Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Pozdravleni.
Pred parimi meseci sem zasledil, da je bil nekdo lani na Tajskem in treniral Muay Thay. Ker te teme ne rabim več bom kar tukaj eno naredil.
In sicer zanima me katere "šole" gorej priporočate, kako je z prevozom, rezervacijo in tako. Sicer planiram, da bi šel letos julij, avgust za 1 mesec gor.
Odsoten
Julij, Avgust ni najprimerjnejsi cas za Tajsko zaradi monsunskega obdobja. Ampak ce imas samo takrat cas potem go for it. Treniral sem v vec kot 30 razlicnih klubih dol in dejansko je vec razlicnih faktorjev, ki bo vplivalo na to ali bos imel kvalitetne treninge ali ne.
v Bangkoku:
13 Coins gym (drzi se hotela, tako da imas izvrstno hrano, in sobo z lastno kopalnico klimo itd.)
Kaewsamrit gym (malo bolj spartansko kot 13 coins, samo kolicina in zahtevnost treningov je abnormalna)
v Pattayi:
Fairtex (vrhunski gym in hkrati zelo zelo drag)
na Koh Samuiju:
Super PRO Samui (nizozemci imajo cez, kvaliteten sparing trening, pa se na otoku si)
itd...
Do kluba bos moral vecinoma sam pridet. Gres na google najdes njihov spletno stran, najdes naslov. Ko prides iz vlaka/letala/ladje das taksistu v roko in upas da te ne bo vozil 2 ure naokoli. V dolocenih gymih se da zmenit da te pridejo iskat na letalisce sam bos placal bistveno vec kot taxi.
Odsoten
Super hvala ti za to. Kake pa so kej cene hotelov? Ker jaz sem gledal za eno "telovadnico" in pride cca 400eur za 1 mesec, z tem da imaš prenočišče tudi všteto.
Odsoten
navadno so cene take. ce ti zrihta gym spanje je Bangkok povprecje nekako taksno:
2 obroka
prenocisce
2 treninga
cca med 22 in 25 eur na dan!
dlje ko gres od Bangkoka ceneje je. To pa ne velja za otoke. Svetujem pa ti da ne gledas "ene telovadnice" ker bos lahko zelo zelo razocaran. Tajci te ne bojo sploh jemali resno ce ne bos neki ze znal od prej. Drugo kar je da moras redno hodit na vse treninge kaksen mesec preden se ti zacnejo malo resneje posvecat. Spet odvisno od gyma do gyma, zato ne izbirat "ene telovadnice" ampak se dobro informiraj kaksen odnos imajo s tujci v dolocenem gymu. Tajci so precej len narod in lahko dobis pad holderja ki ti bo po 5 rund drzal samo en kick in ti govoru kaksen car si. Tudi neradi kaj pokazejo. Mors bit vec cajta z njimi da ti kaj zacnejo kazat koristnega, po moznosti opravit borbo za klub.
Lp
Odsoten
Trenutno sm v phromthep gymu na phuketu, kjer sem bil že lani. je dost ugodno, dobri trenerji, tukaj je tudi trener ki je bil 20 let v por. pramuk gymu trener in je spravu buakawa do naslova k-1. Poleg njega so še res dobri trenerji ki so obenem odlični borci. Glede superpro samui pa lahko samo povem da sem bil razočaran nad samim treningi in odnosom trenerjev do drugih. Bil sem tm dva tedna in odnesu nič pametnga, mogoče je blo tako vzdušje ker so se prpravlal na reality show ki pravkar poteka. spodi je spletna stran od gyma v katerem sem zdj in mislm da se bom še vrnu.lp
http://www.thailandmuaythai.com/
Odsoten
super hvala vam za info. Bom še malo pogledal kako pa kaj. Saj če ne grem pa gor pa tam poskušal kaj najti
Odsoten
Ima kdo namen iti na Tajsko letos(avgust...)??-lahko na privat.
lp
Odsoten
zdravo,
januarja planiram "enomesecni izlet" na Tajsko. Trenutno se se odlocam med dvema campoma in sicer med Phromthep gym in pa Rawai Muay Thai. Oba sta locirana na Phuketu.
Zanima me, ce je tu na forumu se kaksen kandidat, ki tudi ima namen oditi trenirat na Tajsko in bi sel zraven.
lp
nal
Odsoten
Rawai je odlicna izbira!
Odsoten
Ja tudi sam se po vsem prebranem na spletu in priporocili bolj nagibam k Rawai campu.
Se vedno pa iscem koga, ce ima tudi namen iti trenirat na Tajsko, da se mi pridruzi...
lp
Odsoten