forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 20.09.2012 14:03:22

southpole1
BELI rang [II ]
Registriran: 20.09.2012
Objav: 3

priporočena borilna veščina in poškodba hrbtenice

Lep pozdrav!

Že dolgo se zanimam za borilne veščine najbolj so me pritegnili boks,taekwondo in krav maga.Star sem 20 let v fitnesu treniram slabi 2 leti,mišičaste postave 184cm,83 kg.Sedaj pa me zanima katero borilno veščino od teh treh zgoraj navedenih bi mi najbolj priporočali?Meni osebno se zdi,da bi pri boksu od teh treh utrpel najmanjše poškodbe hrbtenice,ker ni toliko skakanja ipd.Sedaj še čakam na izvide iz magnetne resonance je pa velika verjetnost,da imam ali premaknjene medvretenčne ploščice ali pa kaj hujšega saj sem si načel hrbtenico pri izvajanju deadlifta.Upam,da še bom sploh lahko kaj treniral in,da ne bo ta poškodba prinesla kakšnih večjih težav.Prosil še bi,če bi mi lahko povedali za kašen kvaliteten klub borilnih veščin v MB,ker na googlu je tega malo morje.

Odsoten

 

#2 21.09.2012 09:28:04

KneeToDhead
RJAVI rang [ ]
Od: TukajInZdaj
Registriran: 27.04.2007
Objav: 148

Re: priporočena borilna veščina in poškodba hrbtenice

Lep pozdrav, pri poškodbi hrbtenice je težko rečt katera borilna veščina je bolj primerna pri vseh boš obremenjeval hrbet ker je pri vseh veliko eksplozivnega gibanja, če se hočeš popolnoma ognit prevelikm obremenitvam hrbta je zate žal najboljša borilna veščina plavanje-pa prosm ne si tega slabo vzet. Drugače ti pa priporočam, da trenerju poveš da si imel poškodbo in treniraš na začetku manj intenzivno, dokler ne boš čutil da je hrbet pripravljen na več.

srečno in LP Klemen!


The harder you train, the harder it is to surrender.

Odsoten

 

#3 21.09.2012 09:41:11

southpole1
BELI rang [II ]
Registriran: 20.09.2012
Objav: 3

Re: priporočena borilna veščina in poškodba hrbtenice

hehe saj že poskušam lajšat bolečine v hrbtenici s plavanjem in pa jogo itd.Bomo pa videli kaj bodo pokazali izvidi iz magnetne resonance in pa mnenje specialista upam,da je samo vkleščen živec ali pa kaj premaknjeno,ker to še lahko popravi dober kiropraktik.Najbolj pa se bojim tega,da bi mi hrbtenica zakostenela saj se v tem primeru potem ne da kaj več dosti popravit.

Odsoten

 

#4 21.09.2012 10:34:13

Pelion
VIJOLIČNI rang [ ]
Registriran: 13.06.2011
Objav: 38
Spletna stran

Re: priporočena borilna veščina in poškodba hrbtenice

Počakaj na izvide in mnenje nevrokirurga oz. nevrologa potem pa se boš odločil. Ne operira se kar tako, težave morajo biti precejšnje oz. stanje ti mora ogrožati hrbtenjačo. V nasprotnem primeru pa ti bo ostalo samo terapevtska masaža in ustrezne vaje za moč in gibljivost (sistematična, progresivna vadba, ustrezne vaje). Po določenem obdobju stopnjevanja rehabilitacije, pa prični z drugimi športi. Če boš dobro rehabilitiral hrbet in ne boš potem pozabil na ohranjanje stanja ter če nevrokirurg ne bo odsvetoval, se lahko lotiš borilnih veščin... zakaj ne smile Mudi se ti pa tut ne, če nisi do sedaj treniral borilnih veščin lahko počakaš še nekaj mesecev smile

lp


Kickbox društvo Pelion

Odsoten

 

Noga deske