Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Zdravo!
Iščem pomoč, upam, da mi boste lahko pomagali.
Torej že lep čas hodim na fitnes, vendar z letnimi premori vmes (lenoba očitno), potem sem imel pa še operacijo kile vmes in sem se malce zapustil, nic kriticnega, malo zalit povsod.
Sedaj sem začel malo bolj resno trenirat. 3x na teden boks, 3x na teden fitnes, 1x tek (ne vsak teden).
Vceri je prslo do pogovora na treningu boksa in je trener reku, da naj ne hodim na fitnes. Sedaj sem v dilemi, rad bi hodil, da nazaj v formo pridem, pa me zanima, kaj lahko delam na fitnesu, kere vaje?
Sedaj sem misli, da bi 1 teden delal za moč na napravah, drugi teden pa za eksplozivnost, sklece itd, kar bi pač najdel na internetu..? Kaj menite?
Sedaj delam pač tiste, ki sem jih prej, hrbet, prsa, itd.. na napravah, samo, da malce manjša kilaža, pa več ponovitev in manjše pavze vmes...
Pa še za kilo me zanima, katere vaje naj delam, da bom ojačal trebušno predpono, kajti malo se bojim ponovitve?
Ali naj grem namesto na fitnes, raje laufat?
hvala
lp
Zadnjič urejal Original-One (21.10.2010 09:40:21)
Odsoten
Jaz nevidim nič negativnega v tem da bi ti poleg boksa hodil v fitnes.Stem da probaj delati vaje ki vklučlijo čim več mišic npr. počep,mrtvi dvig, potisk sprsi itd.Po sistemu od Joe de Franco, kjer delajo zgornji del telesa dvakrat in spodnji del telesa dvakrat na teden stem da je enkrat poudarek na max. moči in drugič na eksplozivnosti in vzdržlivosti.Kaj več si lahko pogledaš na spodnjjem linku pa če pogledaš kaj sam se najde tudi kaj pametnega.
http://www.defrancostraining.com/index.php
Zadnjič urejal peckop1234567 (21.10.2010 12:13:41)
Odsoten
Po mojem s fitnesom ni nič narobe. Tudi sam dvigujem uteži, samo ne delam samo vaje za mišično moč temveč tudi za eksplozivnost in po vaji se je treba dobro raztegnit.
Eric Wong kar veliko ve o tem. Poskušam se držat njegovih priporočil in zaenkrat sem zelo zadovoljen.
Odsoten
Več kot delaš veči in prej je napredek!Skombiniraj si da bo vsega po nekaj neke cikle si sestavi, treningi za moč,vzdržljivost,eksplozivnost pa boks tudi tehnika in vse kar je zraven...rezultat more bit!......pa dober jej pravilno pa bo.
Odsoten
A potem naj imam 1 teden za moč (dnevi vmes med boskom), drugi teden eksplozivnost, tretji kardio
Ali naj imam v enem tednu, prvi dan moč, drugi dan eksplozivnost, tretji dan kardio? (med samim treningom boksa imamo večinoma počepe, sklece, trebušnjake in dvig na drog)
hvala
lp
Odsoten
pomojem ce naredis dobre in inenzivne treninge za moč in eksplozivnost pol sploh ne rabiš kardia
Odsoten
Izogibaj se monotonim treningom, naprimer počasno pumpanje z velikim kilami.. delaj recimo vsak trening nekaj drugega, bolje da bi treninge boksa kombiniral s krožno vadbo na fitnesu, tako da narediš eno vajo na enem trenažerju(in greš na drug trenažer) s ponovitvami do 20 in da probaš čimhitreje narediti, pavze med cikli imej čimmanjše s tem pridobiš na eksplozivnosti, vzdržljivosti in posredno tudi na kondiciji, ter moči. Meni se zdijo nekak najbolj učinkovite vaje s K-bellsi, kjer se s posameznimi vajami jača več mišičnih skupin in se na tak način telo tudi najbolj efektira v tej smeri.
Odsoten
Ali mi lahko tole s trenažerji in koržnimi vajami malce bolj pojasniš? Ker zadnja leta sem delal vaje samo za bodybuilding, sedaj, ko sem začel trenirat boks, pa o dejansko uporabnih vajah nimam pojma!
Hvala
Odsoten
To zgleda nekako takole. Začneš s prvo vajo na trenažerju za hrbet delaš vlečenje na prsi (20 ponovitev-hitro kolikor se pač da, pa ne naložiš si maksimalne teže), ko to narediš nimaš pavze ampak takoj greš na drugo postajo- naprimer triceps na tranžerju delaš prav tako 20 ponovitev hitro in greš brez pavze na drugo postajo, kjer narediš 20 počepov s palico, nato spet brez pavze nadaljuješ z naslednjo vajo...
Pač izberi si v enem ciklu 6-8 vaj in to izvedi v 3-5 serijah, pavze med serijami naj bojo kratke naprimer max do 2-3 minute. Izbor teh vaj naj bo takšen, da bo nekako zajemal vse mišične skupine (rame,noge, roke,hrbet,vrat,prsa). Vem, da je to ponavadi težko izvajati v fitnesu, ker se zgodi, da je kak trenažer zaseden. Takšne vaje v tem sistemu lahko izvajaš tudi doma, ampak pač samo z utežmi ali ročkami. Ali pa si nabavi k-bells http://www.vo2sport.com/kettlebell-komp … -237.html. Jaz sem pred tem delal tudi klasični bodybuilding-pumpanje nekaj let in sem bil zelo neokreten, počasen in zategnjen, zdaj pa nekje dve leti prakticiram te vaje in je veliko boljše..
Odsoten
Meni se 20 ponovitev zdi preveč, jaz bi reko 8-15 ponovitel samo to sn pač jazmeni tak paše delat
Odsoten
8-15, to je bilderski trening, kjer je cilj hipertrofija oziroma povečanje obsega mišice. Jaz delam trikrat na teden trening celega telesa, tri osnovne vaje na trening, bench, počep, deadlift. Naredim 5 krat po 5 ponovitev, cilj mi je povečanje moči in eksplozivnosti zato delam velke kile in eksplozivno.
Vsakemu odgovarja nekaj drugega, zato se nikakor ni treba odpovedat fitnesu, samo prilagodiš treninge glede na cilje, saj ne obstaja samo ena mišica na teden - 6 do 12 ponovitev sistem 
Odsoten
Zdravo!
Jaz ti svetujem, da se zadeve lotiš malo bolj sistematično in upostevaš ciklizacijo športa... Najprej uvajalni trening (4-6tednov, upoštevaj navodila, ki ti jih je dal predhodnik o krožnem treningu), nato pa delaj vaje aktivacije (upoštevaj navodila tistih, ki so svetovali o sestavljenih vajah: potisk s prsi, mrtvi dvig, počep...). Temu pa sledi obdobje razvoja eksplozivnosti (medicinke, poskoki...), lahko pa to že vkombiniraš v trening aktivacije v obliki kompleksnega treninga. Vseskozi pa delaj vaje za moč trupa (tako trebušnih kot hrbtnih mišic in stabilizacijske vaje za trup).
lp
Odsoten