forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 19.04.2012 22:08:47

tae
MODRI rang [III ]
Registriran: 24.02.2010
Objav: 20

Borilne veščine in joga

Teoretično bi človek sprva rekel, da to ne gre skupaj. Pri borilnih veščinah načelom potrebuješ neko hitrost, eksplozivnost, dobre reflekse, moč, koncentracijo, vzdržljivost in tudi agresivnost.

Pri jogi vse gibe izvajaš zelo počasi, oziroma v njih celo miruješ, se sproščaš in namenoma puščaš mišice ohlapne, hitri gibi so celo prepovedani, skratka pravo nasprotje večine borilnih veščin.

Sam sem se ukvarjal s karatejem, taekwondojem in jogo in dejansko poznam kar nekaj ljudi, ki prakticirajo dejansko dve nasprotni si dejavnosti.

Kaj pa vi borci, se kdo od vas ukvarja tudi z jogo, vam to koristi pri borilnih veščinah in nasploh v življenju, ali se vam zdi to brezvezna "telovadba" (čeprav to ni) za manj pripravljene. Zanimivo je, da se v Sloveniji z jogo ukvarjajo predvsem osebe ženskega spola, v tujini pa je vedno več zanimanja prav z moške strani.

Če greste pogledati malo internetne strani različnih borilnih veščin, boste na dostih zasledili tudi jogo.

Ali z razmišljanjem najdete povezavo med jogo in borilnimi veščinami?

Odsoten

 

#2 20.04.2012 10:22:34

KI
VIJOLIČNI rang [I ]
Registriran: 22.09.2007
Objav: 46

Re: Borilne veščine in joga

Človek bi tudi lahko rekel, da to dvoje gre skupaj. Iz Joge lahko "povlečeš" dosti uporabnega tako za borilne veščine (v tradicionalnem smislu) kot tudi za borilne športe. Med ostalim koncentracijo, gibljivost, sproščenost...
Jaz si to predstavljam kot Jin in Jang sožitje.


Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up. -Thomas Edison

Odsoten

 

Noga deske