Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Strani: 1
Lep pozdrav vsem. Že nekaj časa sem član vašega foruma. Veliko berem tokrat vam pa postavljam prvo vprašanje. Star sem 25 let. Po poklicu sem trener fitnesa. Z dvigovanjem uteži se ukvarjam že več kot 10 let. Letos sem po dobrih 15 letih spet začel trenirati borilne veščine. Včasih sem hodil na karate, a sem zaradi prometne nesreče vse opustil. Zdaj sem se vpisal na boks in se srečujem z naslednjim problemom-gibanje in koordinacija. Zaradi vadbe z utežmi sta obe malo porušeni. Kako bi lahko to popravil. Kolebnica? Moram pa povedati da ima za svojih 95kg zelo gdobro gibčnost. Naredim lahko obe špagi in podobno. Torej problem ni v gibčnosti ampak o izgubi motorike telesa. Kja mi predlagate? Hvala za odgovore in mnenja.
Odsoten
Offtopic:
Bakiflex a si bil na trenerskem tečaju FZS zdej?
LP
Odsoten
Lepo pozdravljen!
....kolebnica je zelo dobra za motoriko, prvo začneš "normalno" preskakovat....pol pa s časoma uvedeš razlišne preskoke in vrtenje (dvojno vrtenje, skakanje po eni nogi, "križ-kraž" itd.) ...dosti možno je tudi to, da si zaradi uteži postau malo zakrčen (kokr si reku.....mislim, da špaga nima nobene vloge, saj jst nemorm niti tal dotaknt s stegnjenimi nogami, motrike pa moram rečt da mam kr dost). Priporočau bi, da se upišeš na kkšn plesni tečaj (sam sem trenirau salso
) ....in moram rečt da mi kr pomaga, hehe... S časoma boš počasi napredovou, in boš začutil svoje telo v boxu, tko da bo šlo lažje naprej...
Velik sreče, pa uživi!
Odsoten
matejo je napisal:
Offtopic:
Bakiflex a si bil na trenerskem tečaju FZS zdej?
LP
Sem ja, se poznava?
Turbo je napisal:
Lepo pozdravljen!
....kolebnica je zelo dobra za motoriko, prvo začneš "normalno" preskakovat....pol pa s časoma uvedeš razlišne preskoke in vrtenje (dvojno vrtenje, skakanje po eni nogi, "križ-kraž" itd.) ...dosti možno je tudi to, da si zaradi uteži postau malo zakrčen (kokr si reku.....mislim, da špaga nima nobene vloge, saj jst nemorm niti tal dotaknt s stegnjenimi nogami, motrike pa moram rečt da mam kr dost). Priporočau bi, da se upišeš na kkšn plesni tečaj (sam sem trenirau salso![]()
) ....in moram rečt da mi kr pomaga, hehe... S časoma boš počasi napredovou, in boš začutil svoje telo v boxu, tko da bo šlo lažje naprej...
Velik sreče, pa uživi!
Z salso bom še malo počakal
, kolebnica pa je že v uporabi. Ni dvoma da so me uteži naredile zakrčenega. Upam da bo z časoma boljše.
Odsoten
Ja verjetno se, ker sem bil jest tud tam 
Drugače bi pa mogu to vse že vedt, g. trener hehe.
Evo moje mnenje....za borilne veščine rabiš super povezavo roke - noge. Se pravi mora tudi vadba/trening zgledati tako, da čim bolj pomešaš gibanje rok z gibanjem nog. Lep primer je med ogrevanjem: poskoki z nogami narazen-skupaj, roke pa istočasno delajo gor-dol. Ali obratno....
In potem imaš cel kup gibalnih vzorcev, kjer noge delajo eno, roke pa drugo (princip tistega giba, ko po trebuhu delaš kroge, po glavi se pa tapkaš).
Smučarji uporabljajo za testiranje kordinacije test s T-desko. To je zelo podoben test, kot smo ga vsi delali v osnovni šoli - taping z roko - le da to delaš z nogo preko T-deske (če T obrneš okrog si lahko predstavljaš kako izgleda T deska). Ta test lahko uporabiš kot vadbo - 5 serij po minuto prestopanja na dan, pa boš hitro videl napredek 
No....kolebnica je pa itak tata-mata vseh borilnih športov.
Upam, da sem ti mal odprl pogled na koordinacijo. Na izpitu se bova pa že našla. Mislim, da sem edini Matej tam 
LP in veliko uspeha pri vadbi.
Odsoten
Hvala za namige. Zanimalo me je ali pri borilnih veščinah poleg kolebnice obstaja še kaj takšnega, ki bi se v praksi dalu uporabit za izboljšanje koordinacije specifično pri boksu. Matejo, seminarsko že maš? Kaj pa odgovore na vprašanja?
Odsoten
Na tajskem uporabljajo gumo od kamjona po kateri skačejo stvar je dobra za krepitev listov, nevem pa če bi to kaj pomagalo boksarjem.
Odsoten
mirancar je napisal:
Na tajskem uporabljajo gumo od kamjona po kateri skačejo stvar je dobra za krepitev listov, nevem pa če bi to kaj pomagalo boksarjem.
Kak pa zgleda to skakanje po gumi če lahka malo bol podrobno opišeš ?
Odsoten
Ok bom opisal cel postopek. Greš na avtoodpad kjer ti dajo gumo katero v avtopralnici opereš jo položiš v telovadnico in skačeš po njej če hočeš lahko v rokah držiš uteži, skačeš lahko v gard poziciji lahko sonožno lahko enkrat z eno nogo potem z drugo ali pa menjavaš pozicijo nog hopsaš leva naprej desna naprej, lahko pa si to gumo zavežeš okrog pasu in greš tečt alpa delaš z njo kratke šprinte............miljon opcij ti ponuja guma ampak niti ene prijetne 
Zadnjič urejal mirancar (25.04.2008 15:43:10)
Odsoten
Strani: 1