Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Natureboy je napisal:
Živjo,
http://www.ebmas.net/usa/home.php?aktio … amp;id=262
Mislim, da sem bil dovolj jasen, smo treniral pri temu temnopoltem ameriškemu marincu, pred 3 leti in sedaj ne duha ne sluha po njem.
Skušam navezat stik z vodilnimi in ko izvem kaj več, vas obvestim1 :-)
lp.
Quincy johnson se mi zdi da mu je bilo me, kolikor vem je imel v LJ dekle, potem se je odselil, verjetno ravno zaradi dekleta, domnevam, kajti kogar srce nekam pripelje, ga tudi odpelje stran 
Osebno sem ga imel priliko spoznati na enem od portoroških seminarjev fejst fantina, dober tehničar, škoda, d se m ni izšlo, katerikoli je že bil razlog.
Odsoten
A seveda, res je bil car! Zgodba je bila taka, da to kar je zaslužil je imel iz ameriške mornarice oz. nek podobnga, tale njegova bejba je bila še ena, čist brezciljna oseba in je žvela samo na njegov račun...tega navm nikol razumu???
Js pa sošolc smo celo nardil prvi izpit pri njemu in sedaj, ko sem spoznal, da smo morala prijeti še diplome zato mi je zlo žal, da ga nemorem dobit ali vsaj zvedeti kaj se z njem dogaja!!!!!
Odsoten
Eh kaj češ, tko je na tem svetu..
A je v Ljubljani še kdo ki trenira wing tsun, vidim, da imajo en klub na Koroškem od Williama Cheunga, ter v Kranju in Ptuju od pokojnega Prosenice pa v Gorici yong tjun.. Nekaj ima Katana v Postojni, če sem prav razumel. V Ljubljani pa nič al kako?
Odsoten
Tko nekako....res škoda, da takrat nism bil zmožen skupaj z tem mojstrom financiram zadevo, ker pač v lj. je vse skp predrago in ga je to tud odvrnilo od nadaljnega poučevanja :-(((((
Še enkrat....tkoj ko vzpostavim, če ga bom sploh kdaj z njem sporočim vsakmu, ki bo zainteresiran!!!!!
Yip Man is in tha house 
Odsoten
kaj pravite da Wing Tsun ni ok borilna veščina?
moj prijatelj trenira Wing Tsun že ful dolgo in je res ful hud, on ne razmišlja kaj mu bo nasprotnik naredil oz kako ga bo napadel ampak gre v njega kot metek in potem hmmm, to bi mogli videt!!! on je nas treniral, zato vem da je pravi! so mu hodili neki hudi tipi pa jih je postrojil kot bi mignil! kot mi je znano je treniral pri Dragošu, pol pa je šel k Andreasu Braunšteterju, zdaj pa trenira v Italiji!
ampak tip je skuliran in ni polen samega sebe kot ostali, čeprav je 190 velik in ima 110kg 
Odsoten
Sam sem treniral wt 5 let pri Dragošu. Mel sem deveto stopnjo, bil sem inštruktor.
Moje mnenje je, da se pri wt-ju preveč razglablja kako se braniti in uči miljon tehnik za isti napad in premalo zares dela efektivne tehnike. Njihov parter je v primerjavi z BJJ zelo slab. Wt deluje kot napad presenečenja, če pa gre za organiziran fajt, pa ni preveč učinkovit, tudi verižni udarci ne pridejo do izraza, v klinču se z wt tehhnikami ne ga kaj dosti, rušenja so zelo teoretična, parter slab. Je tudi preveč statičen. Problem treningov je, da se pri treniranju tehnik eden vedno pusti, pač da en napad, potem pa čaka obrambo, ni živega treniranja. Wt je sicer samoobrambna veščina, vendar če se kdo želi naučiti samoobrambe, mu veliko bolj priporočam mma kot pa teoretični wt. Iz wtja so nekako uporabni verižni, pa še to v omejenih primerih, stop kicki in pa komolci. Ostalo dokaj neuporabno.
