Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Sem star 17 let, 178cm in 80 kg. Še ta mesec bi rad začel trenirat Ju Jitsu, upam da mi uspe prepričat starše.
Zanima me, ali se doma da delat učinkuvite vaje za moč in eksplozivnost (za celo telo). In kakše vaje so to (katere mi najbolj priporočate)? Vse kar imam doma so dvojne 10kg uteži in tisto veliko žogo. Za dvigovanje trupa pa mislim, da bi bla zibelka vredu.
Rad bi predvsem shujšal do neke idelane teže ( okoli 70 kg) in pridobil na moči in eksplozivnosti.
S prehrano pa je tako, hodim še v srednjo šolo in se mi niti ne sanja kako bi lahko na dan imel 5 do 6 zdravih obrokov. Na dan imam 3 do 4 max. pa še ti niso vsi zdravi.
Zanima še me, kako in s čim se kaj motivirate, saj se jaz zelo težko motiviram.
Zadnjič urejal Vajzi (06.11.2011 15:43:13)
Odsoten
jst imam identičen primer ... isto sm 175cm velik pa sem mel 86 kg ko sem po 10 letih nehov trenirat šport ... zdej sem shujšal na 67kg in se počutim velik boljše ... isto bi rad začel trenirat BJJ pa mi starši morijo kao zaradi šole, da ne bo trpela ker sem lih 4. letnik ( ker kluba ni glih v mojem kraju ) ... tko da nevem kaj nej nardim..
sam sem razmišljou, da bi si omislu boksarsko vrečo ( 180cm 50-60kg ) in začel sam mal vadit do konca šolskega leta, pol se bi pa nekam učlanil al na kickbox, muay thai al pa BJJ...
glede motivacije pa bi reku, da vse kar ne delaš iz veselja ni uredu .. js usak dan tečem, pa če mi kdaj ne rata it pa si rečem jebeš, pa grem spet naslednji dan ( hočem rečt, če ti kšn dan zmanjka motivacije in nečesa ne nardiš, ne potem usega opustit, ampak naslednji dan spet naprej ) ..
Odsoten
preveč se obremenjuješ s svojim izgledom. če bi rad kaj spremenil boš mogu začet sam in če ni motivacije potem ni ničesar. tale tvoj spis me prov spomne na tipične najstniške debate o vsem tem. ja lej hrana je pomembna ampak če nisi vrhunski športnik se z njo ni potrebno tako obremenjevati. jej zdravo jej redno a nikar se ne trudi, da bo vse tako kot je priporočeno. za zmanjšanje teže pa mam na možnost samo dve stvari. tek al pa kolebnica vsak dan. s tem boš dobival kondicijo in izgublju maščobo. pojdi lepo trenirat nekaj kar te veseli in ne samo da boš izgledal car v družbi. potem pa v tem ustrajaj in boš videl da ni potrebno nekih dvigovanj uteži in dodatnih vaj, da uspeh pride.
Odsoten
Kaj ko bi keri kaj več odp. in bol podrobno. Ali tu gor več forumaši niso najbolj aktivni?
Odsoten
če nimaš niti malo pojma o treningu si potegni dol dvd-je od george st.pierra ( http://www.youtube.com/watch?v=wOFSxoKC7t0 )... je mal šalabajzersko komercialno sam za začetnika je dost materiala... pol naprej pa poglej materiale od: diesel crew, ross enermait , joe de franco (samo z temi tremi viri oz.njihovimi materiali maš za več let preučevanja in kaj za delat)...
Odsoten
Na tejle strani imaš precej kvalitetnega materiala tako za trening moči kot vzdržljivosti... moraš pa malo pobrskat.
http://www.exrx.net/index.html
lp
Odsoten