Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Strani: 1
Zdravo vsem skupaj!
Jaz imam pa vprašanje za boksarje. Pradvsem me zanima kako dvigniti vzdržljivost oz. kako to počnete vi in predvsem koliko trenirate? Zanima me ali delate posebej vaje za moč in vzdržljivost al to pridobivate pri samih treningih boksa. Pa če lahko kej opišete kolikokrat na teden treinrate in ali tekmujete ali se z boksom ukvarjte samo rekreacijsko? Če se komu da nej mal opiše. LP!
Odsoten
Živjo, poleg kondicijskega treninga lahko vzdržljivost izjemno povečaš tudi s pravilno prehrano preko celega dneva, pravilno sestavljenimi napitki pred in med samim treningom... imam izkušnje direktno iz sodelovanja z Zavcem, tako da če te zanima kaj več okoli tega mi lahko pošlješ email pa vidimo kako ti lahko pomagamo. Lp
Odsoten
Živijo, predvidevam da treniraš rekreativno. Mislim, da ze tebe ne pride upoštev priprave po pripravljalnih obdobijih. Malo si poglej Osnove športnega treniranja, da dobiš splošni pregled( Ušlaj).
V osnovi za borilne veščine moraš delati kompleksne vaje (da ti dela čimveč mišičnih skupin). V prvem prvem obdobju lahko uporabljaš uteži. Pazi na težo in število ponovitev. Recimo, da treniraš v klubu 2-3 tedensko. Za dodatek bi ti priporočil, delo z medicinko dvkrat tednesko ( enostavno mečeš medicinko). Vaje maš na yootubu. Potem vaje za splošno fizično pripravo ( plezanje po vrvi, metanje kamnov, sklece s poskoki, izpadne korake, šprinte v klanec ( 70m, 50, 30m). Potem so še specifične vaje na vreči. Primer delaš 3 runde x po 3 min. V teh treh minutah delaš po intervalih 10 s hitro in max močno na vreči , potem 20 s delaš normalno, plešeš, delaš eskivaže, kontra udarec..itd..potem pa 10 max....pa se tadeva spet ponovi..... Upan da ni preveč.... Izpostavil bi :
1: delo z medicinko...izmete..simuliraš osnovne udarce....direkt..aperkat..kroše...
2. šprinti...po ravnem..v klanec..navzdol..različne razdalje ... 100m 70 m 20-30 m..
Če te zanima litertura o fizični pripravi b boksu...se oglasi na privat..samo v ruščini je 
Upam, da sem ti vsaj malo pomagal.
Lp, A
Odsoten
Hvala za odgovore. Drugače pa ja dejansko treniram rekreativno 3 do 4 tedensko plus malo tudi doma (lažje uteži, tek). Temo sem pa izpostavil ker se mi zdi da glede vzdržljivosti ne napredujem oz. vsaj ne toliko kot bi hotel. Sigurno je tukaj tudi prehrana in počitek... Uglavnem še enkrat se zahvaljujem za odgovore.
Odsoten
Ok..malenkost.. tebe v bistvu zanima specifična oz. borbena vzdržljivost... osnova ti je tek..kolesarjenje, rolanje vse to pa nadgradiš z delom na vreči in šprinti...
poglej kako delajo poljaki...vaje za moč...
http://www.youtube.com/watch?v=0fDnMQOKzHQ
Odsoten
Strani: 1