Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Evo še ene par novih fotk z seminarja Japonske Kendo delegacije.Na fotki sem tudi jaz in moja tamal nad katero so bili mojstri totalno navdušeni.
Lp
KATANA 
Odsoten
JanKo je napisal:
Me pa zanima glede kenda tole: kako so izpeljana tekmovanja, naprimer ali zmaga tisti, ki prvi zada "clean shot" ali gre tukaj na čas (borca se borita naprimer 5. min. potem naj pa sodniki določijo zmagovalca)? Ali lahko z mečem udarjaš tudi pod pas (noge), ker kakor sem videl so kendoisti dobro zaščiteni samo nad pasom, noge izgledajo nezaščitene (samo zaradi hakame ne moreš nikoli vedeti)?
ne v kendu ni udarcev pod pasom. Veljavnni udarci so : men (glava), kote (roke, oz zaščiteni del rok) ,do (bok, trup) in tsuki (vrat), torej dovoljeni udarci so vedno samo v zaščiteni del telesa.
glede kdo zmaga,..ni pomembno da ti samo zadaneš, ampak je tu še več. Izvesti moraš ki-ken-tai-ichi (Ki-duša, spirit, ken-meč,tai-telo , ichi-eno), torej moraš izvesti tudi pravilen udarec. Slučajni udarci se ne štejejo. Prav tako moraš držati zanshin ,oz fighting spirit,...
točkuje se do dveh (2) točk.
sliši se komplicirano ampak , z vadbo,..

Odsoten
KATANA je napisal:
Evo še ene par novih fotk z seminarja Japonske Kendo delegacije.Na fotki sem tudi jaz in moja tamal nad katero so bili mojstri totalno navdušeni.
Lp
KATANA
ne samo mojstri ...
, še trenira?(ta?)

Odsoten
Papa Muerte je napisal:
men osebno je dost bolj všeč evropski stil mečevanja...žal pa ni skoraj več nobenih šol,razen par družin k to furajo
kaj pa floret,...ta je francoski oz. evropski, al si mislu bolj uno "konan" varianto,..srednji vek,...

Odsoten
dada je napisal:
Pozdravljeni,
zanima me, ce je kendo primeren za zenske?
Karate treniram kaksnih 10 let, a bi imela zaradi tega probleme, ker se tehnika izkljucuje ali ne?
Bi mi kdo priporocil kaksno drugo borilno vescino, karateja sem ze malo sita.............
lp
iz spodnjih slik lahko vidiš da kendo JE primeren za ženske...
in za moške,...
in za mlade....
in za stare,...
in za debe??...khm močnejše (tud jz sem
, me lahko vidiš na eni izmed slik:brucelee2:)
in za suhe,...
vsak ima svojo prednost,...eni so hitrejši, drugi močnejši, večji,,....
Kenso klubi so v Velenju,Ljubljani,Kranju,Postojni,Škofji Loki

