Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Ali lahko kdo našteje najbolj uporabnih 10 elementov BJJ. Katere "fore" so najbolj uporabljene. Predvidevam....
1.Americana
2.Kimura
3....
Odsoten
hja... je dosti elementov, ki kljub temu, da ne zaključijo borbe, dostikrat pridejo še kako prav (razne obrambe, ko si v slabih pozicijah, sweepi, načini kontrole nasprotnika ipd.), ki pa se razlikujejo od enega do drugega človeka, saj ima vsak svoj slog borbe in posledično se tudi znajde v drugačnih pozicijah bolj pogosto kot ostali, tako da boš težko dobil nek konkreten odgovor.
sebe ne smatram za dobrega, tako da si ne ženi mojih besed k srcu ampak sigurno pa dobre osnove vedno pridejo prav, če so pravilno izvedene...
nekaj elementov, ki so uporabni po mojem mnenju (pa niso v določenem vrstnem redu):
- Trikotnik (Triangle choke)
- Škarje (Scissor sweep)
- armbar
- kimura
- americana
- križno davljenje (cross collar choke)
- razni sweepi iz globokega half guarda
- dober beg z boki (hip escape)
- dobra baza
- dobra uporaba svoje teže
- ...
Tehnik je v BJJ-u ogromno, vendar ni vsaka po okusu vsakega, tako da boš sam s časom razvil svoj stil in preko izkušenj v sparringu sam videl katere tebi najbolj odgovarjajo.
Upam, da sem kaj pomagal, vendar je moja beseda dokaj malo vredna okrog teh tem, ker treniram BJJ zgolj nekaj čez eno leto in še sam zase nimam razvitega svojega sloga pa že drugim govorim o tem
P.S. Temo za BJJ je bolj primerno odpreti pri oddelku za Jiu Jitsu, Grappling ... (ena nižje od MMA)
Zadnjič urejal binus (05.01.2012 16:41:13)
Odsoten