forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 15.09.2012 10:54:09

Marko.simis
BELI rang [ ]
Registriran: 15.09.2012
Objav: 1

Katero borilno veščino bi mi priporočali?

Pozdravljeni!


Sem dijak star 18 let in v kratkem se imam namen vpisati k eni borilni veščini (pred tem sem treniral odbojko). Imam pa sledeč problem. Pred 2 leti sem imel izpah kolena, nato se mi je to lani med poletjem ponovilo, zdaj pa sem v zadnjem letu malo hodil na kolo in delal doma vaje tako da sem si vsaj malo okrepil koleno.

Študiral sem da bi mogoče začel s karatejom (samo mi je malo čudnen občutek ker bi bil pač popolni začetnik z belim pasom pri 18 letih). Druga možnost bi pa bil boks, ostale borilne veščine kot so Tajski boks, TKD, kickbox pa pomoje ne bi prišli v upoštev (zaradi kolena) ali pač?

Zanima me katero borilno veščino bi mi najbolj priporočali (da bi čim manj obremenjeval koleno) in klub kjer to trenirajo na relaciji Velenje-Celje.


Hvala

Odsoten

 

#2 15.09.2012 14:04:38

klosarpenko
VIJOLIČNI rang [IIII]
Od: Maribor
Registriran: 19.04.2009
Objav: 96

Re: Katero borilno veščino bi mi priporočali?

A ni nesmiselno spraševati druge kaj je najboljše za tebe? To veš samo ti. Odloči se kaj te vse zanima in nato pojdi do vsakega kluba v tvoji okolici na trening in si ga oglej. Nikjer ti ne bodo rekli da ne smeš biti prisoten na klopci, dosti klubov danes pa že ima stekleno steno za katero je bar/kafič tako da lahko v miru si pogledaš trening. Vsepovsod obremenjuješ koleno, če ne aktivno pa pasivno. Aktivno po moje le pri MT kjer poznajo udarce z koleni, povsod kjer uporabljaš noge pa posledično obremenjuješ tudi kolena. Ne si mislit ta tega ni pri boksu, mene po treningu najbolj bolijo noge. Če lahko igraš odbojko ali nogomet pri športni vzgoji v šoli, potem lahko treniraš tudi borilne veščine/športe.

Najboljša zaščita pred poškodbo je SEGREVANJE/RAZTEGOVANJE in kmečka logika. Če tega ne premoreš je poškodba zagotovljena.

Zdi se mi tudi bedarija da te je sram nositi beli pas pri 18ih, ti sigurno v fitnes stopil ne bi dokler ne bi bil nabit, ker drugače bi te bilo sram? S takim razmišljanjem ne boš daleč prišel.

Moraš najprej neke stvari razčistit pri sebi. Kaj te najbolj privlači, zakaj sploh hočeš trenirati, ali bi treniral za rekreacijo ali za tekmovanje...itd.

Odsoten

 

#3 16.09.2012 21:31:21

Pelion
VIJOLIČNI rang [ ]
Registriran: 13.06.2011
Objav: 38
Spletna stran

Re: Katero borilno veščino bi mi priporočali?

Glede izpaha kolena je potrebno mišičje ustrezno okrepit in poskrbeti za gibljivost. Po kvalitetni rehabilitaciji nobena borilna veščina ne bi smela biti ovira, morda le tista kjer so udarci izvedeni direktno v nogo.
Sicer pa 18 let niti ni visoka starost za začetek z borilnimi veščinami, veliko se jih loti tudi po 20 letu.

lp


Kickbox društvo Pelion

Odsoten

 

#4 17.09.2012 08:17:40

KneeToDhead
RJAVI rang [ ]
Od: TukajInZdaj
Registriran: 27.04.2007
Objav: 148

Re: Katero borilno veščino bi mi priporočali?

Hehehe to je res zabavno a misleš da drugje k pa ni pasov pa kr ne bojo vedl da si začetnik al kaj? al ti bo mn smešno da ne boš nič znal brez pasu al kaj...če ti kaj pomoga sistem pasov je bil razvit samo zato, da smo zahodnjaki dobili zunanjo motivacijo za trenirat-če bom treniral dovolj dolgo dobim novo barvno krpico big_smile no zelo poznanana pa je izjava Royce Graciea : pas je smo nekaj kar ti hlače gor drži... i.e. barva pasu ne naredi borca... Lp


The harder you train, the harder it is to surrender.

Odsoten

 

Noga deske