forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 20.05.2009 14:23:55

savater
RJAVI rang [II ]
Registriran: 14.10.2007
Objav: 253
Spletna stran

WTKA - kickboxing

WTKA - World Traditional Karate Association

http://www.wtkainternational.it/public/news.php

Mr. Slavko Majkić - SLOVENIA
KICKBOXING – ALL STYLES

eno vprašanje za katano.
kolk je kej držav članic v WTKA in kako WAKO reagira na tekmovalce, ki bi morebiti tekmovali v obeh sistemih? Ali pusti svobodo premikanja ali definira in ščiti svoj interes?

In ali je WKA tudi kaj začela prijateljevati z WTKA - tako kot IAKSA z WAKO-m v zadnjih dnevih?

Zadnjič urejal savater (20.05.2009 14:34:19)

UNIVERZITETNI KLUB BORILNIH VEŠČIN
http://www.tepen.si

Odsoten

#2 20.05.2009 17:35:30

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

Re: WTKA - kickboxing

Zdravo

Lej stvari tako stojijo...jaz sem res predstavnik za Slovenijo vendar še neuradno dokler se ne ustanovi krovna organizacija v Sloveniji in konec junija predvidoma pride v obisk podpresednik Cristiano Radcci , da malo bolj razloži WTKA itd...ter, da se uradno ustanovi WTKA Slovenija. Sodelovanju bomo povabili vse klube iz različnih BV, tisti, ki bodo imeli interes nekaj resno narediti na tem področju. Cilj je poskusiti združiti različne BV in omogčiti vsem tekmovanja, razvoj, napredek itd...enakpravno. Napisali so Kickboxing, vendar zato, ker je ena od mojih dejavnostih in trenutno tekmujemo le v kickboxingu(ker drugih možnosti v Sloveniji ni, vsaj tistih, ki se mi želimo in ravno zato nam je WTKA všeč), ampak smo vseeno predani WAKO, ter ga podpiramo in sem zadvoljen ,in jaz , ter moj klub v kickoxingu oz. kickboxing disciplinah pri WTKA ne bomo tekmovali temveč nas zanimajo ostale veščine in tekmovanja kot so escrima, borbe z orožji, tradicionalne kate, kobudo, jeet kune do, mma, total free light contact, kung fu, grapling itd...ker pri nas nimamo nobenih možnosti tekmovanj in razvoja in tudi spoznavanje novih veščin, klubov, mojstrov oz. druženje in prijateljevanje. Tudi to je pri nas redkost. Definitvno pa še vedno velja prepoved v WAKO, kolikor je meni znano, nastopanja njihovih članov v drugih kickboxing organizacij in mi se tega držimo (koliko se ostali ne vem in me tudi ne zanima) in se bomo tudi v bodočnosti. Bomo pa omogočili vsem ostalim kickboxerjem, ki niso člani KBZS ali drugim, ki želijo nastopati itd...predvsem mi je pa pri njih všeč njihovo razmišljanje, pogled na BV, ideologija, vizjia, skrb za svoje člane, enakopravnsot vseh vščin, prijateljstvo, družina...verjamem, da je ta organizacija bodočnost in bo sigurno igrala veliko vlogo v razvoju in populizaciji vseh BV v svetu.

WTKA ima cca 80 držav članic na vseh petih kontinentih. WAKO pa menda, če ugotovi, da kdo od njegovih članov nastopa kje drugje, mislim v neki drugi kickboxing organizaciji saj v recimo karateju ali tae kwon do-ju ni problema nastopat, taka je praksa tudi pri nam ,in ga dajo na disciplinsko komisijo in ukrepajo po njihovem pravilniku, tudi z izključitvijo bojda. Koliko pa to res deluje ne vem.

Glede WKA in WTKA pa ti ne znam odgovoriti, ker ne poznam dovolj razmer.

Upam ,da sem zadovoljil tvojo radovednost.

Lp
Katana

Zadnjič urejal KATANA (21.05.2009 00:38:52)

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#3 22.05.2009 09:12:08

savater
RJAVI rang [II ]
Registriran: 14.10.2007
Objav: 253
Spletna stran

Re: WTKA - kickboxing

korektno povedano

sam stvari poznam morda bolj iz ene druge perspektive, kjer se zrcali nova podoba organiziranosti borilstva v Evropi in "ŠIRE" smile

ja je en preporod zdej u načrtu vsej teh kikboks disciplin, kar bo prineslo kar nekej novega vetra.

UNIVERZITETNI KLUB BORILNIH VEŠČIN
http://www.tepen.si

Odsoten

Noga deske