forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#97 20.04.2008 21:41:13

theDiaMonD
MODRI rang [III ]
Registriran: 04.04.2008
Objav: 17

Re: proteini, vitamini, ogl.hidrati...

Možno tudi sam kolker sm bil js v fitnes sceni so mi vsi pravli da kreatin zju3 pred in po treningu :)Am glukoza naj nebi bila dobra za po treningu je bolš malta smile Sicer pa ti tak boljš veš js že dolgo nism v tej sceni wink

Odsoten

#98 22.04.2008 18:51:52

gverilec
VIJOLIČNI rang [III ]
Registriran: 07.02.2008
Objav: 69

Rad bi pridobil nekaj kilogramov in me zanima, če mi kdo odsvetuje tale: http://mma.si/si/shop_artikel/328 izdelek. Če ja, kaj mi priporočate? Proteinskih praškov ipd. si ne bi kupoval, ker so dragi.
Hvala.

Odsoten

#99 22.04.2008 21:02:25

nedotakljivi
RJAVI rang [ ]
Registriran: 06.05.2007
Objav: 141

Malo težko ti kar koli rečem, če ne vem kakšno imaš prehrano in ali že uporabljaš kakšne dodatke. Iz napisanega sklepam da ne, tako da ti bom rekel, da odsvetoval ti glih ne bi (ne vsebuje kaj takšnega da bi škodovalo big_smile ). Samo moraš pa vedet, da če nimaš urejene prehrane, samo s tem ne boš pridobil na masi. To bi prišlo v upoštev, če imaš ostalo urejeno, torej zadosten kcal vnos, dovolj B, dovolj OH in dovolj kvalitetnih maščob in pa seveda vitamine in minerale.
Najenostavneje je da si nabaviš kakšen gainer za po treningu (kombinacija OH in B), pa kakšne vitamine in minerale, to je osnova. To vse imajo tudi v MMA spletni trgovini.

DISCIPLINA JE MATI USPEHA!    (Aishilos)

Odsoten

#100 23.04.2008 17:50:09

gverilec
VIJOLIČNI rang [III ]
Registriran: 07.02.2008
Objav: 69

Kaj pa če bi whey mešal z müsliji bi bil isti efekt kot z gainerjem?

Odsoten

#101 23.04.2008 18:23:22

nedotakljivi
RJAVI rang [ ]

Musliji so mal počasni, za drugi oziroma bol za tretji obrok po treningu bi bli pa OK.  Če bi že moral izbirat "naravno" hrano ki bi služila kot viri OH po treningu bi izbral baby kekse.  Drugač pa najbolje da si nabaviš maltodekstrin, za k wheyu, sej ni drag v MMA trgovini je 5kg za 30 €.

Odsoten

#102 29.07.2008 17:09:12

paulo
VIJOLIČNI rang [IIII]
Registriran: 05.03.2008
Objav: 80

Če nočeš jemat umetnih OH po treningu lahko probaš kaj takega.
Se trudim pri prehrani čim bolj naravno pa to...
Tak da po treningu whey-e natur (maxximum brez dodatkov)z eno banano in ko pridem domov še en napitek z power juicerom(sadje,laneno olje in pivski kvas)
Verjetno neke mišične mase tako ne moreš pričakovat...počutje pa je super.

Odsoten

#103 09.08.2008 22:12:24

MUAY-THAI
MODRI rang [ ]
Registriran: 08.08.2008
Objav: 7

wakko
   ei  a ma pure creatine to k ti jemls kksne stranske ucinke...

Odsoten

#104 09.08.2008 22:16:56

MUAY-THAI
MODRI rang [ ]

a mi zna kdo svetovt kaj naj jemlm da bi  dobival vec vode v misice... a je creatin uredu?
    hvala...

Odsoten

#105 09.08.2008 22:27:27

MUAY-THAI
MODRI rang [ ]

gverilec je napisal:

Rad bi pridobil nekaj kilogramov in me zanima, če mi kdo odsvetuje tale: http://mma.si/si/shop_artikel/328 izdelek. Če ja, kaj mi priporočate? Proteinskih praškov ipd. si ne bi kupoval, ker so dragi.
Hvala.

