forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

#1 02.11.2012 23:24:11

shaytan
BELI rang [ ]
Registriran: 02.11.2012
Objav: 1

BJJ za začetnika

Živjo fantje!

Evo, še en nov na forumu tko da, če se bo komu zdeu kak uprašanje smešn prosm za malo strpnosti.
No zanima me neki stvari glede BJJ, najprej pač razlika med gi pa no gi, kokr si js to predstaulam je gi s kimonami, no gi pa brez pa ni tok tehničn, pa naj bi ti bol pomagu za MMA. Namreč js mam že izkušnje iz boksa in bi začeu BJJ, da se naučim izključno delo na tleh pač grappling. Tako, da za nekoga, ki trenira z namenom za MMA kaj priporočate. In če lahko konkretno kakšen klub, npr. carlos maja u lj kr hvaljo sam tm morš met kimono kokr vem tkoda je to gi predvidevam, pa še klub shinto u lj tut naj bi biu super sam tm naj bi učil tradicionalno JJ tko da so tud udarci kar pa me ne zanima ravno. Upam da ste dobil mal predstave kaj sploh hočm uprašat hh pa opravičujem se, če je že gdo prej uprašu isto stvar.


LP in hvala

Odsoten

 

#2 04.11.2012 16:21:41

binus
VIJOLIČNI rang [II ]
Registriran: 03.10.2010
Objav: 60

Re: BJJ za začetnika

Ne glede na to a hočeš BJJ trenirat z namenom za MMA, al pa samo zato da boš dobr u BJJ, je velik bl koristno, da začneš s kimono.

Prid pogledat h Carlosu u LJ (prvi trening je zastonj) pa se pol sam odloč. Tm lahko tud osebno pouprašaš kej več, ker tipkat se velik ljudem na dougo in široko res ne bo dal.

Drgač je pa pr ns tko, da je kimona na začetku obvezna za začetnike (program za začetnike naj bi u osnovi traju 1 leto), ko dobiš moder pas pa lahko začneš tud s treningi brez kimone oz. no gi.

Pred modrim pasom kej velik koristi od no gi treninga res ne boš meu, ker se boš use nauču delat sam na silo pa zanašat na znoj, da boš lahko zdrseu iz slabših pozicij ipd.

Trening s kimono koristi usakmu, zato vidš tud use top MMA borce, da ko trenirajo BJJ, ga trenirajo s kimono (če ne vedno pa usaj večino časa).


Če pa mislš da bi ti no gi za MMA biu prprauljen (učinkovito) trenirat že takoj in ne šele z 1 letom izkušenj pri začetnikih s kimono, pa lahko tud poiščeš kak drug klub, ki ma to na voljo, samo ne prčakuj da boš pol kej velik od tega odnesu.

Pa tuki ne ciljam na to, da promoviram klub ampak nasploh, če se hočeš učit BJJ in bit dobr, je bl kt ne obvezno se naučit s kimono. Tud če greš u kerkol drug klub, ti prporočam začetek s kimono.

Pa srečno

Zadnjič urejal binus (04.11.2012 16:24:17)

Odsoten

 

#3 10.11.2012 17:31:39

guc
VIJOLIČNI rang [I ]
Registriran: 19.02.2008
Objav: 47

Re: BJJ za začetnika

strinjam se s tem, da je potrebno začet postopno trenirat. ne strinjam se pa s tem, da je kimono obvezn za učinkovit trening... MMA pa BJJ sta dve čist drugačni stvari... začel sem z kimono, pa sem imel potem kar precej problemov, da sem se navadil izvajat mete in borbo brez nje... no vsaj pri meni je bilo tako...

Odsoten

 

#4 10.11.2012 21:26:41

binus
VIJOLIČNI rang [II ]
Registriran: 03.10.2010
Objav: 60

Re: BJJ za začetnika

guc je napisal:

strinjam se s tem, da je potrebno začet postopno trenirat. ne strinjam se pa s tem, da je kimono obvezn za učinkovit trening... MMA pa BJJ sta dve čist drugačni stvari... začel sem z kimono, pa sem imel potem kar precej problemov, da sem se navadil izvajat mete in borbo brez nje... no vsaj pri meni je bilo tako...

Tehnika ostane in usi submissioni z izjemo davljenj z ovratnikom se prenesejo tud na no-gi. K prvič preideš na trening brez kimone si mau zgubljen, ker ne veš kako bi ga prijeu za kontrolo oz za met ampak se hitr navadš na no-gi.  Treniram oboje in vem kako je zame in use k trenirajo z mano. Ti si eden izmed redkih k prau da je meu kr probleme pri prehodu iz gi na no-gi. Na začetku je nenavadno in ti je use čudno, se strinjam, ampak da bi pa meu res probleme pr prehodu iz enga na drugo to je pa dost redko.

Poanta kimone je bl u pobegih kokr kej druzga, če maš že unaprej planirano it na no-gi, ker če ti loh nekomu pobegneš iz submissiona, k te še za obleko drži, da se boš ja čim mnj premiku, pol grem staut da mu boš lahko z istim, tehničnim pobegom ušou tud pr no-gi, pa še velik mn se boš namatru, ker te ne bo meu za kej držat.

Pr no-gi je lažji prit iz večine (če ne useh) submissionou, zato se skor usi k začnejo z no-gi navadjo tega da tud brez neke tehnike pobegnejo iz teh prijemou, že s pomočjo znoja oz. nezmožnosti nasprotnikou, da jih konkretno primejo, potem pa to preraste u to, da se začnejo zanašat na use ostale dejaunike namest na tehniko, da pobegnejo iz slabih situacij.

Itak obstajajo svetle izjeme k majo pravo mentaliteto in ne glede na to, da začnejo z no-gi, stremijo k temu, da delajo čim bl tehnično in ne na silo, ampak je takih ljudi mal.


Na kratko, trening s kimono jst samo iz osebnih izkušenj prporočam, ne silm zdej nobenga u to, ampak se pa po mojem usak lahko strinja, da škodit ne more.

Odsoten

 

Noga deske