Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Oppa! To pa so izkušnje.
RESTECP!
Odsoten
Pretep na ulici ni nikakršna "izkušnja". Smisel veščine je v obvladovanju sebe (in primernem odzivu na dogajanje v okolici). Oseba ki išče konfliktne situacije za samopotrjevanje, ne obvladuje svojega duha.
sonca
Jure
Odsoten
jurson je napisal:
Pretep na ulici ni nikakršna "izkušnja".
S tem se absolutno ne strinjam. Šele v realni situacija spoznaš kolkiko si spreten. Ne more nekdo, ki nima izkušenj v realni situaciji pametovat in poučevat neko realno samoobrambo in kajjazvemkaj. Lepo vas prosim! Koliko od vas se zaveda kako se vaše telo in um obnaša pod pravim stresom? Da ne omenim kak somrak ali temo, ali pa bleščanje v oči, spolzka tla, hrup, kričanje... Vse je lepo, ko se sprostiš in delaš či gong ali formo. Kaj pa ko si napet in nimaš cajta naredit npr. eno čigono seanso, ampak moraš reagirat z bliskovito hitrostjo? Kako ti bo tukaj pomagala počasnost? Zdaj mi pa povejte: po vaše je tai ji borilna veščina, al kaj? Ga znate uporabit pod stresom?
Sicer pa lahko poveš ti kaj je zate "izkušnja". Tuei šou, energy flow ipd.? In kako to znaš uporabit pod stresom? Jaz sem že povedal svoje, to je le drobec celotne slike.
jurson je napisal:
Oseba ki išče konfliktne situacije za samopotrjevanje, ne obvladuje svojega duha.
Tukaj pa imaš absolutno prav. Enako mislim za tiste, ki se krneki ven vlečejo z nekimi citati izpred sto let in klobasajo na dolgo in široko z besedami, ki še zdaleč niso njihove. Prodajajo to in ono za B.V., sami pa nimajo nikakršnih izkušenj.
Odsoten
Saj se tukaj pogovarjamo o Taiji-ju kot borilni veščini, ane? Ker jaz sem ga spoznal in prakticiral kot borilno veščino. Upam, da mi niso prodali mud@ za bubrege. Glede na to, da PWKA ni isto kot IWF.
Odsoten
V realni situaciji ne "spoznavaš" koliko si ali nisi spreten, temveč braniš sebe ali šibkejšega naspram močnejšemu. Za spretnost pa velja, da si sposoben izogniti, zaustaviti, pomiriti ali umakniti se konfliktnim situacijam še preden dozorijo pogoji zanje.
Odsoten
jurson je napisal:
V realni situaciji ne "spoznavaš" koliko si ali nisi spreten,
Eja, med drugim tudi to spoznavaš, oz. prdvsem to. (Vedno bolj imam občutek, da si tudi ti poln "izkušenj").
jurson je napisal:
temveč braniš sebe ali šibkejšega naspram močnejšemu.
Strinjam. In tukaj spoznaš svoje spretnosti!
jurson je napisal:
Za spretnost pa velja, da si sposoben izogniti, zaustaviti, pomiriti ali umakniti se konfliktnim situacijam še preden dozorijo pogoji zanje.
A to misliš v realni situaciji? Torej v realni situaciji spoznaš svoje spretnosti. Take ali drugačne. (Sam na svojih besedah se uloviš).
In ti imaš to spretnost? Koliko krat si se znašel v taki situaciji? Kako si reagiral? Srčni utrip, adrenalin?
Kaj pa ko to ni možno? In , ko ni izhoda za beg?
Vi si sploh ne zaslužite govorit o B.V., kaj šele jih poučevat!
Zaradi takih kot ste vi, je danes Taiji tak kot je! En navaden čigong in nič več! Mi smo se na treningih Taiji-ja kar lepo metali po tatamiju ipd, dostikrat sem prišel tudi plav domov!
TAI JI JE BORILNA VEŠČINA, ZELO KOMPLEKSNA IN SUBTILNA. PSKRBIMO, DA TAK TUDI OSTANE!
