Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Danijel je napisal:
Lahko imenujes kakorkoli hoces al pa omejujes s kakorkolisnimi pravili.
Na koncu je vse skupaj fighting.
Using no way as way. Having no limitation as limitation. - Bruce Lee
Mislim, da tu se ne gre za omejevaje. Je samo stvar kategorizacije. Pravila je prav da se postavijo. Drugace bi prislo do enga velikega kazina. Potem vsi sporti v kateri se uporablja zoga so nogomet. 
Ni vseeno, ce te nekdo namesto s svojim imenom klice z drugim.
Danijel = Daniel = Danny = Danko .......
Mislim prav da ne. 
Res pa je, da smo vsi samo ljudje in po tem smo si vsi podobni ampak ne enaki. 
Zadnjič urejal Yaksha (29.05.2008 22:58:27)
Odsoten
muay thai je brand , ki si ga je ustvaril v letih svojega dela
ampak
thai boxing mi pa vi bolš razložte kaj je to.
Gledam v Italiji pa mi ni nič jasno kaj se tam dogaja.
Vidu sem da je Bečirovič tut napisan u enem ITA klubu????
vidm da ITA delajo vse pod okriljem FIKB al se motm. Kolk je FIMT kej aktiven .
Sami Muay Thaijevci maste tle ogromn prakse pa dejte mal povedat kaj se dogaja za ta prvim plotom iz Slovenije.
Pa kako je v Avstriji.
Kakšna so zdej razmerja med WAKO K1 style-om in muay thaijem.
Mislm s stališča borilstva je čimbolš da mamo čimveč različnih borilnih zvrsti sej je bcilj naredit prve borilne samostojne igre - baje planirane za 2010 prvič, pa še na tajskem so se o tem pogovarjal, bo kej več povedat vedu istok...k je biu tam po moje takrat....
torej?
Odsoten
fuck mt. sam se savate!
Odsoten
Savater, najprej nam obrazlozi ti razliko med MT in Tajskim boxingom. Potem pa se zadevo WBC - WMC in borbe za mladoletnike (s ustrezno dokumentacijo)
Bi prosil za odgovore.
Hvala.
Zadnjič urejal Yaksha (30.05.2008 07:55:49)
Odsoten
Savate. AMEN. 
No zdej pa mal bl resno. Recimo da dam 17 letnika na polnokontaktno tekmo - pa recimo da to ni boks ampak tajski boks al pa kikboks al pa savate.
In da se tamaumu kej zgodi na tekmi - hmmmm. A se vam zdi da boks nalašč zavira svoje delo z mladimi in sploh nima državnih prvenstev za kadete kjer bi nabral pametno število ljudi za vrednotenje rezultata ali se bojijo te (ne) definirane zakonodaje.
V kikboksu na full ne pustijo do 18 leta baje. V Aziji in morda celo Rusiji je to malce drugače saj je tam tudi življenje postavljeno pod drugačno ceno in so vrednote drugačne kot v Evropi in ZDA.
Francozi so tako iznašli tako imenovani BOXE educative - s katerim na edukativen
način motivirajo mlade k normalnejši rasti možganov brez trka le teh v lobanjske kosti in s tem k bolj tekočemu izgovarjanju besed in izražanju misli v kasnejšem zrelejšem obdobju, ki naj ne bi spominjalo na Paarkinsona , ki ga izvaja Mohamed Ali na svojih predstavitvah.
Zanima me še nekaj: Barada je za boksarski profesionale EBU, ki je članica WBC (torej Don King) Steinfortu uturil perspektivnega Zavca, s katerim verjetno sodeluje tudi marsikateri boljši tajski boksar v Sloveniji, vsaj tako je videti s slik s seminarja v Ljubljani.
To "lahko" pomeni , ni pa nujno da so vezi med EBU in WMC - World muay thai councilom ki je tako kot del WBC dosti krepkejše kot se zdi.
