Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Se opravičujem za še eno novo temo tak da če ni vredu naj jo moderator premakne kam pač paše. Imam eno vprašanje, verjetno bo zvenelo neumno...
Sem treniral TKD enih cca 9-10let, od kar sem nehal je enih 5 - 6 let in rad bi se spet vrnil v borilne veščine s tem da bi mogoče začel trenirat boks+tkd/tajski ker me ful zanima MMA/K1 stil borbe. Sem imel kar dobre rezultate no tako da nisem začetnik pri borilnih veščinah, imam tudi 1dan črni pad v TKD, ampak takrat še nisem slišal za MMA in ker sem se enoličnega TKDja naveličal sem vse skupaj pustil. Zdaj pa so me mešane borilne veščine začele zelo zanimat (mogoče zadnje pol leta) in sem mislim da bi se tudi jaz mogoče kdaj poizkusil v tem ker koliko vidim nimajo vsi 100kg in niso vsi nad 185cm tako da bi mogoče tudi jaz s svojimi 173cm in 68kg koliko jih imam trenutno imel kaj možnosti v ringu.
Zdaj zanima me na kak način lahko jaz kot posameznik pridem na kako tako tekmovanje? Sigurno so drugačni pogoji kot recimo če bi šel s karate klubom na neko državno prvenstvo. Imam 24let in sem prepričan da ne rabim več kot leto dni da pridem v super formo ki sem jo imel par let nazaj tako da bi čez leto ali dve bil pripravljen na prvo borbo na kakem tekmovanju. Tehnika me ne skrbi, kondicija je tista zaradi katere rabim toliko časa.
Torej, zanima kar tako na splošno če bi imel kako teoretično možnost da se borim v kakem WFC-ju?
Odsoten
višina pa kile sploh niso problem...pousod maš kategorije, tko da je to čist OK. začni mal trenirat parter...pejt na kakšno grappling tekmo, da vidš kje si pa kaj je treba popravt...pol bodo pa počasi pršl manši turnirji v igro...mogoče čez neki časa celo WFC... velik sparinga deli...in kondicije!!
Odsoten
Odsoten
Vašo stran sem že gledal in sem tudi videl da se eden izmed vas bori v Sengoku ampak ste v Ljubljani, jaz pa v Mariboru in mi treningi na tako daljavo ne bi časovno znesli. Drugač pa hvala obema za odgovore.
Odsoten
če hočeš tajskega lahko greš pogledat na OŠ Bratov Polančič ob tor in čet. majo ob 17.00 -18.30 začetniki se mi zdi .. ali pa greš ob 18.30-20.00 pogledat ..če hočeš mi piši PM pa ti dam od trenerja številko ga pokliči in se zmeni ..poglej ..pa boš vido kak bo : )
Odsoten
bluEye, kako da vaš klub ni v slovenski zvezi tajskega boksa? (Če se ne motim) Kje pa tekmujete?
Odsoten
@klsarpenko svetujem ti da kot začetnik pustiš WFC pri miru, ker kot je bilo na zadnjem WFC-ju vidno Mahič rad začetnikom v MMA pripelje Phillipsa, Daleya, Kurtha, Pokrajca in boš šel en, dva, tri domov z strto glavo, polomnjenimi rebri in brez spomina
mal heca
Če hočeš delat MMA moraš obvezno BJJ vključit, kot dobra kombinacija se je uveljavila MT+BJJ
Odsoten
gverilec je napisal:
bluEye, kako da vaš klub ni v slovenski zvezi tajskega boksa? (Če se ne motim) Kje pa tekmujete?
heh ; ) .. za več informacij se obrni na trenerja : ) .. kaj ti naj druga rečem ?
