forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#49 18.06.2009 13:23:32

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

Re: WAKO Kickboxing nova disciplina LIGHT CONTACT with LOW KICKS

savater@Poglej v LJ v tem trenutku ne beležimo nobenega posebnega borilstva.

Ko sem jaz treniral in tekmoval kot mulc je bil eden najboljših klubov v Sloveniji oz. bivši jugi in eden od ustanoviteljev KBZS "FULL CONTACT KLUB PRULE"in smo imel ekipo, ki je razturala po vsej bivši jugi in je osvojila cca 50 naslovov raznih državnih in ostalih prvakov....Murat, Đukić, Mašera, Kovačič, brata Zdravković, Majkić, Đole, Jozo, Mladen in drugi...to so bla 80 leta in zlata leta full contacta v  Ljubljani , in smo vsaj 10 let sigurno kraljevali, potem po osamosvojitvi se je pa vse preselilo v Maribor in Celje itd...še danes se sprašujem zakaj in kaj se je v bistvu zgodilo? Danes je edini dober kickboxing klub, ki dela dobro, kontinuirano, kvalitetno in dosega rezultate v Ljubljani KBK Center na Celovški pod vodstvom Igorja Packa. So še eni drugi samo ne delajo samo kickboxing kot v Centru in ne tekmujejo itd....Ljubljana je tako velika, da bi morala imeti vsaj 5 dobrih kickboxing klubov oziroma še več v vsaki občini enega Bežigrad, Moste, Šiška, Vič, Nove Jarše itd....

Kaj ti misliš savater?

Lp
Katana

...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#50 22.06.2009 10:01:36

savater
RJAVI rang [II ]
Registriran: 14.10.2007
Objav: 253
Spletna stran

hvala za vprašanje - jest se s tabo strinjam...

samo ta isti Pacek po moje ne išče ravno enih povezav v LJ z ostalimi klubi, kar je čudno.

Ristič npr. ki je tudi kar resen pri delu z mladimi in ostalimi starostnimi kategorijami v kikboksu pa jih, kar je dobro.

Da bi v Ljubljani imeli stabilno KONTAKTNO in MANJ KONTAKTNO sceno je potrebno narediti skupino povezano v Zvezo borilnih športov Ljubljana

Če bi nam to uspelo ti zagotavljam stare čase v stilu v katerem ste jih doživljali sami v svojih zlatih letih.

Vendar se bojim da noben nima take resne želje v teh časih ker nam športna zakonodaja in menedžment v LJ in SLO škripa po vseh vogalih. Stanje kakršno je odgovarja komercializaciji neodgovorne in nepovezane dejavnosti v borilstvu.

Vrnil sem se iz SP v savatu v Novem Sadu in ko vidiš države naše bivše Juge - ala Hrvaško, Srbijo, Črno Goro, Makedonijo te strese če primerjaš njihovo stanje z našim.
Vsem se joka po dobrih športnih razmerah borilno dobro razvite Juge. Vsi bi nazaj - in iščejo kakršnekoli povezave da bi to stanje vsaj regionalno povezali med državami.

Če povem da se kader v teh državah stalno pretaka iz enega borilnega športa v drugega potem lahko razumete kako je Agron Preteni - kikboksar in boksar in tajski boksar (50 fajtou cirka) postal tudi prvak v savatu ko je na štrikih poslal v štetje 203 cm velikega domačina iz Novega Sada - Iva Debeliča.

Tega v Sloveniji ni - in zato so naši uspehi razdrobljeni (čeprav so) in nimajo neke kontinuitete, razvoja in pravega smisla. Nimamo pravega podmladka, promocije, denarja, ... kar je razumljivo če smo raskokodajsani vsak po svoje.

Pogovor z Jotičem - prvim YU - savate borcem je pokazal da je kikboks v Srbiji nastal iz Savata.
Zakaj potem ne sodelovanje če je človek dolgoletni delavec v kikboksu v Srbiji.
In zakaj ne s tajskim boksom če je sam boter Srbskega muay thai-ja.
Pa še nekaj - tip je fantastičen kot pojava , no poleg tega da je redni član olimpijskega komiteja Srbije (fair play).
Pozna dobro in Sitarja in Vorkapiča.

Kaj nej rečem še za zaključek? Stokrat povedano že: a smem z velikimi da se bo vidl smile ?

SEMINARJI - PRIJATELJSKI VSEH UDARJALNIH - SO POTREBNI V ČASU ESS BREZPLAČNIH IZOBRAŽEVANJ 2009-2011
DENAR IN POOBLASTILO ZA TO SMO DOBILI S STRANI MINISTRSTVA ZA ŠOLSTVO IN ŠPORT
SAVATE JE KANDIDIRAL IN JIH BO DELAL
KIKBOKS JE KANDIDIRAL IN VERJETNO JIH BO DELAL
TAJSKI BOKS NE VEM ČE JE KANDIDIRAL IN NE VEM ČE JIH BO DELAL?
WU SHU- KUNG FU NE VEM ČE JE KANDIDIRAL IN NE VEM ČE JIH BO DELAL? (verjetno ne ker so samo na papirju)
BOKS NE VEM ČE JE KANDIDIRAL IN NE VEM ČE JIH BO DELAL?

