Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Začel sm trenirat mma
in imam problem zelo ne raztegljive noge imam pr ne morem je držati v zraku al pa high kick naresti
ne pridem niti blizu špage pa bi rad povečal raztegljivost kake vaje če bi lahko predlagali pa kdaj in kolikorat na tedn /dan
potrebujem pomoč res hvala
Odsoten
Živjo 
Na forumu je , poglej na male oglase pod temo DVD vaje za moško in žensko špago. Jst sm ga kupil in mi ni žal. LP
Zadnjič urejal Mind (17.04.2011 20:05:35)
Odsoten
pač meni bi bilo lepo narest špago sam mene bl zanimajo vaje da lahko višje dvigneš nogo ker nasploh nisem v nogah veliko gibčen
Odsoten
kaj pa mislš da je špaga? isto raztegovanje nog kokr za high kick. usak dan deli 3x po 20 min raztegovanja probi špago zlo počasi (če pretiravaš se hitr poškoduješ) usakič mal bl narest drgač je pa google čudežna stvar pa tud youtube ni slab.
kaj če bi prvo to dvoje preisku, še posebi youtube. "leg stretching", "stretching for martial arts", "high kick stretching" al pa kej probi najt predn temo odpiraš zarad česa tazga
Odsoten
vsak dan se je treba raztegvt pa pride raztegljivost. vaje si najd na netu k jih je res miljon. poleg tega pa se bo treba še mal ojačat da boš lahko nogo v zraku držu.
Odsoten
pr raztegovanju si zravn tudi jačaš noge...še bolje pa bo če boš dodatno krepil noge z raznimi vajami za noge in trup...skratka, brez raztegovanja ne boš noge držal v zraku
Zadnjič urejal Mind (19.04.2011 16:41:30)
Odsoten
vem da je google in youtube čudo pa sm pregledu več kot 100 videov predn sm to temo odpru pač tamo so videji ljudi ki se zelo raztegljivi noben ne pove kako če pa pa ima kako knjigo al pa dvd zto bi kake tekvandoista če lahk napiše pač mal osnovnih vaj
meni ni želja držat nogo v zraku al pa nekih hudih kickov rd bi le high kick naredu pa malce lažje middel kick ker zrd tega ka nimam noge raztegljive mi je use težje zto tukaj uprašam če lahko kdo pomaga
pa če nevste ne rabte spamat pa pisat maš youtube ker na netu tud slabe stvari najdš
tko da če kdo ve kake vaje da napiše al pa usai pove 
Odsoten
Ma ja, na netu je toliko šrota da je vedno dobro izvedeti iz prve roke kaj je uporabno in kaj ne. Sicer pa te vaje tudi mene zanimajo... Se pravi špaga, špaga, špaga in še enkrat špaga vsak dan?
Zadnjič urejal devlin (21.04.2011 22:01:50)
Odsoten
ja moška in žensaka špaga sta kr osnova sam so še druge vaje. špaga je dobra predvsem za vezi v kolkih. potem pa so tu še kloena in gležnji. boljše je če si izberete vaje, ki se izvajajo na telk in ne stoje. drugač če ne zaupate netu pa si vzemte v roke kšno knjigo v knjižnci sej tud o tem je kej napisanga.
Odsoten
tisti dvd ki sem ti ga priporoču, ima tudi vaje sede in stoje. in v videu ti vse zelo podrobno pove navodila kako izvajat posamezno vajo. pove za vsako vajo kako jo pravilno izvedeš...pa itak na začetku ne boš mogu vsega. opazu boš da ne narediš celotne vaje lepo in pravilno kot je na dvdju, ampak to je samo zato ker še nisi dovolj raztegnjen. neke vaje so res težke za narest.
Če ti ni škoda 10e pa kupi dvd
LP
Odsoten
Lahko probaš knjigo Relax into stretch. Men so jo priporočali. Sicer nisem preveč preizkušal vaj, tako da ne morem potrdit da je res tako dobra. Se jo pa da dobit na internetu zastonj.
http://www.4shared.com/document/fBlR3wZ … _Into.html
Odsoten
Že zelo dolgo treniram kikboks, sem uspešno tekmoval in sem tudi trener, nikdar nisem naredil špage in poznam zelo malo ljudi, ki jo naredijo... Špaga ni pogoj za uspešno borbo! Dovolj je le primerna gibljivost, to pa boš dosegel z navodili, ki so ti jih že svetovali. Rajši se uči tehnike in kombinacij, s samo vajo bo šlo lažje.
lp
Odsoten