Jurson, ne mistificiraj 
Zadnjič urejal mei hua (22.11.2010 10:57:19)
Odsoten
če prav razumem, iščeš konkretne izkušnje. Potemtakem mislim, da je ulični petelinji cirkus še vedno zgolj ulični petelinji cirkus in da je neprimerljiv z realno bojno situacijo.
Ne preostane ti drugega, kakor da se vpišeš v specialno bojno enoto (če boš sprejet?) in da se odpraviš na krizna žarišča, kjer gre resnično za preživeti ali ne preživeti po izkušnje...
Do takrat pa z vsem kričanjem na treningih prav tako mistificiraš.., žal.
sonca
Jure
Odsoten
Ne, ne razumeš prav. Žal res ne.
Lahko še enkrat trebereš moje pisanje (pa ne samo moje) in provaš razumet. Lahko tudi provaš odgovorit na kako od mojih vprašanj, če ti ne bo krona padla z glave.
O vpisu v specijalne enote pa je zopet le tvoje osebno mnenje in to zopet napačno.
A si me kdaj slišal kričat na treningu? A si me kdaj sploh videl na treningu? A si me kdaj sploh videl?
Nevem no, kdo tukaj mistificira...
Odsoten
Ta "invest in loss" je še kar zanimiva zadeva ja. To velja tud za samo formo. Učiš se jo, da jo na koncu pozabiš. Učiš se formo, da razumeš gibanje, da ga sprejmeš, čutiš in ponotraniš.
Odsoten
Aha, torej se je mene popolnoma prijel tale koncept "invest in loss", saj sem po šestih letih neprakticiranja pozabil forme, ki sem se jih naučil. lol no!
Dajte še kaj pokomentirat o konceptu praznine in minimalizma, da se še malo nasmejem 
Odsoten
vem, da se ne razumeva, Mei Hua. Realna situacija je raztegljiv pojem, pa sem ga karikiral. Razvoj usposobljenosti posameznika katerekoli borilne "veščine" pa je po mojem mnenju premosorazmerno povezan z razvojem njegove etične in moralne stabilnosti. Nič zato, če meniš drugače, imaš pravico.
sonca
Jure
Odsoten
Da sebe malo citiram...
In ti imaš to spretnost? Koliko krat si se znašel v taki situaciji? Kako si reagiral? Srčni utrip, adrenalin?
Kaj pa ko to ni možno? In , ko ni izhoda za beg?
Kaj pa ko si napet in nimaš cajta naredit npr. eno čigono seanso, ampak moraš reagirat z bliskovito hitrostjo? Kako ti bo tukaj pomagala počasnost? Zdaj mi pa povejte: po vaše je tai ji borilna veščina, al kaj? Ga znate uporabit pod stresom?
Sicer pa lahko poveš ti kaj je zate "izkušnja". Tuei šou, energy flow ipd.? In kako to znaš uporabit pod stresom?
A si me kdaj slišal kričat na treningu? A si me kdaj sploh videl na treningu? A si me kdaj sploh videl?
Ne nakladaj in ne se zopet ven vlečt. Provaj raje odgovorit na kako od mojih vprašanj, saj ti ne bo krona padla z glave. Al se motim?
Zadnjič urejal mei hua (22.11.2010 12:45:41)
Odsoten
nimam krone :-)
sonca
Jure
Odsoten
Še en razlog zakaj bi lahko odgovoril na moja vprašanja. Lahko pa vsaj poveš zakaj nočeš odgovorit. Lepo bi bilo od tebe in zelo bi cenil kak tvoj odgovor.
Odsoten
mnogo sprašuješ :-)
prave odgovore iščemo v sebi, ne zunaj...
sonca
Jure
Odsoten
lol
še dobro , da nimaš krone...
Da te spomnim, tudi ti si iskal neke odgovore pri meni in si jih takoj dobil, brez ovinkarjenja, ampak izgleda si to pozabil. Nič zato. Bodi vzvišen še naprej.
Odsoten