Verjamem pa, da nekdo k je gora od človeka lahko tud z wtjem kaj nardi.
Odsoten
TAKO JE ČE IMAŠ ZA TRENERJA NEKOGA KI JE TEORETIK IN SAMO PAMETUJE KER SE BOJI REALNOSTI, KER GA LAHKO TUDI UČENEC PRESENETI PA SI ON TEGA NE PUSTI ZARADI KOMPLEKSOV! Pri mojem trenerju je trening trening! Veliko je na kondiciji, tehniki, in seveda na realnosti! vedno znova nam povdarja da eno je trening drugo realnost! V trening uključi realnost in padajo bombe uči nas realnosti! veliko učencev je odšlo stran sploh tistih polnih sebe kao ko sam ja, ko jih je obdelal niso prinesli...! ostali smo tisti ki smo bili tam s srcem, treniralo je veliko ljudi ki so prej trenirali druge borilne veščine, bili prvaki pa so klonili proti njemu oz WT! telesno so bili enakovredni! pri WT vse učinkuje sam ne smeš filozofirat!
ko si rekel verižni udarci da niso ok, pri njemu ne vidiš udarcev, moč udarca pa je taka da ti da enega in konec! sem probal na sebi sem mu rekel naj mi da WT udarec ker tudi sam nisem verjel učinkovitosti tega udarca in žal mi je bilo potem da sem dvomil v ta udarec! nastavil sem mu prsa padel pa kot hruška!
glede klinča je super WT če obvladaš či sau, pri njemu mu nikakor nihče ne more priti do njega!
rekel si da je statičen- ja če te trenira nekdo ki nima domišlije, pri nas je dinamičen ful!
ne vem ampak njemu ful funkcionira, sam sem videl ko je imel fajte in sparinge tako na tleh kot stoje, res je da je on rojen fajter, malo psiho, ne čaka, ko začne pa ne zna nehat:) sam WT deluje oz učinkuje!
kje si ti treniral WT?
Odsoten
Forum je namenjen konstruktivni kritiki in ne ringaraja prerekanju.
Pri treningu v Kempo Arnis Federaciji tudi uporabljamo elemente WT-ja predvsem verižne udarce KO seveda pride do priložnosti in je razdalja taprava. Seveda je treba brutalno krenit SKOZI nasprotnika in ne statično kot lokomotiva "čihapuhat" na mestu.
Trening na leseni lutki je tudi odlična vadba, če veš seveda zakaj določen gib sploh delaš in kje ga boš uporabil. Če slednjega ne veš je vsaka veščina popolnoma brezveze.
Lp, COBO
Odsoten
Treniral sem pri dragošu v lj.
Res je, da je veliko odvisno od načina treninga. Moje izkušnje so pač takšne, da smo trenirali po leung ting načinu, zelo klasično, to me je tudi najbolj motilo in zato sem šel rajši v mma. Verižni udarci so seveda lahko močni, ampak nikoli kot boksarski. Po mojih izkušnjah je boks kar se rok tiče efektivnejši. Moje izkušnje pač. V klinču pa mislim da en rokoborc chi sao tehnike hitr preide, če si pa ornk oblečn pa s chi saom tud ne bi šel z lahkim srcem proti kakemu judoistu.
Sm pa zadnjič gledal fight quest, ko so bili pri leung tingu v hong kongu. Ma uni sifuji so mi v končnem sparingu zlo nemočni deloval, glede na to, da njima wt res ni bil naraven. Pa so sifuji, k nej bi to znal ornk, s tem da takedawnov sploh ni blo.
Verižnih tudi še nikoli nisem videl v kakem ufc fightu, pa bi jih recimo vsaj randy lahko uporabil, glede na to, da je treniral v straight blast gym-mu. Se pa strinjam da so efktivni, če ga recimo presenetiš in si v njemu. Takrat si ornk šokiran ker naenkrat dobiš veliko udarcev.
