Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
bič je napisal:
taiji je v prvi vrsti borilna veščina, šele potem vse ostalo.
ja, seveda. če doslej niste imeli sreče, bo tole pravi naslov:
www.taiji.si
Odsoten
ja, prav maš, katana. Super je da učiš tud borbeno stran taijija. Ne sam mahanja po zraku...
Erla poznam in je ful vredu človek, njegovo razumevanje Taijija je na takem nivoju, da glava peče, je pravi borbeni stroj. Ga pa ful ljudi ne mara...
wangmo, kolker jaz vem, pa ne mislim kaj nespoštljivega, chen glih ne pokaže kaj veliko aplikacij in samoobrambe na treningih... pa tud Marjan ni tu nič boljši, na žalost...
V svetu pač učenje taijia zgleda drugače kot pa pri nas, za razliko kako njemu pristopa npr. Katana. Forma je itak prva in zadnja, samo brez tega, da boš resnično poskušal fa-jingat in aplicirat tehniko, al pa kar nekaj v luft sekal je pa razlika.
Pri nas pa razen push handasov, ki jih itak folk bolj kot neko dokazovanje jemlje in zgreši bistvo, ne boš našel nobenih sparingov.
taiji ni brez veze ultimat fighting art (pa ne me zdaj vsi napadat:) Sam tak ko ga večina ljudi pozna, je pa kr nekaj..
Odsoten
Evo glih pred kratkim sva jaz in moj učenec Omer študirala tehniko Chen stila in sicer Syan Iyar aplikacije in sva delala prvo del forme sam potem pa sva v paru trenirala borbene situacije in je super in vse je uporabno s tem,da pač moraš znat zadeve prilagajat in malo improvizirat, dodajat,ker je od situacijo do situacije oz. od napada do napada vedno drugač ampak princip pa je vedno isti. Mogoče sem mal za kompliciral. Takole pač ,različno je če te nekdo napade s kung fu udarcem al pa bokserskim udarcem in tle se moraš znat prilagodit in pravilno uporabit tai chi. Prelahko je če se učiš da te skoz isto napade. Ponavadi te učijo,da te nekdo napade s tai chi tehniko in ti se braniš s taisto tehniko.Če želiš res spozant to veščino moraš probat veliko različnih stvari,da ugotoviš ali deluje in kako deluje itd...
Evo danes ob 12.30 smo končali s tai chi-jem.V skupini nas je sam 6 in smo delal pushing hands vaje in uporabo le teh v realnih borbenih situacijah.Eni so delal to eni pa so delal samo kot vajo za prepoznavanje in uporabo energije itd...
Lp
KATANA 
Zadnjič urejal KATANA (14.10.2007 13:43:58)
Odsoten
keep up the good work:)
mi je bila zanimiva izkušnja opazovati dve različni metodi push handsa. Chen, ki je low stance, uprooting tehnika in yang, combat in bolj fighting orientated push hands. Chen guy je yanga uprootal, Kaj pa je naredil on, ostal je v flowu in ga z ramo odbil..Pol mu je pa chen rekel, da je on itak zmagal, ker ga je uprootal?! WTF Skoraj sta se potem stepla:), to bi blo šele zanimivo.
Včasih poskušam kar mižat pri pushandsih, da lahko čimbolj poslušam energijo...
lp
bič
Zadnjič urejal bič (12.10.2007 16:01:45)
Odsoten
bič je napisal:
keep up the good work:)
mi je bila zanimiva izkušnja opazovati dve različni metodi push handsa. Chen, ki je low stance, uprooting tehnika in yang, combat in bolj fighting orientated push hands. Chen guy je yanga uprootal, Kaj pa je naredil on, ostal je v flowu in ga z ramo odbil..Pol mu je pa chen rekel, da je on itak zmagal, ker ga je uprootal?! WTF Skoraj sta se potem stepla:), to bi blo šele zanimivo.
lp
bič

hud Lingo
Odsoten
Včasih me zanese, ker bolj kot ne angleške stvari berem pa tud govorim, pol pa se kar tak izrazim...
Odsoten
bič je napisal:
Včasih me zanese, ker bolj kot ne angleške stvari berem pa tud govorim, pol pa se kar tak izrazim...
nism mislu na to (jest sm isti),ampak na Tai Chi Lingo

Odsoten
bič je napisal:
wangmo, kolker jaz vem, pa ne mislim kaj nespoštljivega, chen glih ne pokaže kaj veliko aplikacij in samoobrambe na treningih...
hm, ja, malo časa že rabiš, ampak v nekaj letih kar marsikaj vidiš. odvisno pa je tudi od tega, kaj gledaš. sicer pa - zunanja oblika neke aplikacije ti ne pomaga kaj dosti, če jo samo poskušaš posnemati. drugi del je znotraj, in zdi se mi, da večina ljudi rabi precej časa, da lahko to zazna (kaj se ob zunanjih gibih dogaja v notranjosti) in da se povrh nauči to posnemati.
Odsoten
itk da tle rabiš velik časa da to lahko uporabiš v realnosti a?
Odsoten
bič je napisal:
lp
bič
Čim več se trud delat vaje pushing hands miže in boš vedno več prepoznaval in čutil svojo in nasprotnikovo energijo.
Lp
KATANA 
Odsoten
no js grem jutr na prvi trening tai-chi in bom poročala kako je bilo.
že dolgo si želim preizkusiti to veščino in upam, da mi bo ob rednih treningih capoeire zneslo delat še to. tai-chi me privlači ravno zaradi njegove notranje intenzivnosti. nikoli nisem bila preveč navdušena nad agresivnimi borilnimi veščinami (zato me je tudi pritegnila capoeira).
Odsoten
bea je napisal:
no js grem jutr na prvi trening tai-chi in bom poročala kako je bilo.
že dolgo si želim preizkusiti to veščino in upam, da mi bo ob rednih treningih capoeire zneslo delat še to. tai-chi me privlači ravno zaradi njegove notranje intenzivnosti. nikoli nisem bila preveč navdušena nad agresivnimi borilnimi veščinami (zato me je tudi pritegnila capoeira).
Dobrodošla na Forumu,Bea 
Odsoten
no in kako je blo??

Odsoten
Če koga zanima vadba principov Tai Chi-ja in njihove uporabe za bojevanje (t.i. Combat Tai Chi) naj me kontaktira.
Tukaj je nekaj mojih tekstov o tej borilni veščini:
- Zgodovina Taijiquana - http://www.samoobramba.net/taijihistory.htm
- Yang Lu Chan - zadnji mojster Taijiquana - http://www.samoobramba.net/yangluchan.htm
- Pogosta vprašanja o Taijiquanu - http://www.samoobramba.net/taijifaq.htm
Odsoten
hi
Če vas zanima taiji ga moj oče poučuje že 13 let.
več najdete na spletni strani :
www.taiji.si
Odsoten
Treningi so povsot, samo v Kopru ne. ;-) A pri vas učite tudi Taijiquan kot borilno veščino?
Odsoten