. letos .. oz nasledno sezono po septembru al nekak tak bi naj začeli 
Zadnjič urejal bluEye (20.04.2009 17:52:44)
Odsoten
Razmišljam med klubom na Ptuju in OŠ Bratov Polančič s tem da klub na Ptuju je član SZTB in fantje imajo neke rezultate medtem ko pa tukaj v MB mi je bližje ampak spet ni nobenih informacij o dosežkih, kdo vodi klub itd. bluEye, daj napiši kaj na ZS da ne smetimo teme tukaj če se ti da. Bi ti bil hvaležen.
aleksa, v parterju nimam nobenih izkušenj whatsoever zato bi se za začetek usmeril v stand-up borbo torej K1, ko pa bi BJJ obvladal do te mere da bi ga lahko uporabil kot dodatek v mešanem stilu potem pa bi prešel na MMA.
Pričakoval sem flejmanje tako da se vam zahvaljujem za resne odgovore.
Odsoten
klosarpenko je napisal:
Razmišljam med klubom na Ptuju in OŠ Bratov Polančič s tem da klub na Ptuju je član SZTB in fantje imajo neke rezultate medtem ko pa tukaj v MB mi je bližje ampak spet ni nobenih informacij o dosežkih, kdo vodi klub itd. bluEye, daj napiši kaj na ZS da ne smetimo teme tukaj če se ti da. Bi ti bil hvaležen.
aleksa, v parterju nimam nobenih izkušenj whatsoever zato bi se za začetek usmeril v stand-up borbo torej K1, ko pa bi BJJ obvladal do te mere da bi ga lahko uporabil kot dodatek v mešanem stilu potem pa bi prešel na MMA.
Pričakoval sem flejmanje tako da se vam zahvaljujem za resne odgovore.
no ti bom pa nekaj napisal na ZS ; ) .. see ya later guys
Odsoten
klosarpenko je napisal:
Vašo stran sem že gledal in sem tudi videl da se eden izmed vas bori v Sengoku ampak ste v Ljubljani, jaz pa v Mariboru in mi treningi na tako daljavo ne bi časovno znesli. Drugač pa hvala obema za odgovore.
Imaš v Mariboru (Razvanje-fightextreme), kjer trenirajo izključno Free Fight, Sambo... Trenira jih pa Ivo Žižek, ki je že nekaj tekmoval v mma.
Drugače pa imaš še v Mariboru rokoborski klub železničar, kjer trenirajo combat submission wrestling (tudi MMA sistem)...
Odsoten
Ja vem za Fightextreme, tri dni parter, dva dni pa stand-up s tem da prej zaupam nekomu ki zna stvar razložit in se učiš od začetka če si laik torej rajši grem trenirat BJJ+MT kot pa vse skupaj brez začetka in konca. Nimam nič proti nobenemu ampak mi on ne sede kot oseba zato se raje izogibam njegovega kluba in to je tudi glavni razlog zakaj ne grem tja.
Odsoten
Treniram pri fightxtremu v razvanju že okrog 4leta in ti morem povedat da so vsi fantje na mestu tako kot trener. Če si začetnik, se ti vsako stvar pokaže in pove kako in kaj. Najlažje pa je seveda, če prideš sam pogledat.
Aja, in ni 3dni parter 2dni stand up, ampak mešano.
http://www.fightxtreme-club.com/
Treningi pa so trenutno tor,sre in čet ob 6ih.
Lp
Zadnjič urejal aless.fvv (20.04.2009 22:34:49)
Odsoten
Ne, sej nisem rekel nič proti fantom. On mi pač ne sede. Kaj čem, vsi pa mi ne morejo bit všeč
.
Hvala za link, prej je bil fightextreme.org če se ne motim? Zato pa mi ni delalo...
Odsoten
Aja no sej, vsak ma svoje mnenje.
Ni problema, prej je pa bil ta naslov ja...
Lp
Odsoten
Lahko kdo malo bolj opiše klub in treninge v Razvanju, ker pridem oktobra verjetno k vam?
Zadnjič urejal gverilec (22.04.2009 20:31:43)
Odsoten