Filipo, kje ti treniraš? Mogoče pridem kdaj pogledat, da vidim, če je res takšna razlika v treningu.
lp
Odsoten
kako da nihče ni uporabljal verižnih kaj pa victor belfort proti silvi. v 47 sek je končal fajt!
kot sem že rekel vsak ni za vse enemu WT ful ustreza drugemu pa ne! kar se tiče pa moč udarca proti boksu se motiš in da je boks efektivnejši meni je to smešno za čut! če stojiš na mestu kot kip svobode pol ja drugače pa ne, saj zame ne kar sem videl pri svojem trenerju je blo smešno ko je šel proti boksu!
kaj pa boš rekel za bostepeta, al pa onga dasifu madžara, pa gutjirasa,.... kaj oni uporabljajo v fajtu, če drugega kot WT.
veš koliko borb realnih je imel Bostepe? ti jaz povem skoraj vsak dan kak free fajt! pa zgubil ni nikoli kolikor vem!
jaz sem treniral na obali pol je pa klub razpadel ker je trener šel trenirat v Italijo, upam da bo spet odprl klub!
kdo je bil pa tvoj trener?
Odsoten
He he, še tretjič povem, pol pa neham, treniral sem pri martinu dragošu- on je bil moj trener. Ja tist kar je belford naredu je blo res podobn verižnim, pač delu jelevi in desni direkt, sicer boksarski ampak je zgledal kot verižni, tle se lahko strinjam.
Botztepe: kok fightov je mel zares je vprašanje, jest sem vidu sam unga proti williamu chengu kjer se mi je zdel da je še najbl demonstriral svoje rokoborsko znanje, glede na to, da je bil včasih rokoborc, kot pa wt. za botztepeja so rekl, da se ni nobena končala na tleh, pol pa vidm to in tle ni blo druzga k parter. Sej pravim, ostalih njegovih borb pa nisem vidu, in drugih dveh k si jih omenil tudi ne poznam.
Se strinjam, da ni vsaka borilna veščina za vsakega. Zame je bil wt odlična, dokler se nismo začeli s prijatelji resno zbijati, potem se nam je pa zdelo to, kar delajo mma borci, bolj uporabno.
Verižni udarci se mi zdijo zelo uporabni na način, kot ga prakticirajo v straight blast gymu (straightblastgym.com), kjer jih kombinirajo z boksom in MT.
Odsoten
tisto z Wiliamon chengu sem videl ja, in še veliko drugih njegovih borb!
saj dragoš je bil sifu on ja ni bil ves čas na treningu z vami je imel svoje sihinge (podtrenerje)
če te je pa on osebno treniral bi te pa lahko veliko naučil:)
tako je kot si tekel ni vse za vsakega onvisno od konstitucije človeka in domišlije:)
a zdaj treniraš kaj?
Odsoten
Kdo pa si mojster Cuciuffo? 
če si treniral WT na obali se poznava.Sicer ma pa tisti fantič, ki ga omenjaš bojda sedaj že blizu 130 kg
Odsoten
jaz sem treniral na obali ja! pri komu si ti treniral? kdo je bil tvoj trener?
kolikor jaz vem jih nima 130 ampak 110kg
imaš napačne informacije 
Odsoten
Začeli smo s Sandrom Nascigom, trije junci + naš coach Vasko, drugače Goricijan. Nazadnje sva privat tu in tam potrenirala z Urošem, dečkotom, ki ima koker praviš 110 kil.
No zdej sem pa v LJ, kjer v glavnem filozofiram.
Odsoten
in kako se ti je zdel Uroš? men se je zdel veliko boljši od Vaskota in Petra ter vseh ostalih! bi ga skoraj primerjal lahko z onim andrejasom iz avstrije!
kaj ti praviš a se motim!
Odsoten