ČE BI SAMO TA DENAR IZKORISTILI KOT JE TREBA BI IMELI V ČASU 3 LET MOČNO POVEZANO BORILNO KONTAKTNO SCENO.

IN ZAKAJ SE MI ZDI DA NE BO TAKO?
KER ME DO SEDAJ KO JE DENAR ŽE ZAGOTOVLJEN ZA IZVAJANJE VSEH TEH IZOBRAŽEVANJ ŠE NOBEDEN NI KONTAKTIRAL....KAR BI BILO NEKAKO NORMALNO.

in naša velika želja če se bo tako naprej delalo bo še nadalje neizpolnjena

Bi kdo prihajal na savate izobraževanja for free?
Gre praktično samo za trening. Trening za trenerja in tekmovalca.

UNIVERZITETNI KLUB BORILNIH VEŠČIN
http://www.tepen.si

Odsoten

#51 22.06.2009 10:22:01

KATANA
Črni rang
Spletna stran

...no jaz sem se že prijavil na brezplačni 30 urni seminar "Menagment v neprofitnih organizacijah" ki bo v juliju na DIF-u

Lp
Katana

www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

#52 22.06.2009 12:07:56

savater
RJAVI rang [II ]
Spletna stran

no, potem lahko pričakujemo odlično "MENEĐERSKO" usposobljenost športnih delavcev v KBZS. smile

Odsoten

#53 22.06.2009 16:29:10

KATANA
Črni rang
Spletna stran

savater je napisal:

no, potem lahko pričakujemo odlično "MENEĐERSKO" usposobljenost športnih delavcev v KBZS. smile

...ja za KBZS ne vem , ker to ni od mene odvisno, si pa želim delati tudi na tem području v KBZS, če bodo želeili mojo pomoč saj sem siguren, da bi lahko marsikaj pozitivno spremenil in predstavil en nov način delovanja, profesionalno, timsko, strokovno in bi spravil KBZS na višji nivo delovanja kot prepoznavanja kot je sedaj itd...za Katano pa ziher lahko trdim, da nam bo to pomagalo in bomo kmalu na tem nivoju kot si jaz predstavljam in želim itd... pa če bo savate seminar zastonj kot praviš bi tudi prišel, zakaj pa ne. Mene marsikaj zanima v BV pa še sploh.

...moj cilj je to, da bodo tekmovalci v Katana Team-u imeli vse ampak res vse optimalne pogoje za treninge, izobraževanja, tekmovanja itd...tudi na profesionalnem nivoju, če se bo kdo odločil. Seveda ob točno določenih pogojih in pravilih kar jih bom zahteval in potem bodo lahko tekmovali na raznih tekmovanjih doma in v tujini v različnih veščinah, imeli možnost učiti se tudi od drugih učiteljev, sponzorje, opremo itd...vse zastonj od kluba oz. bi enkrat celo plačo dobili tako kot nogometaši in ostali športniki itd...Moja vizija je, da se enkrat naredi akademija raznih borilnih veščin, kjer bodo lahko trenirali dva krat na dan in se zdraven tudi izobraževali, tam spali, živeli itd...trajala bi pa 5 let. Poleg predmetov recimo anatomja, motorika, kinezilogija, zgodovina športa itd...bi imelu tudi splošne predmete za splošno razgledanost jeziki, matematika, fizika, biologija itd...ter jasno predmete iz borilnih veščin karate, judo, ju juitsu, kendo, aikido, kung fu, tai chi itd....že v prvem letniku pa si se vsak specializiral za recimo največ dve borilni veščini katere bi potem diplomiral v ostalih pa bi imel eno znanje tehnik, zgodovine na nivoju črnega pasu oz. mojstra itd...ta akademija bi imela enako vrednost kot ena srednja strokovna šola in po končani šoli naj bi imel možnost, če te ne bi zanimalo nadaljne izobraževanje v BV, da se vpišeš na kateri koli faks itd...ali pa da se naredi še program ponovno 5 letni "diplomski študij" in nadaljuješ z specializacijo dveh veščin ,ki si si zbral itd...

...ha hha hha kaj sem odbluzil, ha hha hha mater sem pičen včasih... mal zajebancije pa mora bit, samo vem ,če bi tak faks obstajal bi bil jaz prvi, ki bi se vpisal.

...že velik uspeh bo če bo kdaj več predmetov na FŠ iz borilnih veščin itd...

Lp
Katana wink

Zadnjič urejal KATANA (23.06.2009 14:44:55)

Odsoten

#54 22.06.2009 23:33:13

savater
RJAVI rang [II ]
Spletna stran

lepo vabljen
super
to je prvi korak da začnemo stvari odpirat in povezemo to slovensko udarjalno borilstvo.
pa ne zarad nasih starejsih ¨prdulatorjev¨ampak zarad falange tamalih ki čakajo u enih divjih klubih na prazne obljube, ki se nikoli ne uresničijo.
več ko nas bo takih - bolje bodo zadeve laufale.

Odsoten

Noga deske