EI TO JE PA RES ZADNJE NA CEMER BI SPARU...smile

Odsoten

#106 19.11.2008 16:15:47

bino1337
BELI rang [III ]
Registriran: 19.11.2008
Objav: 4

lp jaz bi vprašal če je kdo že jemal te proteine za mišično maso ki kao ne redijo? in kakšne ima izkušnje z njimi?

http://www.mma.si/si/shop_artikel/465
http://www.mma.si/si/shop_artikel/155

Zadnjič urejal bino1337 (19.11.2008 16:16:17)

Odsoten

#107 19.11.2008 19:47:29

Diško
VIJOLIČNI rang [I ]
Registriran: 16.12.2006
Objav: 41

če je proteinov-beljakovin->aminokislin preveč v krvi in jih mišice ne potrebujejo se vsaki proteini spremenijo v glukozo in če te ne porabiš se rediš, verjetno si mislil izolat, ki ima nič oh, vendar to pri navadnem prehranjevanju ne igra nikakršne vloge.če si v presžku se rediš, če v primanjkljaju pa hujšaš...
drugače so to eni izmed najblojših beljakovinskih praškov trenutno in če potrebuješ povečan vnos beljakovin je to vsekakor prava izbira

Odsoten

#108 19.11.2008 19:47:59

nedotakljivi
RJAVI rang [ ]

Osebno sicer nisem jemal nobenih izmed omenjenih. Drugač pa moraš vedeti da nobeni beljakovinski napitki sami po sebi ne redijo. Da se boš zredil je predvsem pomemben vnos kcal in tudi za pridobit mišično maso ni odvisno samo od tega kateri beljakovinski napitek boš uporabljal, ampak kako imaš urejeno prehrano, kakšen imaš vnos živil in razmerje med njimi, ter nato se pojavijo še dodatki.  No da je za to potreben tudi pravilni trening najverjetnje ni potrebno posebej poudarjat smile

Če pa se že odločaš med omenjenima proizvodoma, pa bi ti svetoval, da če imaš namen zadevo uporabljat samo za po treningu potem bi se odločil Designer, če pa imaš namen s tem tudi zapolnit kakšno pomankanje beljakovin med obroki pa bi vzel Perfec protein 80 (zaradi kazeina).

Bistvene razlike ni, oziroma je ne boš opazil, ker dvomim da imaš ostalo prehrano tako natančno urejeno da bi se ti to bistveno poznalo.

Odsoten

#109 20.11.2008 16:45:45

sajito fu
RJAVI rang [I ]
Registriran: 16.02.2007
Objav: 183

nedotakljivi je napisal:

Osebno sicer nisem jemal nobenih izmed omenjenih. Drugač pa moraš vedeti da nobeni beljakovinski napitki sami po sebi ne redijo. Da se boš zredil je predvsem pomemben vnos kcal in tudi za pridobit mišično maso ni odvisno samo od tega kateri beljakovinski napitek boš uporabljal, ampak kako imaš urejeno prehrano, kakšen imaš vnos živil in razmerje med njimi, ter nato se pojavijo še dodatki.  No da je za to potreben tudi pravilni trening najverjetnje ni potrebno posebej poudarjat smile

Če pa se že odločaš med omenjenima proizvodoma, pa bi ti svetoval, da če imaš namen zadevo uporabljat samo za po treningu potem bi se odločil Designer, če pa imaš namen s tem tudi zapolnit kakšno pomankanje beljakovin med obroki pa bi vzel Perfec protein 80 (zaradi kazeina).

Bistvene razlike ni, oziroma je ne boš opazil, ker dvomim da imaš ostalo prehrano tako natančno urejeno da bi se ti to bistveno poznalo.

