forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 17.01.2010 23:00:55

blazh
BELI rang [ ]
Registriran: 17.01.2010
Objav: 1

trening z boksarsko vrečo

Živjo

Sem 15-letnik, mal bl suh in treneram plavanje in ju-jitsu (plavanje 2x tednsko po 1uro, ju-jitsu 2x tednsko po 1uro in pol) plavanje treneram 4 leta rekreacijsko (1x tednsko, letos sm poveču na 2x tednsko), ju-jitsu sm začel letos. Sm probou s skleci pa trebušnaki pa dvigvanjem uteži sam po največ 1 mescu se naveličam pa pol nehamal kokrkol mi ne gre spraut skp več k en mesc da usak dan delam še kej ob treningu... treningi niso tok zlo zahtevni da bi dobiu vlik mišične mase tko da sm pršu na idejo z boksarsko vrečo...

No in kle pride do uprašanja kko kej tak trening pomaga h izgledu, mišicami. Upštevite da sm bl suh in da bi se trudu da nardim usak dan pou ure boksa po al pa pred treningom... Kko bi se to kej poznal na 6packih, na oprsju, hrbtu, vratu newem čez pou leta...Mogoče če veste kej iz bl profesionalnga vidika, če ne pa sam vaše izkušne z boksarsko vrečo. Karkol poveste bo fajn.

Pol me pa tut zanima kdaj bi blo najbl optimalno boksat (po pred treningom), al pa mogoče kko je najbl učinkovit (a da boksaš na močno doklr nis čist konc, al pou ure na lahko)...pa spet povejte kar veste, izkušne, teorijo...

Hvala

Odsoten

#2 18.01.2010 10:43:52

Addon
VIJOLIČNI rang [IIII]
Registriran: 14.01.2010
Objav: 92

Re: trening z boksarsko vrečo

Ok. Na vreči ne boš dobil kakšne posebne mišične mase, razen če jo boš okrog premetaval. smile
Sklece, počepi, uteži... to je pomembno za mišično rast in pa seveda futr. In bo treba vztrajat precej več kot en mesec za rezultate. Tu ni bližnjic.
Vreča je drugače super za kurjenje maščobe.
Kar se pa tiče kdaj delat na vreči je meni najbolj ustrezalo cel trening posvetit vreči. Na koncu pa še vaje za moč ali pa uteži.

When the pin is removed, Mr. Grenade is no longer your friend.

Odsoten

#3 18.01.2010 11:20:12

Xzamiel
VIJOLIČNI rang [II ]
Od: SI/LJ
Registriran: 01.10.2008
Objav: 55
Spletna stran

Ok, kot najprej. Star si šele 15 let. Telo se še razvija, tako da se nimaš še ne vem kok bat glede mišične masa. Po nekaterih teorijah se telo razvija do tam ene 25. leta in se po najstniških letih, torej po 19. letu mišična masa poveča za 50% zarad testetorona, ker ga začne telo več proizvajat.

Da ne bo kdo mislil, mišice ne zrastejo kar same od sebe in ne vem kaj. Je pa telo bolj dovzetno za rast pol.

Kot drugo, treniraš plavanje in ju-jitsu. Torej nič, kar bi te naučilo pravilno udarjanje v vrečo itd. Tako da v vsakem primeru, če si boš že umislil vrečo, ne imet trde kot beton in ne udarji na polno, sploh. Razen, če maš željo si poškodovat zapestja al pa še kaj. Je še kaj drugega potrebno pri udarjanju v vrečo kot sam mahanje, an.

Kot tretje...  s plavanjem si oblikuješ mišice in z bilokakšnim treningom npr ju-jitsom prav tako. Boksanje v vrečo tudi itd. Sam štos je, da nič od tega ne "prisil" mišice, da zrastejo. Sicer, če boš velik in pravilno jedu, se bo tako ali drugače telo prilagodil, čeprav minimalno, in boš dobil neke mase.

Kakor je že Addon rekel, treba je telovadit, da se pride do rezultatov, ni nekih bližnjic. No, recimo, da so, sam je potem vse skup bolj iluzija kot pa nek pravi rezultat.

Če dokaj dobro razumeš angleščino, ti predlagam, da si mal prebereš članke na rosstraining.com, sploh hardcore training.

Na kratko, ni tako enostavno vse skupaj kakor bi si kdo želel, tako da, mal več o tem vedet je vedno fajn.

Sem prepričan, da treningi niso vsakič popolnoma enaki, ne? Je v končni fazi iz istega razloga tud zakaj potem ni fora, da ti npr 3 mesece nonstop delaš iste vaje in prideš do nekega rezultata. Mišice je treba šokirat, da se ne prilagodijo določenim vajam, ker potem to zanje ni več izziv in ni prilagoditve. Treba je veliko in pravilno jest. VEliko ne pomeni npr 5x chesse burgerjov, an. S tem ne boš dobil nobene mase, kvečjemu maščobo pri trebuhu. Treba je vedet, da noben program ni za vsakega enak. Nekaj kar meni deluje, ni nujno, dabo tebi in obratno.

Ubistvu bi se lah še na dolgo in široko razgovoril kle, sam je brezveze. Če te kaj bolj podrobno zanima, lah prek pma mi pišeš.

It’s hard to beat a person who never gives up.

Patience shall be my song.

Odsoten

#4 30.05.2010 19:26:26

FRiKi
VIJOLIČNI rang [I ]
Registriran: 19.05.2010
Objav: 47

...

Zadnjič urejal FRiKi (30.05.2010 20:34:26)

Odsoten

#5 19.06.2010 23:02:47

hamoni
VIJOLIČNI rang [ ]
Registriran: 19.06.2010
Objav: 36

predhodnika sta ti lepo pojasnila jst bi ti pa dodal še nekaj. če hočeš dobor svojemu telesu ga moraš prej dobro spoznat. na tvojem mestu bi si vzel mal čas in pričel študirat kaj mišice rabjo za delovanje in kjera mišica kje sodeluje. primer: če boksaš v vrečo kako boš dobil trebušne mišice? ja odgovor je prepros neboš jih ker trebuh nima obremenitve. no tako ali tako z takim početjem ni smisla. jaz po 15 letih karateja sm si umislu vrečo in vem kaj delam z njo. ti pa si z JJ komi začel in nimaš pojma kako se tem stvarem streže. daj času čas in med vadbo misli to je ključ do uspeha in razumevanja telesa.

no in zakaj je to pomembno. ko boš vedel kaj čemu služi boš znal določiti kako krepiti kakšno mišico. poleg tega pa boš dobil tudi znanje ki ga potrebuješ zravn. z bildanjem bolš da počakaš da nehaš rast in se razvijat. si v športih ki ti bodo dali res dobro postavo samo vstrajaj, ko boš nehal rast bo se razvoj prešel v mišice.

nasvet za zdaj pa je: vstrajaj in če veliko vadiš tudi veliko jej predvsm oglijkovih hidratov pred treningom in proteini po njem.

Odsoten

Noga deske