forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#17 04.07.2010 14:51:43

hamoni
VIJOLIČNI rang [ ]
Registriran: 19.06.2010
Objav: 36

Re: Kaj mi priporočate?

vsak borec ima svoje prednosti zato mislim da box komot zamenjaš z prej predlaganim Muay Thai. predlagu sm ti opcijo, ki ti da največji spekter uporabnega za mma seveda pa ni edina z boxom dobiš dobro ročno borbo kar je dobro za borbo na blizu na distanci pridejo v poštev noge, ki jih pa z boxom ne dobiš. vseeno še bi prej treniral jiu jitsu bi dobil dobro tehniko nog. tako da ja box tudi pride v poštev. brazilskega jiu jitsuja pa nesmeš spustit edino če imaš pri klasičnem jiu jitsuju dovolj treninga na parterju.

kakor koli povsem podpiram tvojo odločitev ukvarjanaj s športom. in nakoncu boš sam videl kaj ti res najbolj ustreza. dokler ne poizkusiš neveš kako je. ti pa polagam na srce da v mma se gara na polno. ni vse v tehniki ogromno je v moči in kondiciji kar pomeni da te čaka trda pot.

Odsoten

#18 04.07.2010 15:34:01

Muay Thai
RJAVI rang [III ]
Registriran: 16.12.2007
Objav: 312

A-gun pejt nekam na trening tajskega boksa, boksa pa mmaja, pa boš widu kko poteka, kaj ti je najbol ušeč, še sam nared trening usazga, pol se boš pa pomoje sam najlaži odloču... Mi na forumu ti bo wsak po wsej wrjetnosti predlagou tist kar njemu najbl leži, kaj pa teb leži morš pa sam pogruntat... Pejt na trenige, če se ne morš odločt pa bo wink

Odsoten

#19 04.07.2010 18:19:51

A-Gun
MODRI rang [II ]
Registriran: 02.07.2010
Objav: 13

Muay Thai in hamoni,hvala obema dosti sta pomagala in bom vesel še kakšnih nasvetov,

@ Muay Thai:
Ravno sem razmišljal o tem, da bi obiskal treninge teh športov in potem vsakega morda tudi probal

@hamoni:
hvala za nasvet glede borbe na distanco, me pa zanima če tudi ti treniraš jiu jitsu (ne brazilski) in če je pri teh treningih borba na partnerju in imajo tam možnost boxa? + Če se da trenirati brazilski jiu jitsu pri tvojem klubu

Zanima me tudi kakšne so kaj cene po klubih, in če se cene zvišajo, znižajo ali ostanejo enake če se pri njih odločiš, da boš treniral še kak šport?
Za enkrat sem na tej ''poti'', da bom verjetno nekaj časa treniral box, da do dobra pridem do kondicije in moči ter obvladam borbo z rokami potem pa bom se še verjetno odločil za drugo veščino ali drug borilni šport. Spet govorim daleč naprej ampak upam, da bo tako.

Zanima me še to, če mi lahko kdo če se mu da našteje kako bi se lahko sedaj pripravljal za box, trenutno za eksplozivnost delam počepe na eni nogi in skačem s kolebnico, za mišično maso ki jo moram skoraj nujno pridobiti se ''štemam'' delam tudi različne trebušne vaje kot so: navadni trebušnjaki potem je ena vaja takšna da se z rokami oprimem kavča ali postelje (v ležečem položaju) in noge dvignem potem pa spustim do tal vendar se z nogami ne dotaknem tal in pustim da ''lebdijo'' v zraku in še ena vaja je: na štangi kjer se štemam se z nogami obesim z glavo protim tlem in delam trebušnjake, če ima kdo kaj za pripomnit ali pa kakšne vaje ki bi jih morda delal naj kar reče, vem da se vse najde na netu ampak morda ima kdo od vas kakšno samosvojo vajo big_smile

Odsoten

#20 04.07.2010 19:03:35

hamoni
VIJOLIČNI rang [ ]

ja treniram tradicionalen jiu jitsu zdaj že 6 let pej sm 15 let karate. pri nas se nedela veliko na športu zato je tudi manj parternih tehnik. poleg tega težko boš našel klub kjer dobiš več borilnih veščin na kupu in da je veeno znanje na nivoju zato boš mogu poiskat različne klube edino če pridš v ljubljano kjer je en res kvalitetn mma klub.

glede mišic pa tako ne rabiš mase rabiš moč in eksplozivvnost. za boks pa najbolj razvit hrbet ker iz tam gre moč udarca. predlagam ti da se prvo podučiš kako se dela vaje za katero mišico in kakšen učinek želiš. da neboš delal za brez veze.