Tako je... Treba je imeti poštimano ostalo prehrano, šele takrat pridejo v poštev dodatki.. Ker sam dodatek ti nič kaj ne koristi... Priporočljivo pa je jemati več stvari skupaj.. Beljakovine, aminokisline( tudi BCAA, GLUTAMIN, L-KARNITIN....), nenasičene maščobe(OMEGA), ter vitamine... Jaz osebno ne uživam dodatkov v katerih je večji delež ogljikovih hidratov, saj pri večini hrane, ki jo zaužijemo so v veliki meri povsod in največ prisotni OH, pa tudi ne nabiram si več mase. Če pa se že odločim za kakšen nadomestek obroka (včasih ni časa za 5 "konkretnih" dnevnih obrokov) pa posežem po Herbalife izdelkih(shake), ker so res kvalitetni...
Drugače pa, kaj se tiče nakupovanja te športne prehrane pa imam sam zelo negativno mnenje glede teh proizvajalcev, saj gre zelo dosti krat za zavajanje  kupcev-uporabnikov... Tukaj predvsem imam v mislih količino pakiranja, ne zdi se mi logično zakaj se prodajajo nrp. Whey-proteini pakirani v 500g, potem pa še na embalaži piše, da je priporočljivo vzeti odmerek produkta 3x dnevno.. Potem imaš po tej logiki to vrečko s 500-g le za slab teden. Pa če tako realno pogledamo, so te manjše pakunge potem do 2 ali 3x dražje od večjih, saj dobiš npr. 2,3 kg wheya za okrog 40 eur ali malo več, 500g pa stanejo cca. 20eu...
Enako je s temi akcijami ponekod.. Pred kratkim sem dobil na mail ponudbo -"Paket za izgubo maščobe", v tem paketu pa je bil 1X beljakovinski puding-500g, 1Xwhey proteini-500g, 1X omega 3(90kapsul) in nek fatburner v tekočini(2,5dcl), vse to za 45 eur...Sem si potem preračunal, da bi to imel le za slabih 10 dni, efekta pa itak nebi bilo nič v tako kratkem času-skratka vstran vržen denar...
Zato sam prisegam na večje količine, saj jih imam za dlje časa, pa še cenovno bolje pridem skozi...

Odsoten

#110 20.11.2008 22:16:30

nedotakljivi
RJAVI rang [ ]

Vsekakor se precej bolj splača nakup večjih količin dodatkov. Če si kolikor toliko resen (kratke kure, cca 1 mesec so praktično nesmiselne, vsaj kar se tiče osnovnih dodatkov) tako porabiš kr nekaj dodatkov v celem letu, roki trajanja pa so tudi ponavadi vsaj kakšno leto, tako da ni panike pri nakupih večjih količin.
Dosti prodajalcev nudi količinske popuste, katerih se sam pogosto poslužujem.

Odsoten

#111 28.01.2009 23:27:13

rapzy
BELI rang [II ]
Registriran: 28.01.2009
Objav: 3

Živjo !

Upam da mi bo kdo odgovoril, čeprav je že dokaj stara tema.

Sem nov na forumu, pred kratkim(1 mesec) pa sem začel trenirati boks. Treninge imam dvakrat tedensko po eno uro in pol. Trenirat sem začel predvsem, da si razvijem mišice, dobim kondicijo in shujšam, imam namreč kar precej odvečnih kg.

Precej sem prebral o raznih dodatkih, večinoma skoraj vsi priporočajo/te whey oz. sirotko v prahu. Verjetno se bom za nekaj takega tudi odločil, ampak čisto za začetek, pa bi rabil nekaj napotkov, kako si pripraviti zdrav uravnotežen jedilnik.

Prav bi mi prišlo, če bi kdo napisal priporočene doze ogljikovih hidratov, beljakovin, maščob pa pač kar še obstaja, vsega ne poznam, in pa v kateri hrani te zadeve najdemo. Pa prosil bi vas še če mi poveste kaj je dobro jesti pred treningom(in po njem), ker se mi dogaja da me nekje na sredi treninga začne zmanjkovat ampak imam občutek da bi s pravilno hrano zmogel več.

Hvala, LP!

Odsoten

#112 29.01.2009 10:38:19

Livestrong
MODRI rang [ ]
Registriran: 31.10.2008
Objav: 8

Kako ti bo kdo jedilnik npisal,če ne napišeš nič o sebi,koliko kg maš,velikost,kakšen maš zdaj jedilnik itd.

Zadnjič urejal Livestrong (29.01.2009 10:38:53)

Odsoten

Noga deske