2008
Objav: 137
Spletna stran

Če koga zanima vadba principov Tai Chi-ja in njihove uporabe za bojevanje (t.i. Combat Tai Chi) naj me kontaktira.

Tukaj je nekaj mojih tekstov o tej borilni veščini:
- Zgodovina Taijiquana - http://www.samoobramba.net/taijihistory.htm
- Yang Lu Chan - zadnji mojster Taijiquana - http://www.samoobramba.net/yangluchan.htm
- Pogosta vprašanja o Taijiquanu - http://www.samoobramba.net/taijifaq.htm

Odsoten

#47 20.01.2009 20:59:04

taiji.si
BELI rang [II ]
Registriran: 20.01.2009
Objav: 3
Spletna stran

hi

Če vas zanima taiji ga moj oče poučuje že 13 let.
več najdete na spletni strani :
www.taiji.si

Odsoten

#48 20.01.2009 21:42:47

Samoobramba
RJAVI rang [ ]
Od: Koper
Registriran: 27.09.2008
Objav: 137
Spletna stran

Treningi so povsot, samo v Kopru ne. ;-) A pri vas učite tudi Taijiquan kot borilno veščino?

Odsoten

Noga deske