forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 21.11.2008 21:52:55

zajc3k
VIJOLIČNI rang [ ]
Registriran: 21.11.2008
Objav: 39

katera borilna veščina za začetnika?

Pozdravljeni,

želel bi dobiti kakšen nasvet če je zame primerno da se odločim za treniranje kakšne borilne veščine. Star sem 24 let in se do sedaj ukvarjam samo z fitnesom, sedaj pa me interesira da bi še zraven poskusil trenirat katero borilno veščino. Mikavni se mi je zdel tajski boks ali kaj podobnega sam me je edino mal strah udarcev v nos (imam malo večji nos)smile. A je potem sploh smiselno poskusit kakšen takšen šport? Upam da mi bo kdo lahko svetoval.

Odsoten

#2 21.11.2008 22:58:10

Papa Muerte
Črno-Rdeči rang
Od: Dravlje
Registriran: 08.07.2006
Objav: 782

Re: katera borilna veščina za začetnika?

zajc3k je napisal:

Pozdravljeni,

želel bi dobiti kakšen nasvet če je zame primerno da se odločim za treniranje kakšne borilne veščine. Star sem 24 let in se do sedaj ukvarjam samo z fitnesom, sedaj pa me interesira da bi še zraven poskusil trenirat katero borilno veščino. Mikavni se mi je zdel tajski boks ali kaj podobnega sam me je edino mal strah udarcev v nos (imam malo večji nos)smile. A je potem sploh smiselno poskusit kakšen takšen šport? Upam da mi bo kdo lahko svetoval.

lol
misliš smiselno,če maš velik nos?
jest mam lepšega zdej kokr sm ga meu predn sm začeu z BV big_smile
ti sam začni trenirat pa je,folk se kr neki prpravlja,pa laufajo,pa bildajo...nakonc pa nobenga nikol ni!
če si resn,pač začni...led je tko najteži prebit!
pa ne se morit za nos,ker tko ne bo noben hotu sparirat s tabo na začetku...vsaj jest te ne bi pustu par mescev wink
srečno

-Fighting solves everything!-

http://www.youtube.com/watch?v=xEK0GPuoxTg

Odsoten

#3 22.11.2008 12:44:13

paulo
VIJOLIČNI rang [IIII]
Registriran: 05.03.2008
Objav: 80

Glavno da maš trdega...nos mislim...sicer pa ni sile...v vsakem športu maš poškodbe, če boš pazo na obrambo ti nima kaj bit...

Odsoten

#4 22.11.2008 15:01:28

wakko
Črno-Rdeči rang
Od: Maribor
Registriran: 13.04.2006
Objav: 951

haha glavno da maš trdega ja....hehe.....powej mu    ja...

šumska ninđa

Odsoten

#5 22.11.2008 17:05:29

don matic
RJAVI rang [III ]
Registriran: 23.11.2007
Objav: 313

modrice pa buške morjo bit!

In this city I am judge, jury, and parole officer.

Odsoten

#6 22.11.2008 17:08:38

Papa Muerte
Črno-Rdeči rang
Od: Dravlje
Registriran: 08.07.2006
Objav: 782

paulo je napisal:

Glavno da maš trdega...nos mislim...sicer pa ni sile...v vsakem športu maš poškodbe, če boš pazo na obrambo ti nima kaj bit...

vsak je trd na začetku...se z cajtom zmehča hehe...nos mislim wink

-Fighting solves everything!-

http://www.youtube.com/watch?v=xEK0GPuoxTg

Odsoten

#7 23.11.2008 12:57:12

zajc3k
VIJOLIČNI rang [ ]

Hehe, za nos me je že manj strah po vaših besedah. smile Saj mam trdega pa ga bom branil smile. Me pa še zanima kakšne so kaj razlike v teh veščinah in katera se vam zdi primerna za začetek?

Odsoten

#8 23.11.2008 14:28:26

BANE
VIJOLIČNI rang [III ]
Registriran: 03.10.2007
Objav: 75

zajc3k je napisal:

Hehe, za nos me je že manj strah po vaših besedah. smile Saj mam trdega pa ga bom branil smile. Me pa še zanima kakšne so kaj razlike v teh veščinah in katera se vam zdi primerna za začetek?

Za vsakega je najbolj primerna tista, ki ga najbolj privlaci wink

Odsoten

#9 23.11.2008 14:31:55

Macek
RJAVI rang [I ]
Registriran: 12.06.2007
Objav: 168

Za nos se ti res ni treba bat, kot začetnik se boš sprva itak učil posameznih udarcev, izmikov, blokad, gibanja in podobno, tko da ne mislt da te bojo kr dal klofat k tja prideš, pr nas odkar treniram ni še nikol imel noben nič resnega, mogoče kšna kri z nosa kar je takoj, edino eden nesrečnik je mel že dvakrat zlomljen nos - verjetn ma bl mehkega:) Sparirat začneš šele po določenem času ko kaj znaš...