Odsoten
khm malo pozni odgovori,...samo 2 leti zakasnitve 

Odsoten
Pozdravljene kendoke in bodoče kendoke!
V Postojni se z pomočjo mojstra Edvrda Gnjezde in Kendo kluba Sora trudimo ponovno ustanoviti sekcijo, ki naj bi nekoč postala samostojni klub. Nekaj slik iz treninga. Vabljeni vsi interesenti iz notranjske od Vrhnike, Logatca, Postojne, Pivke, Ilirska Bistrica, Ajdovščina, Sežana, Nova Gorica in tudi Koper ni predeleč.
...kar opasno zgledam v bogu opremu, kako je šele užitek in adrenalin ko delaš sparing. Tega vam ne znam opisat razen enkratno!
LP
Katana
Zadnjič urejal KATANA (21.10.2010 22:44:31)
Odsoten
Oj sam neki a je v kranju kakšen kendo klub, dej a mi lahko prosm kdo pove, ker jaz nobenga ne najdem prosim.
Odsoten
lolzymoto je napisal:
Oj sam neki a je v kranju kakšen kendo klub, dej a mi lahko prosm kdo pove, ker jaz nobenga ne najdem prosim.
za kranj ne vem Škofja Loka Kendo klub Sora http://www.kendo.si/
karasu@ se opravičujem za pozen odgovor ampak vseeno, žal ne ker je vsega prveč in tamala ni skoz z mano sem ločen žal, drugače pa od vseh veščin, ki jih je probala je kendo najhitreje skapirala in je delala kot, da treninra že kakšno leto dve,. Žal mi je saj je zelo malo primerov oz. otrok pri nam ,ki trenirajo kendo in bi lahko marsikaj dosegla, ker je bila navdušena semo, ker nismo imeli renih treningov veš akko je. Če so jo mojstri kot so bili na seminarju pohvalili verjetno to ima neko težo. Jaz pa potreniram včasih , samo bi želel redne treninge in eno skromno skupinco (cca 6 kendok) ustanovit pa kar ne gre. Že od od 2007 probavamo začnemo pa nehamo itd... V ljubljano mi pa zenkrat ali kamorkoli ne znese hodit oz. mi je nesmiselno če imam telovadnico 24ur na raspolago. Men je kendo všeč od malih nog nasploh orožja ( z Okinawe) in je kendo ena redkih veščin, ki jo lahko sprobaš z sparingom takorekoč na polno in ta adrenalin ko se sprosti mi je drugačen kot v recimo kickboxing pa nisem še ugotovil zakaj. No sedaj se dela tudi kali full sparing samo je veliko več poškodb, samo počasi izboljšujejo zaščitno opremo. Jaz pač kendo dojemam tako, če bi imal pravi meč in vsak udarec ,ki ga naredim pravilen v zadano dovoljeno točko pomeni konec borbe v realnosti, največkrat pa smrt. No lahko,da se motim.
Lp
Katana
Zadnjič urejal KATANA (01.01.2011 18:21:19)
Odsoten
kolk pa je dejansko razvit kendo v sloveniji? kolk je kej klubov? je vse skupi bl rekreativno al se tud tekmovalno trenira?
Odsoten
hamoni je napisal:
kolk pa je dejansko razvit kendo v sloveniji? kolk je kej klubov? je vse skupi bl rekreativno al se tud tekmovalno trenira?
trenutno je malo stvar v mirovanju kolikor je meni znano, sicer so bili štirje klubi in tudi Kendo zveza Slovenije obstaja, ki je sodelovala tudi na EP itd...v okvirju belgijske kendo zveze. Sam sem bil na seminarju Japonske kendo delegacije pred leti v Lju in je bilo kar polno kendok iz Slovenije in Hrvaške. Se je pa tudi Iado zelo razvil pri nas v zadnjih letih.
Lp
Katana
Zadnjič urejal KATANA (02.04.2011 12:42:22)
Odsoten
in kako da je vse tko propadl? k je res škoda da se tak lep šport sploh ni prisotn v sloveniji.
Odsoten
Katana oprosti ampak govoriš neumnosti,..če ste pri vas nehali trenirati Kendo še ne pomeni da je prenehal obstajati oz. kot si rekel da je "v mirovanju",... raje kot da trosiš takšne zablode,..raje zopet začnite aktivno delati!
Res ni toliko kendok kot bi si želelil , a kendo zveza je močna in ZELO AKTIVNA!!!!!
letos (2011) smo dobili dva kendoista z nazivom 4.DAN, kar za tiste ki vedo kaj o kendu pomeni kar lep dosežek!
aktivnih je vsaj 15 nosildev Dan stopnje .
Največji klub je v Ljubljani : Shubukan
nato Velenje: ISS-HOUGAI
nato Škofja loka : Sora
odpira se tudi v Mariboru, za njih ti še ne morem reči v kakšnem "stanju" so,...
letos se je održal 4. kendo in iaido seminar,ter 2.samurai kup v ljubljani z skoraj 150 kendokami iz cele evrope, z močno japonsko delegacijo z senseiem Hirakawo 8.dan
tako da,..hamioni za več informacij pojdi na
www.kendo-zveza.si
andrej

Odsoten