Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Strani: 1 2
se ena modra misel za premlevat:
Problem borilnih sportov je da te zelo efektivno indoktrinirajo in nehas razumno razmisljati. poglabljas se v svoj sport, zavracas ostale...in potem se se bolj poglabljas v sport in v principu postanes fundamentalist za svoj borilni sport. tko kot katoliski in vedno prirocni islamski fundamentalisti, ki svoje sveto literaturo jemljejo dobesedno, s prezirom do vsega kar ni njihovo. ena izmed lastnost fundamentalizma je pa ta, da ne premore samoironije (tipicen primer so bile karikature z Mohamedom). ko pa tega ne premores, torej pozreti salo na svoj racun, si zrel za odstrel. in to se dogaja redno pri idolatriji borilnih sportov (predvsem 'tradicionalnih'). postaviti se moras v odprto stanje duha in razmisljat s svojo buco, ker stvari v lajfu niso ravno taksne kot jih ti predstavljas da so. to pa zato, ker razmiljas pristransko,...ker si bil naucen kako razmisljati. nauceno pa ni nujno vedno resnicno...
lepi galko: top tag imas! 
Odsoten
Galko ...mi hočeš Mosad za vrat nakopat pa da umrem mlad pa tko lep u spandexu
?
Čim se enga primerja s Hikijem so asociacije zlo tle bliz
(
Savate je letos biu hudo bitko s staro generacijo po svetu saj se je poskušal približati vsem ostalim športom sploh K1 , stari veterani v Franciji in izven pa so ta razvoj ne samo bremzali ampak prprečevali.
Ampak uspelo je.
Dobil smo novo disciplino brez trikoja - v kateri lahko delamo z golenicami na polno in se imenuje Chauss fight al pa po domače fajt u čeulih.
Praktično K1 ki se dela brez kolen (to se pa natrenira pred K1 tekmo - razlika drgač pa je minimalna).
In to so pomagal nardit mladi ljudje ki so tekmovali all-round use kar se je dal in so jih omejitve ovirale na norca.
Ta veja bo dobila tudi močno profesionalno podlago, na kateri gradita predvsem Pariz in Marseilles (kamor hodi tudi naš korošec, ki ga je treniral Prosenica
no k smo že na Koroškem:
No a se spomnite fajta za titulo WKA 2005 - ki ga je imel Uroš Repas kot član Kikboks zveze Slovenije? No na njej je baje nastopu tut Žiga Hervol SZTB - Slovenske zveze Tajskega boksa. Kdo prav da modeli ne sodelujejo ? sodelovanje je ...ampak mal prikrito
Odsoten
bil sm Jasminu v kotu ko je uros imel borbo za titulo!
pac BV so v Sloveniji kot peskovniki za otroke. vsak bi rad bil sef svojega in ne pustil druge noter...
Odsoten
pr nas te ne bi noben ovirou (sam ti se boš režou spandexu
)
nam manjka nekdo ki bi s Francozi delou naprej pro zadeve ki si jih sami želijo.
Prostor u SLO je tko mejhen da mi ni jasno zakaj sploh kej omejevat ker je to enostavno smešno.
Zadnjič urejal savater (23.08.2008 17:13:10)
Odsoten
Oj savater!
Da ti odgovorim še na zdanji tvoj post naslovljen name. Glede hrvaške ne vem kaj se dogaja niti me ne zanima. Sicer pa gremo mi v Kutino konec leta na mednarodni turnir v kicboxingu pa bomo videli kaj se dogaja. Drugače pa res v Postojni je nekaj časa bilo kar nekaj fantov, ki so dobro delali kickboxing (tako govorijo jaz se z nobenim nisem boril ) in vse poznam razen tega Roglja. Je pa tko ,če si dober tekmovalec ne pomeni, da si tudi dober trener in od teh nihče kot trener ni resno naredil prazvzaprav ničesar, kar je škoda. Zakaj? To bom pa raje zase zadržal saj sem že tako ali tako v Postojni na slabem glasu. Filipčič mislim, da ima skupino in dela Tai bo, Čauševič sem slišu je čist puko in se zgubu, Fekonja o mojih informacijah ko sva nazadnje govorila v Makotu ima v Kamniku neko kao skupino, Vorkapič je šel v tajski boks in je predsednik SZTB in vodi klub se mi zdi v NM, z Lukmanov sva se eno leto nazaj pogovarjala in naredila par treningov ,vendar ni bil za sodelovanje, sedaj pa odpira svoj klub jiu juitsa. Ko sem odpiral jaz klub sem jih vse vabil, da skupaj nekaj naredimo ampak v Postojni je to" mišn imposibl". Glede Reke pa se mi zdi, da je Smiljanič Denis kar nekaj let treniral v Lučkem in je zame eden boljših borcev v Sloveniji a tudi on mislim, da ne trenira več samo še zdviguje uteži. Kaj češ. Jaz pa imam daljnega sorodnika iz Klane (blizu Reke) ,ki je glavni trener za kickboxing pro varianto v hrvaški zvezi in ima tudi dva kluba. Ime mu je Majkić Dragan in njegov sin (Zoran Majkić) je bil lansko leto 3.na svetovnem v Beogradu in malo sodelujem z njim.