Odsoten

#21 04.07.2010 19:36:08

MMA.si
Administrator
Od: Ljubljana, Celovška 172
Registriran: 05.03.2006
Objav: 2183
Spletna stran

vidim, da je bilo nekaj odprtih vprašanj glede parterne borbe, BJJ-ja in vpliva v MMA-ju... spisal sem nekaj dejstev o BJJ-ju tu: http://forum.mma.si/viewtopic.php?pid=30673#p30673
... pa da ne bo pomote, respekt vsem borilnim veščinam, nič ne govorim da je kaj boljše/slabše...
in za vse tiste, ki se odločajo začeti v bv, moje mnenje: "just do it" wink najboljši recept: greš nekam in začneš, čas in lastne izkušnje, spoznanja te vodijo zmeraj na pravo pot... A-Gun: jaz, če bi bil ti, bi začel v tebi najbližjem klubu itd.

Lp, Peter
__________________________________________________________________________________
> borilna oprema in oblačila: www.mma.si/si/shop/1

Odsoten

#22 04.07.2010 20:23:02

A-Gun
MODRI rang [II ]
Registriran: 02.07.2010
Objav: 13

@hamoni:
Hvala za omenitev kluba v LJ, sem žal iz MB tako, da ne bo šlo. Ko si omenil hrbtne mišice, a morda poznaš kakšno stran za udarce in potem vaje, da razviješ tiste mišice za večji efekt?
Sicer imam hrbtne, trebušne in ročne mišice nekako razvite bom pa se še bolj potrudil, nožne sem včasih mel na ''full'' ker sem treniral košarko in nogomet. Ampak vseeno eksplozivnost si bom probal povečat na maximum prav tako hrbet.
@MMA.si:
Najbližji klub? Hmm to bi bilo v redu ampak ker nameravam obiskovati Srednjo oblikovalno Maribor bo nekje tam še boljše, no odvisno spet od časa itd.
Sem prebral o BJJ-ju in si zelo zanimivo spisal in vsa čast družini Gracie (poznam bolj ali manj njihovo zgodbo)

Lp
A-Gun

Odsoten

#23 04.07.2010 20:44:33

peckop1234567
RJAVI rang [II ]
Od: Ruse,Maribor,Slovenija
Registriran: 29.11.2009
Objav: 233
Spletna stran

Meni je zelo všeč traktorska guma ki jo nato čim hitreje kotališ za moč,eksplozivnost in vzdržlivost mišic in tudi trening z hamrom 3kg in več.Najboljše je pa da pri teh vaje sodeluje vso telo.V MB je v razvanjo klub kjer se povečini trenira rokoborba in grappling.Aia pa glede treninga za kondicijo mas spoodi se en link ko treniras se samo potrodi se da dela čim več mišicčim čim bol hitro in eksplozivno z čim manjšim odmorom.
http://www.youtube.com/watch?v=e0nwx7Q5j-k

http://www.youtube.com/watch?v=0To4YTQi … re=related

Zadnjič urejal peckop1234567 (04.07.2010 20:48:10)

http://prize-x.com/index.php?option=com … ZEX-PECKOP

Don T Start No Shit, Won T Be No Shi

Odsoten

#24 04.07.2010 21:21:55

hlod
VIJOLIČNI rang [II ]
Registriran: 25.12.2008
Objav: 60

moč udarca ne pride ne s hrbta, ne s roke (triceps pomaga kvečjem pri eksplozivnosti) ampak štarta iz noge in potem iz bokov... če hočete močen udarec dodatno trenirajte omenjena dela... tole si poglejte na koncu je lepo razloženo: http://www.youtube.com/watch?v=aiVrtP2arLk

ps. celo telo ja: to je to kar sm hotu povedat :-)

Zadnjič urejal hlod (05.07.2010 12:26:20)

Odsoten

#25 04.07.2010 21:31:52

peckop1234567
RJAVI rang [II ]
Od: Ruse,Maribor,Slovenija
Registriran: 29.11.2009
Objav: 233
Spletna stran

Ja je res, vendar mores trenirat celo telo.tongue

http://prize-x.com/index.php?option=com … ZEX-PECKOP

Don T Start No Shit, Won T Be No Shi

Odsoten

#26 05.07.2010 14:31:27

hamoni
VIJOLIČNI rang [ ]

ja pri udarcu res dela celo telo to bom jst že vedu po tolkih letih karateja. pa vseno za pogon nekega giba je potreba ena mišica in ne vse pri boxu je glavna pogonska sila v latissimusu torej široki hrbtni mišici. kr poglejte profesionalne boxerje kje jih je največ. se pa popolnoma strinjam da je za dober močan udarec potrebno celo telo.(no tudi to ne vedno ampak večinoma)

Odsoten

Noga deske