Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Kot si omenil, v nekem "realnem" konfliktu/bojevanju ni harmonije in počasnosti, pa tudi ni estetike, predvidljivega dogajanja, itd. Obstajajo pa pri Tai Chi-ju vaje, kjer se uporablja "počasnost", ampak namen teh vaj ni simuliranje "realnega pretepa" ampak razvijanje določenih spretnosti.
Odsoten
Realni pretepi in Taichiquan....ne vem če gresta skupaj...vse mi deluje bolj kot koreografija, ki pa ni uporabna, če te napade nekdo. ok, mogoče za zdravje je koristno, pa za sklepe...razumem, da če naučiš kako se počasi giblje, da znaš tudi hitro stvari naredit...samo, če pa so že v osnovi stvari v današnjem času neuporabne..kaj pa potem? Mogoče leta 1400 na kitajskem...sam ne na cesti v kakem getu.. 
Odsoten
Ha, ha, ja pač tako je Taijiquan danes viden v očeh večine ljudi, žal.
Odsoten
Da se uporabit tudi Tai Ji, verjami! Samo je treba vadit en kup cajta in ga je treba tudi razumet, kot pravi Samoobramba. Npr. v eni figuri Tai Ji-ja je skritih več borbenih aplikacij, npr.: obramba, udarec, vzvod, odriv, met. Torej en gib, več aplikacij.
Je pa res, da bomo nek kickbox ipd. doooosti prej osvojili in ga znali uporabit.
Odsoten
IMHO, Kickboxing je dosti bolj razumljiv in všečen današnjemu človeku kot Taijiquan. Pa tudi sicer je Taijiquan veliko bolj kompliciran sistem kot je Kickboxing in ga je težje osvojiti.
Odsoten
naj vam samo namignem, da v sloveniji živi in dela (uči) "gran master", nosilec 7 duan wei, je pa res, da je bolj molčeč ko mi vsi skupaj...
sonca
Jure
Odsoten
Kdor molči, desetim odgovori. 
Odsoten
Rasta, lahko je učinkovit...zelo. Rabiš pa precej časa. Ko enkrat začneš gibanje razumevat in čutit energijo, potem si na pravi poti. Wingchun pa tud ni slaba izbira. V bistvu je prav fajn. Za krav mago pa ne vem. V bistvu je najbolje,či dmprej začneš karkoli že nameravaš in boš tako najbolje videl, če ti je prav.
Zadnjič urejal bič (15.11.2010 19:24:01)
Odsoten
hm...mogoče pa res grem pogledat do tega "grand masterja"..samo, če je molčeč preveč, tud ni dobro. 
Odsoten
Jurson je verjetno mislil, da je molčeč tukaj na forumu, da ne pametuje toliko kot mi. Njemu se pač ni treba dokazovat pred nikomer, saj je GM. 
Odsoten
Odvisno kakšen je tvoj namen. Če bi šel govorit ali vadit. Če bi se želel pogovarjati, si že zgrešil namen. Intention ali Li po kitajsko.
sonca
Jure
Odsoten
Mnenja sem, da se danes pri kitajskih borilnih veščinah (predvsem Taijiquanu) uči "preveč" vsebine ter primanjkuje "kvalitetnih" informacij. Mogoče se motim in so tudi izjeme pri tem.
Odsoten
hehehe, Igor
kaj je zate razlika med "vsebino" in "kvalitetno informacijo"?
prideš na čaj?
sonca
Jure
Odsoten
Ma glej, po moje danes (spet da ne bo tu pomote, so tudi izjeme) se mnogokrat uči vse možne "forme". Praktikant ve izvajanje forme tudi "posneti" skoraj perfektno kot jo izvaja mojster. Bolje bi bilo, če bi se vadbe osredotočala na principe pri gibanju in njihovi uporabnosti, kot na številu naučenih gibov. Na to sem mislil glede na razmerje med količino in kvaliteto.
Ja pridem na čaj, ker kot kaže bo sonca danes bolj malo. :-P
Odsoten
sam veš, da bistvo ni "zunanje" posnemanje forme. In sam veš tudi, da je proces ali pristop celosten in ne parcialen.
sonca
Jure
Odsoten
V Sloveniji je cca. 8 različnih "šol" ki poučujejo Qigong, Taijiquan oz. notranje borilne veščine.
Če koga zanima ali ima kdo od njih (in kakšno) "uradno cerficirano Duan Wei stopnjo" naj jih vpraša. Verjetno je to zelo pomemben podatek, ne vem pa če je najpomembnejši.
Odsoten