Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Pozdravljeni.
Sem čisto nov na forumu.
Po dobrem letu in pol sem okreval po precej resni poškodbi in se hočem vrnit nazaj v fajt sceno.
Kupil bi si vrečo in pa nosilce za steno. Dobil sem dober feedback od Combo znamke za vrečo, rabil bi pa še nosilec. Vreča bo 180 x 35 zato bi rabil kar močan kotni nosilec.
Zanima me kje bi lahko kupil kaj pametnega da mi bo res zdržalo oziroma a je bolj smiselno to naročit pa ti nekdo to zvari po naročilu.
Odsoten
Odvisno kolk si majstra, najcejene je sigurno, če sam narediš (30 EUR za material in to je to). Mal vprašaj tud Igorja (COMBO vreče), mislm da ti bo znal tud on pomagat.
Po štacunah so cene za stense nosilce od 70, 80 EUR gor.
LP
Odsoten
Vreča bo po vsej verjetnosti Combo kar se pa tiče nosilcev sem si malo ogledoval pa sem skeptičen. V našem gymu smo imeli močno konstrukcijo, to pa kar prodajajo po netu je bolj bogo na prvi pogled. Ima kdo kakšne izkušnje s temi nosilci?
Odsoten
Zdravo
Lej za 180cm vrečo in nasploh za težke vreče mora biti res kvaliteten nosilec. Recimo pri KWON-u so tam od 100 do 150€. Potem je spet odvisno kakšno steno imaš, če je beton, samo vsidraš nosilec, če je pa opeka, je pa že problem in moraš , dati vložke, potem posebno maso, kot nekakšen dvokoponentni kit, sidra in potem ko se vse to dobro posušu, daš nosilec gor. To je še dodaten strošek cca 30 € po nosilcu (masa 17 €, vložki 8x 12€ in sidra )! Mi jih sami damo delat po naročilu in nam mojstri, ki se se s tem ukvarjajo, res dobro naredijo po mojem načrtu. Na prvi sliki je kotni nosilec katere mere sem snel iz kataloga KWON in je dolžine 125cm in višine 100cm, ki je za vrečo in hitro žogo, drugače pa imamo še dva, ki sta krajša in neke standardne dolžine 110cm in višine 100cm. Prej smo imeli pa drugačne, ker smo imeli več prostora v do-ju, na drugi sliki lahko vidiš. Profil železa je odvisno 2x4 ali mi imamo 3x5cm, debelina 4-5mm se mi zdi. Če te zanima ti ga lahko naročim?
...tukaj je tudi opečni zid in sem naredil luknje cca 40x40cm globine 10-15cm , ter zabetoniral z dvemi armaturnim palicami. Šele ko se je beton posušil cca 1 teden, ker smo delali pozimi, sem zvrtal luknje in vsidral nosilec, kar je ceneje kot , da kupuješ vložke, maso, sidra itd...tudi to je ena od variant, sicer bolj prašna ampak se da....
Lp
Katana
Zadnjič urejal KATANA (15.01.2010 10:14:31)
Odsoten
Addon je napisal:
Vreča bo po vsej verjetnosti Combo kar se pa tiče nosilcev sem si malo ogledoval pa sem skeptičen. V našem gymu smo imeli močno konstrukcijo, to pa kar prodajajo po netu je bolj bogo na prvi pogled. Ima kdo kakšne izkušnje s temi nosilci?
Jaz bi ti na podlagi lastnih izkušenj dodal k že podanim odgovorom še, da si pozoren na problem, ki se dogaja pri raznih nosilcih ki so pritrjeni le na enem mestu oz eni točki. Npr. tipičen tak je ugoden svederski vijak za pritrditev vreče na strop oz t.i. "kavelj za vrečo". Temu sicer na prvi pogled nič ne manjka, še posebej če imaš doma manjšo vrečo in jo 1x na teden malo pobožaš... Odvisno tako od teže in intenzivnosti uporabe vreče, se namreč prej ali slej zgodi, da se zaradi vibracij tak vijak dobesedno "izruva" iz stene!!! Vibracije namreč povzročijo preko vijaka rahljanje ležišča ali vložka kar povzroči, da vijak izgubi svoj oprijem. Ob neustrezni steni se ti lahko zgodi tudi da ti naredi kake daljše razpoke po steni... Da ti vse skupaj pade na glavo je še posebej ugodno, da montiraš tak nosilec preko plastičnih vložkov oz vložkov na splošno...
