Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
WAKO Kick-Light Rules
http://www.wakoweb.com/Pdf/2514.pdf
Odsoten
Ko sem bral pravila so skoraj identična light contactu, razen seveda low kickov, ki sedaj v tej disciplini prinašajo 1 točko, če je pravilno, čist in z kontrolo zadan udarec. Nisem pa zasledil čas in koliko rund, samo nekje je omenjeno v poglavju v primeru iznenačenega izida "po treh rundah" itd...tako, da ne vem ali se bo delalo 2 ali 3 runde najverjetnje po 2 minuti. Zelo me zanima kako bo to izpadlo in se že veselim naslednjega vikenda ko grem v Italijo in si bom zadevo ogledal v živo. Je kar nekaj tekmovalcev že prijavljenih tako, da bo kaj za videti.
Lp
Katana
Odsoten
Res pise after 3 rounds,sam 2x2 al pa 2x3 je cist dost.
Nared kej posnetkov iz Italije pa vrz na youtube ce bos lahko.
Upam da bo tud pr nas ta disciplina hitr zalaufala,vsaj naslednjo sezono.
Odsoten

Lp
Katana
Odsoten
nič kaj spektakularno ali pa gledljivo. tudi tehnika ne preseneča zaradi kopice zaščitne opreme. je pa gud zadeva zato, ker obljublja nek skupni poligon , kjer se bomo lahko srečevali podobni s podobnimi s svojimi klubskimi mladički in tako vnemali strast do borilstva naslednjim rodovom.
Odsoten
Glede na to kako se sodi na WAKO light contact tekmovanjih(kar se tice dovoljenega kontakta) in kvalitete borcev, bi prej reku da bo to zgledal tako:
Zadnjič urejal Danijel (03.06.2009 22:30:29)
Odsoten
...se popolnoma z Danijelom strinjam in lahko tudi iz lastnih izkušenj potrdim, da bo kar pokalo. Sorry savater sam ta posnetek, ki si ga ti napopal je res smešen, brez zamere, še v semi contactu delajo močneje, ne vem kje si ta dva najdu za primerjavo. To ni ničemur podobno, mi še na sparing treningih veliko močneje udrajamo in tudi tehnika je porazna itd...sicre pa še mao potrpite...naslednji teden bom že kakšen posnetek iz Riminija objavil.
Lp
Katana
Zadnjič urejal KATANA (03.06.2009 22:45:35)
Odsoten
na LIGHT-u pa POKALO 
no take shizofrene izjave res niso ena odlika trenerja
LIGHT je na izi (tle se valijo začetniki)
FULL je pouno (tle se pa že mal krešejo bolj izkušeni)
in razlika mora bit
...moje skromno mnenje
Odsoten
Verjetno nisi nikoli nastopal v WAKO light disciplini... ker potem bi vedel, da je razlika med light in full (po kriteriju slovenskih sodnikov) dokaj majhna. Na mednarodnih turnirjih pa te razlike praktično ni... no, zgolj v imenu. 
PS: Mislim predvsem na dvoboje med člani, pri mladincih in mlajših kategorijah verjetno bolj gledajo kako močni so udarci.
Zadnjič urejal don matic (04.06.2009 11:25:08)
Odsoten
K ni full v ringu, light pa na tatamiju?
Zadnjič urejal agizzz (04.06.2009 15:59:48)
Odsoten
Res je, primerjal sem glede moči udarcev... Verjetno bo to na tatamiju.
Odsoten
ah ne bit smešen...Light pa izi, meni so zlomil rebro na zadnji tekmi v lightu...z roko...izi je semi contact pa še tam se kdaj zgodi KO, v lightu pa se dela kar precej močno ampak še vedno pod kontrolo, ne smeš ga nokautirat, največkrat je odvisno od sodnika, koliko dovoli. Light je vmesna faza med izi pa full in je meja res tenka saj tudi v žaru borbe imajo včasih borci problem zadrževat in dostikrat uide močan udarce, potem je odvisno ali to počneš namenom, ali se vidi agresija na obrazu itd... ali je slučajno in od sodnikov kot sem že rekel. Jaz sem lani zmagal borbo z enim slovakom v lightu na Austrian classic 2008 samo nisem mogel nadaljevati, ker mi je slomio kičmu , ker me je skoz po hrbtu tolkel, sodnik pa nič, tako na izi...tako pač je. In pri nam imamo perspektivno ligo za začetnike , da probajo light potem pa gredo v svoje težnostne in starostne kategorije na državnem. Lahko je tebi šizofrena izjava kolikor češ samo meni so fantje zadovoljni in hvalžni , ker pridejo pripravljeni v lightu in vejo kaj jih čaka, ker jih na treningu že pripravim itd...če bi enega takega poslal kot so tile na tvojem posnetku bi take batine dobil, da bi takoj nehal trenirat...toliko o šizofreniji... mojster. Če se pa vi v vašem savate laightu takole igrate in pipkate pa vaš problem ne moj.
Lp
Katana
Odsoten
Ej savater, ta posnetk k si ga objawu, kaj tipa trenirata 1 mesc? 
Odsoten
ja to je res kar praviš
light je skoraj full v SLOENIJI
za enega izmed tekmovalcev, drugemu pa sodnik itak sodi opomine in minus točke
vse za namen kategorizacije in dosego rezultata
V Italiji je light res light, prav tako v Franciji.
In prav iz teh dveh držav vem da so borci vztrajni nokauterji naših full kontakt borcev , ki pa jih je tako malo da bi lahko na prste štel
- sicer pa full kot disciplina počasi umira zaradi svoje izrazite nezanimivosti z udarjanjem nad pas.
Razlika med light in full bi morala biti zelo velika - glede na pravila WAKO ki so zapisana, saj v večini primerov - vsaj 90 % - lajt kontakt borci nikoli ne gredo v FULL. Oziroma, recimo bolje se ne upajo, ker imajo preslabo podlago v ročni tehniki, ki tam kraljuje.
In zakaj šizofrenija ? 
Zato ker se po vsakem takem izrojenem lajtu še hvalijo kako blizu FULL-u so , v resnici pa vedo da tam nikoli ne bodo resno nastopali .
Toliko o razliki.....he, he light = full ta je pa dobra 
Odsoten
Evo posnetki slovenskega predstavnika Elvisa Buljubasica(Kickboxing klub Center - Ljubljana)
na SP Best Fighter 2009 v disciplini Kick Light (-74 kg):
Odsoten
Jaz sem gledal njegovo prvo borbo in je delal izjemno lepo čisto tehniko, ter zmagal. Imel sem tudi posnetek borbe a žal se mi je pripetila nesreča matr in mi je vse zbrisalo, tudi posnetke mojih nastopov, tamalih vse...čeprav je pisalo preneseno toliko in toliko fajlov potem pa kliknem pa prazna mapa...lahko si misliš kako sem bil jezen. Skoraj je letel računalnik skozi okno.
...super, da si objavil, meni je všeč light low kick po videnem in Elvisu še enkrat čestitke za 3.mesto. V polfinalu se je boril z tekmovalcem iz Jordanije na zgornjem posnetku. Sem imel posneteke borb tudi punc, pa te so čist odpiljene ti rečem....
Lp
Katana
Zadnjič urejal KATANA (11.06.2009 09:03:54)
Odsoten