Zadnjič urejal Macek (23.11.2008 14:32:31)

Odsoten

#10 23.11.2008 14:49:37

zajc3k
VIJOLIČNI rang [ ]

Macek je napisal:

Za nos se ti res ni treba bat, kot začetnik se boš sprva itak učil posameznih udarcev, izmikov, blokad, gibanja in podobno, tko da ne mislt da te bojo kr dal klofat k tja prideš, pr nas odkar treniram ni še nikol imel noben nič resnega, mogoče kšna kri z nosa kar je takoj, edino eden nesrečnik je mel že dvakrat zlomljen nos - verjetn ma bl mehkega:) Sparirat začneš šele po določenem času ko kaj znaš...

Macek, hvala da si mi obrazložil, verjetno sem si res popolnoma narobe predstavljal, da bom prišel tja in me bodo začeli kar kloftat, s tem da nimam nobenih izkušenj bi bil na slabem. smile Drugače pa kako dolgo že ti treniraš in katero borilno veščino? Kaj pomeni sparirat, kako to potem poteka?

Aja pa še to pri kolikih letih ste se vi začeli ukvarjati s tem športom? A sem s 24 leti in nič izkušnjami malo pozen?

Odsoten

#11 23.11.2008 18:07:49

kunta
RJAVI rang [III ]
Registriran: 07.12.2007
Objav: 353

nikol ni prepozn

sparirat pomeni.... nalomiti kerga nežno lol_retard

Odsoten

#12 23.11.2008 20:52:48

Diško
VIJOLIČNI rang [I ]
Registriran: 16.12.2006
Objav: 41

katera bv za začetnika hmm krav maga, jiu jiutsu, vale tudo to bi bilo zate...heh ne moremo ti mi povedati kera borilna v je za začetnike če sam pri sebi ne veš kaj te privlači ali bolj stand up fight(boks, muay thai, kick boks) ali grappling(rokoborba, judo...)ZAČETNIK SI V VSAKI BV, v vsaki bv se učiš prvo osnove-jedro iz katerga vse izhaja in tako prihajajo tudi "osnovne" poškodbe ki se s stopnjo treningov stopnjujejo...npr pri thai boksu že samo od gibanja začetnik dobi žulje, ki mu predstavljajo takšno muko kot enim tekmovalcem neutrjena piščal pri tem športu npr....
borilne veščine so danes že znanost in če res not padeš lahko hitro napreduješ se učiš vendar za večje ambicije potrebuješ ogormno znanja, časa, volje in vztrajnosti

Odsoten

#13 23.11.2008 22:45:24

Macek
RJAVI rang [I ]
Registriran: 12.06.2007
Objav: 168

Treniram kickboks, in ga treniram 2 leti, spariranje je pa neka "simulacija" prave borbe, no kokr se zmenš, to tud traja da dobiš filing, res probat je treba.
Prestar tudi slucajno nisi, vse je odvisno od tebe, koliko maš že predispozicije za športne nasplošno (motorika itd), koliko boš treniral, kok boš razmišljal med sami treningom (izvajanje udarcev, zakaj je u ibr pomembna tehnika itd) in pa tvoja volja.

Tako kot ti je rekel Diško, sam pa veš kaj ti bolj sede, ali je to grappling stil borbe ali kak MMA ( mi je dbest to gledat, treniral tega pač nebi) ali standup način borbe, kot je kikbox, savate, karate boks, muay thai.

Poškodbe ziher bodo, samo to spada zravn, žulji, nategi mišic, kšne otekline to vse pride zravn, samo lahko večino preprečiš sam če veš kaj delaš (primerna oprema in zaščita, dobro ogret itd.)

Odsoten

#14 24.11.2008 00:10:51

predator 108
RJAVI rang [II ]
Registriran: 31.10.2008
Objav: 245

Glej brez veze zgubljat besede glede nosa pa unega in tretjega, kar ne ubija to jača!

Odsoten

#15 24.11.2008 17:21:51

zajc3k
VIJOLIČNI rang [ ]

Našteli ste mi ogromno bv, ampak malo dvomim da so te vse v mariboru poučevane? Kdo ve katere BV se dajo trenirati v mariboru in pri kom? Recimo Savate, jiu jiutsu?

Odsoten

#16 24.11.2008 17:31:07

bluEye
RJAVI rang [II ]
Od: Maribor.
Registriran: 28.01.2008
Objav: 290

savate nevem  kje je v mb če sploh je.. jiu jitso maš oz je biu na splavarskem prehodu ( nevem če še je ampak mislim da ja.).  .. maš tle link pa si poglej . http://www.ju-jitsu-klub.si/  wink

lp

Zadnjič urejal bluEye (24.11.2008 17:32:13)

"Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno." --- Mali Princ

Odsoten

Noga deske