Moj nasvet pri montaži kakršnih koli nosilcev za vrečo v steno, strop itd. je da:
1. uporabiš čim daljše kovinske (betonske) vijake, imenovane tudi "sidra". Taki vijaki nimajo vložkov in so narejeni na tak način da preprečujejo izruvanje (kot trnek).
2. Zadevo v celoti fiksiraš na čimbolj močno površino a tudi ne krhko oz tako da lahko poči oz se hitro okruši. Najbolje betonska stena, strop... Če nosilnost take stene ne presega vsaj nekajkratne teže vreče niti ne preizkušaj...
3. In najbolj pomembno, fiksiraj na več kot eni točki, bodisi če je v igri le en nosilec naj bo le ta pritrjen z več kot enim vijakom oz vsaj tremi, če pa je več takih nosilcev pa je to še toliko bolje. Na slikah zgoraj iz odgovora Katane je lepo vidno v celoti dobro narejen in fiksiran nosilec za vrečo. Posamezen nosilec oz del nosilca je pritrjen v steno preko plošče, ki je na večjo površino stene pritrjena z štirimi vijaki...
Nasvet za najbolj ugodno pridobitev natančno takega nosilca, kot ga rabiš je, kot so ti že povedali, da ga daš izdelati sam najbližjemu "švaserju" v vasi. Material kupiš lahko sam in se praktično dobi v vsaki gradbeni štacuni ala merkur ipd., kjer ti ga med drugim lahko tudi narežejo... tako da vse kar moraš je, da si zamisliš dizajn nosilca, ki bi ti najbolje ustrezal glede na tvoj prostor, izmeriš, dobiš nekaj mer in to je to... Katana ti je že napisal nekaj napotkov in ti podal nekaj dobrih slik, tako da bi mislim da se lahko lotiš zadeve brez večjih problemov
Odsoten
Super za nasvete. Kar se tiče materiala se bo nosilec nameščal na nosilno steno iz železobetona. To vem ker smo že vrtal v steno zaradi drugih reči pa smo se mučili kot psi. Tale nosilec na drugi sliki se mi zdi idealen za moje potrebe. Bi me mogoče napotil k pravi osebi ki je to naredila?
Odsoten
To ti bo znal narediti najbližji "švaser" v vasi, ker je dejansko 20min dela samo za zvarit. Tako da pomoje brezveze da iščeš neke kontakte iz celo po možnosti drugega konca Slovenije. Vprašaj fotra ali kakšnega starejšega soseda če pozna kakšnega, ti bo verjetno naredil za drobiž. Lahko pa pogooglaš, vendar imajo podjetja v uporabi predvsem lasersko varjenje, kar pomeni da ti bodo verjetno računali drago.
Odsoten
LP, sem ravno na pragu nakupa vreče za boks, včeraj sva s kolegom v strop pritrdila nosilec (zvrtala luknjo + vstavila 2 sidra in privijačila)... zgleda nekako takole:
Sedaj pa zvem, da je strop iz opeke in ni ne vem kakšen beton in kolega pravi da ne bo uredu. Če prav razumem masa reši takšne stvari? Kolikšne luknje bi moral zvrtati v strop da jih zapolnem z maso?
Odsoten
...glej po mojih izkušnjah 30 x 30 x 10 cm bo dovolj ,če zabetoniraš pa dve armaturni palci dej not po diagonali na križ. problem je le...oz. da naj ti to naredi dober zidar, ker je na stropu in mora dober opaž naredit, da beton ne bo steku dol
Lp
Katana
Odsoten