Zastavlja se mi vprašanje kako Barada ne najde boljših in plodnejših odnosov z Zvezo za tajski boks, če pa ima sam prav tako kot ta zveza kar dobre povezave z WBC, ki je nakak pomočnik akter vseh dogajanj.
Dolga leta je bila tudi otežkočena vključitev tajskega boksa v OKS prav s strani kikboksa.
Zakaj ta nasprotja v tistem času če se pa sedaj razkrivajo povsem druge relacije?
Odsoten
Oprosti, samo odgovora ne vidim. Samo vprasanja postavljas. Meni se zdi da dajas kar neke izjave in potem pa jih nimas s cim utemeljit. 
Odsoten
sam ne poznam dobro teme zato vabim z vprašanji k dialogu. Seveda dobrohotno čakam na dialog. Sam nisem tako pameten da bi z monologom solil pamet drugim.
evo pa še ena slika od zavca u akciji (ne pozabt da mu je lahkokontaktnik zrihtou mesto v polnemkontaktu) v WBC oz. EBU:
Zadnjič urejal savater (30.05.2008 10:31:33)
Odsoten
savater je napisal:
tle se ne sme mislit samo na denar ki prihaja iz WBC - World boxing council-a od Don Kingove podružnice, ki baje nekako pomaga svojemu WMC - World MUay thai Councilu - in posredno IFMA-i
temveč tudi na populacijo borcev pod 18 let, ki morajo nekako tekmovati po SLO zakonodaji pa pod 18 let ne smejo na polno delat.
Enako bi bilo utopično vzgajat Pečečniku fuzbalerje šele pri 18 letih in računat na zmago v evropskem klubskem merilu.
Torej izjave morajo biti malo na mestu...ne samo emocionalno pripadne muay thai -ju ki nikakor ne sme biti isti kot thai boxing.
Jaz sem tudi odprt k dialogu, samo ne moremo kar nekaj pisat in pozabit na napisane besede. Zato bi te prosil, ce lahko zgoraj napisano izjavo dokumentiras. Ker drugace lahko dobimo neprave ali napacne informacije, s katerimi lahko zavajamo fante.
Zato prosim, kot sam si napisal, "izjave morajo biti malo na mestu..."
Hvala
Respect
Zadnjič urejal Yaksha (30.05.2008 10:35:15)
Odsoten
Savater = hm.............. NE NEBOM !
Zadnjič urejal mirancar (30.05.2008 10:56:47)
Odsoten
savater je napisal:
Savate. AMEN.
No zdej pa mal bl resno. Recimo da dam 17 letnika na polnokontaktno tekmo - pa recimo da to ni boks ampak tajski boks al pa kikboks al pa savate.
In da se tamaumu kej zgodi na tekmi - hmmmm. A se vam zdi da boks nalašč zavira svoje delo z mladimi in sploh nima državnih prvenstev za kadete kjer bi nabral pametno število ljudi za vrednotenje rezultata ali se bojijo te (ne) definirane zakonodaje.
V kikboksu na full ne pustijo do 18 leta baje. V Aziji in morda celo Rusiji je to malce drugače saj je tam tudi življenje postavljeno pod drugačno ceno in so vrednote drugačne kot v Evropi in ZDA.
Francozi so tako iznašli tako imenovani BOXE educative - s katerim na edukativennačin motivirajo mlade k normalnejši rasti možganov brez trka le teh v lobanjske kosti in s tem k bolj tekočemu izgovarjanju besed in izražanju misli v kasnejšem zrelejšem obdobju, ki naj ne bi spominjalo na Paarkinsona , ki ga izvaja Mohamed Ali na svojih predstavitvah.
Zanima me še nekaj: Barada je za boksarski profesionale EBU, ki je članica WBC (torej Don King) Steinfortu uturil perspektivnega Zavca, s katerim verjetno sodeluje tudi marsikateri boljši tajski boksar v Sloveniji, vsaj tako je videti s slik s seminarja v Ljubljani.