Rad bi pa ,da mi tole pojasniš, ker me zanima WU shu zveza in sicer tale stavek:
Če ti je všeč Sanda - pol jo je za zagrabt in peljat. V tej zvezi ki je članica OKS in ki jo vodi po posredovanju Erica Van Campenhouta namest Chena Kitajca zdej en Slovenc - Marjan Dogša
Zakaj je moral ta Eric Van posredovati? Ta Chen se mi zdi mutan!
Lp
Katana
Odsoten
oj. najlepša hvala za odgovore. z zanimanjem sej jih prebral.
Ja vidiš, tako sodelovanje v Sloveniji me sploh ne preseneča ampak sem ga spoznal na lastni koži. Ljudje kot si sam iščejo stabilne povezave izven monopolnih sistemov, kjer je delovati smiselno.
Podobno strategijo sem videl pri Hariju.
Na nek način sem se tako gibal tudi sam, po karateju, vstop v kikboks kjer mi je Filiput ogromno pomagal, kasneje mi je Vorkapič na drugi strani odpiral oči, vmes sem se v savatu postavljal na svoje noge in tako človek najde neko svojo zlato sredino.
Vidim da si začel z Escrima-kali-arnis sistemom zelo resno in sem si pogledal malo tvoje posnetke na netu. Zanimivo delo s palicami. Bi vnesel v svoje treninge Canne de combat metodo - športnega borjenja s palico - neke vrste lahki kontakt (za razliko od WEKAF - kali sistema kjer teče zadeva na polno)?
Tega sistema savate učenja se izogiba Hrvaška savate zveza in ga ne gojijo, čeprav obstaja borba s s palico kot obvezna tekmovalna disciplina skorajda nič manj pomemnbna kot francoski boks.
Pretipali smo tudi interes letos na poletni šoli v Crikvenici in kot kaže jih tam zadeva kar zanima. Malo bolj kot Zagorce
.
še odgovor za Chena:
Eric je posredoval zaradi tega ker je bil problem v OKS tak:
Chen je bil vključen v IWUF
Dogša pa v EWUF
in IWUF je mednarodna krovna
EWUF pa evropska kontinentalna
Dogšo so sprejeli
Chena pa zavrnili
Campenhout je moral pojasniti da se Dogša vključuje v IWUF in je že član EWUF ter da mečejo ven Chena iz IWUF:
Takele stvari pa se naredi na naslednjio način:
Osoba A = Chen, osoba B = Dogša
Osoba B je član novonastale EWUF in prehiti z vključitvijo osobu A. S tem si pridobi prednost v kontinentalni, čeprav ta zadeva tako ne bi smela teči saj je osoba A že predstavnik IWUF mednarodne krovne. Hitro steče preko mednarodnih povezav poziv v OKS naj se vključi osoba B kot član EWUF v OKS.
To OKS brez zadržkov sprejme, članstvo OKS pa po izkušnjah iz preteklosti ne loči med vlečenjem vrvi in wu-shujem in se s tem tudi takoj strinja.
Tako dobimo rezultat - zateečeno stanje : Osoba B je članica OKS in članica EWUF in še ne članica IWUF, kjer je članica osoba A.
Statut IWUF pa pravi - če je posamezna nacionalna zveza že tudi članica nacionalnega olimpijskega komiteja lahko izpodrine tistega člana ki je trenutno v IWUF in ki še ni član v nacionalnem olimpijskem komiteju.
No - stvar je malo komplicirana saj v pravilih OKS stoji, da je potrebno za vključitev vanjga imeti tudi potrdilo da si član mednarodne organizacije - s tem se misli na IWUF...no v našem primeru je zadostoval že EWUF...potem pa se je igra samo še nadaljevala s krajo manjših figur in s postopnim nabiranjem prednosti ter izločitvijo osobe A.
Tukaj se vidi kako je mednarodno pravo ali politika ali delovanje ena smešna zadeva.
Tu ni pravil , tu ni logike.
Obstaja samo moč. In to je denar.
Zadnjič urejal savater (06.09.2008 16:12:51)
Odsoten
Strani: 1 2