Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
No prvo vas lepo vse pozdravljam in upam da mi boste svetovali po najbolših močeh.
No preidimo k bistvu odločil sem se,da bom začel met počitnicami trenirat kicbox nekaj morem narediti zase kot pa,da čepim za računalnikom velik sem 174cm problem je da nisem gibčen kaj še da bi krožnega stisnil sem kot moj dedek ki je bil v 2sv vojni in je star 94 let.
Ali bom dobil lažje vaje kot ostali člani za začetek in res bi rad to treniral ker me veseli ne pa zaradi bitja ker starši takoj pomislijo da se to vsi tepejo pa nasilje.
Treniral bi v ormužu.
LP
PS: upam da ste me kaj razumeli.
Odsoten
Ziher boš delal lažje vaje za raztezanje če težjih ne moreš sej pol nima nobenega furma ker se boš poškodoval alpa boš vajo narbe delal in to ni pol to, čeprav pri raztezanjo pač greš do bolečine ni nekaj vaj katerih nebi bogo nared razen špage.
Odsoten
Pa ne vem zakaj bi čakal na počitnice.
Začni tečt na izi da boš lahko na treningu dohajal pa kakšen počep pa skleco naredi in pa na koncu se še lepo raztegneš na netu imaš tega ogromno. In po enem mesecu boš videl razliko. Pa tudi napredoval boš tako hitreje.
Samo vztrajaj in ne pretiravaj 
Odsoten
Raztezne vaje boš mogel isto delat kot ostali sam po svojih močeh.Priporočam ti tud da se doma aktiviraš v tem smislu da treniraš za sebe tudi.Viden bo uspeh zelo kmalu sploh če si zdaj še čist zakrnel.Sam gas
Odsoten
Vsak dan si vzami dobro urco za sebe in boš do počitnic kot nov.
Tek pol ure, ogrevalne vaje in raztezne vaje. Seveda pa ne pozabiti na sklece, trebušnjake in počepe, vsaj prvi dve vaji ti na treningu ne uideta. 
Odsoten
Ok vredu itak sem si zadal cilj da bom začel tečt ko do počitnice razlog da čakam na počitnice ni časa da bi zdaj treniral ker moram prvo naredit letnik brez popravnih seveda.
No zdaj že delam 2 tedna vsak dan 100 trebusnjakov sklecov toliko dokler več nemorem pa ne navadnih ove ko daš roke skup. samo nevem kere vaje za rastezanje naj delam da bom cez čas lahko naredil špago ker sem gledal nek video o kicboxu pa sem videl kako na trenigu delajo z nogo na stran ko brsnejo in me je notri tako zabolelo ker nisem ziher delal prav. No danes bom začel tečt met počitnicami pa bom zaćel ob 6.00 zaran je to dobro.
Hvala za odgovore.
HVALA
Odsoten
Aja pa še nekaj star bom čez 1mesec 17let je to prepozni mislim da ne.
Odloči lsem se da bom si vzel čas 1uro tek+vaje
Odsoten
Nikoli ni prepozno za karkoli. No, saj tako je moje mišljenje.
To, da tečeš + vaje je super ideja. V vsakem primeru.
Za raztezanje naj te v osnovi ne skrbi. Ti sam deli počasi in vztrajno pa je. Če boš saj 2x na dan + na treningu se raztegnu bodo rezultati se dokaj hitr pokazali. Saj na začetku, potem pa se malo upočasni ampak vztrajnost se poplača.
Za raztezanje ti predlagam najprej osnove...
Daš noge narazen skoraj do konca kolikor lahko... imaš napete noge in si vzravnan.. potem se nagnješ k eni nogi in greš do bolečine in zadržiš in še k drugi.
Potem daš lah eno nogo na en objekt, pač nasloniš in se nagnješ k prstom. Noge isto napete in vzravnane.
To je res čista čista osnova. Če bi ti želel več verjant za vse možno itd napisat, bi trajal in bi bil cel spis, tak da.
Posnem si kakšen video za raztezanje ali pa sposodi kakšno knjigo o tem itd. Pa itak boš na treningih videl.
Važna je sam vztrajnost/konstantnost.
Odsoten
mene pa zanima kokliko sklec v povprečju delate na treningih (moja šipka točka) XD
Zadnje čase jih treniram in mislim da bom kamu na 50
Odsoten
mah pod 200 te sploh nihce ne pogleda in ne smes trenirati...
Odsoten
Ne treningu se naredi toliko sklec kolikor reče trener in nima smisla to štet. Ker je ena stvar, da jih ti delaš doma 100 v sobi ko si spočit, kot pa pumpat sklece med rundami na treningu in na koncu za kondicijo. Ne vem zakaj se z takimi stvarmi obremenjuješ. Če ne moreš danes toliko sklec narest se potrudiš kolikor gre in naslednjič bo šlo bolje.
Odsoten
Ne bit maneken pa delat za druge, delaj za sebe.
Odsoten
Za začetek tako kot so rekli člani pred menoj nikoli ni prepozno.
Pri sebi pa moraš razčistiti kaj si želiš.
1 ali boš treniral zato da boš faca v ulici???
2. boš začel nekj kar te bo veselilčo in te spremljalo malo dlje časa
Če izbereš drugo začni brskati po internetu ni na forumih boš našel par stilov, ki jih je dobro preizkusiti.
Prvo se z trenerji zmeni, da prideš pogledat trening in to lahko narediš med počitniocami. To je najlažji del je pa odločilen, če boš nadaljeval. Konec poletja pa si moraš vtepsti v glavo, da boš garal prvo za trenerja, potem za partnerja in šele nato zase. Ko boš s srcem pri treningu boš imel rezultat.
Pri borilnih športih kjer potrebuješ napad, agresijo, taktiko, kondicijo... moraš to imeti v sebi
Pri borilnih veščinah, ki bazirajo na nasprotnikovi sili (aikido) pa moraš meti značaj, ki ti pusti sprejeti in ne napasti..
So pa stili, ki imajo povdarek na duhovnosti in nimajo toliko samoobrabnega značaja..
Glede na to, da si rekel, da nisi preveč motoričen bi ti svetoval, da pokličeš par trenerjev različnih stilov
več ko razmišljaš manj veš
Odsoten