To "lahko" pomeni , ni pa nujno da so vezi med EBU in WMC - World muay thai councilom ki je tako kot del WBC dosti krepkejše kot se zdi.
Zastavlja se mi vprašanje kako Barada ne najde boljših in plodnejših odnosov z Zvezo za tajski boks, če pa ima sam prav tako kot ta zveza kar dobre povezave z WBC, ki je nakak pomočnik akter vseh dogajanj.
Dolga leta je bila tudi otežkočena vključitev tajskega boksa v OKS prav s strani kikboksa.
Zakaj ta nasprotja v tistem času če se pa sedaj razkrivajo povsem druge relacije?
model Savater,bol berem tvoje poste manj te razumem...kaki Light Contact,light contact mam z babo pa kaučem??? 
glej jest tko gledam na zadevo; tist k nima dost krofa velka za Box ali MT,bi pa rad biu đekson se gre kak Light crap! O Savatu sicer nimam pojma,niti me ne zanima...samo ne mi boxa pipat! Kaki lahki kontaktniki so Dejana upelal v Box??? Kdo so to???Sliš se k Hobbiti!!!
vglavnem,jest pravm; Light is for chicks and fags 
p.s.: to je moje mnenje
Odsoten
...men je tut ta light contact krneki......se strinjam z papa-om....pa dodou bi še, da je to kul za otroke do 13-14leta, da se mal navadjo kako to gre....pol pa udri...... velka razlika je med baletom pa fuul kontaktnim športom 
Odsoten
kaj vam ni jasno?!? mt je za metroseksualce. pravi kafanarji smo vsi savaterji
Odsoten
ka vi nimate pametnešga dela ku kragt se kaj je bulš?
fak usak k se je gdaj sreču z MT al pa boksom ve da se to neda izvajat u light contactu... kdor se pa pač boji napouno stepst ma pa u KB light contact pa naj se tm tepejo...
moje mnenje je da je ta light contact sramota za ime muay thai...
Odsoten
pa sej tist ni MT ampak K1 style al thai kikboks...kaj pa vem kaj 
ampak a ni kikbokser Barada k je biu WAKO-PRO lahki kontakt pomagou prit Zavcu v profesionalni boks u Nemčijo????
pa a ni vabu ravno ta kikbokjsar lahkega kontakta Barada , polnokontaktnega boksarja Zavca na seminarje na Roglo pa v Kranjsko goro itd....?
Ja usej tko je Zauc govoru u intervjujih na TV in se mu zahvaljeval ter ga označeval kot prijatelja.
Men se pa usej dozdeva in upam da je tko - da je Zauc še zmeri neka avtoriteta na področju resnega kontaktnega športa - imenovanega boks....a ni tko?
in če tak jemlje resno lahkokontaktnega borca tipa Tomaž....potem mora bit ena vez med lahkim in polnim kontaktom 
Odsoten
Včasih sem bil peder in sem treniral Muay Thai. Z low kicki sem lomil noge in s komolci odpiral kokosove orehe, nevedoč, da v bistvu treniram kr en šport za pussyje.
Zdaj imam odprte oči; treniram light-contact Savate in sem pravi moški. Tepemo se z blazinami čez vse okončine, ringa pa sploh nimamo ,ampak smo največkrat kar na tatamiju (ali še rajše na zelenem travniku med rožicami). Naš heroj je Pennacchio, legendarni Savate borec, ki je v epskem obračunu, kjer ni veljalo pol udarcev, premagal Ramona Dekkerja, zlega Muay Thaijevca (to je brand). Kljub temu, da je bil v boju Dekker star samo 52 let in da je je bil za boj kar 30% pripravljen, je Pannacchio zmagal in rešil svet. Zato je naš Bog in Oče, posnetke tega fajta pa lepimo po Mn3njalniku, MMA.si forumu, Naši Ženi in povsod drugod.
Savate oder Krieg!!!
Odsoten