forum.MMA.si

Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce

Nisi prijavljen!

  • Indeks
  •  » Slovenija
  •  » K-1 Open Challanger 08.09.2013 Terme Čatež-REZULTATI

#1 11.09.2013 16:27:16

KATANA
Črni rang
Od: Postojna
Registriran: 02.08.2007
Objav: 720
Spletna stran

K-1 Open Challanger 08.09.2013 Terme Čatež-REZULTATI

KICKBOXING - Uroš Veličević je z zmago dokazal, da sodi med naj boljše evropske borce!

http://www.mma.si/forum/uploads.php?file=celotna%20ekipa%20TBK%20Bre%C5%BEice1.jpg

Včerajšnji spektakel pred več kot tisoč navdušenimi obiskovalci v Termah Čatež je dokazal, da imamo v Sloveniji odlične mlade borce, ki se želijo dokazovati. K-1 Open Challanger v odlični organizaciji Rožleta Jazbinška in domačega kluba TBK Brežice v sodelovanju z Kickboxing zvezo Slovenije pod vodstvom predsednika Vladimirja Sitarja je ponudil več kot 20 kvalitetnih borb tako v amaterski kategoriji K-1 po pravilih WAKO in v profesionalni po pravilih WAKO PRO svetovne kickboxing organizacije.

Že v popoldanskih urah smo videli nekaj zanimivih dvobojev naši mladih borcev, ki so ali prvič stopili v ring ali pa imajo za sabo le nekaj malega izkušenj, kar je bil tudi eden od namenov tega spektakla to je ponuditi možnost tudi mladim borcem. Predvsem bi izpostavili zmago mladega Nevena Brkića (TBK Tiger Portorož) nad Sašo Horvatom (TEKKEN TEAM) do 75kg in Stefana Zoriča (KBK Center LJ), ki je premagal Robija Planinca (KTB Krško) do 86kg, ter na koncu še domačina, ki je v otvoritveni borbi dvignil dvorano na noge Blaža Novaka (TBK Brežice), kateri je prepričljivo premagal Iztoka Kodriča (FC Senovo) v kategoriji nad 91kg.

V večernih urah pa smo videli res izjemen dogodek, ki ga že dolgo ni bilo na naših tleh in v prepolni dvorani Riviere v Termah Čatež, ki je bučno a zelo športno spodbujala prav vse borce tako domače kot tuje. Že v drugi profesionalni borbi je domačin Luka Alauf (TBK Brežice) dodobra razgrel domače navijače z zmago nad Tomi Hojnikom (Kung Fu klub Ptuj) do 71kg, takoj za njima pa smo videli pravo »vojno« med Blažem Kožarjem (FC Senovo) in Sebastianom Bogolinom (KTB Krško) do 67kg v kateri je slednji slavil. Prav posebno vzdušje pa je pripravil naj starejši borec na tej prireditvi Mile Miačinović (TBK Brežice), ki je tesno premagal veliko mlajšega Stipo Perišo (Leon gym Zagreb) do 100kg. Še posebej je treba omeniti zelo atraktivno zmago mladega domačega upa Alena Štritofa (TBK Brežice), ki je premagal z najbolj atraktivnim K.O. večera sicer odličnega Bojana Kujaveca (Kung Fu klub Ptuj) do 71kg, in še borbo do 75kg med izkušenim Gregorjem Smoletom( Yaksha CT Vogrsko) nad izjemno neugodnim mladim Rasimom Bašičem (KBS Šampion Sarajevo), ki mu prav nič ni olajšal delo. V kategoriji do 100kg pa je z izjemno borbo in močnimi udarci Enver Šljivar (KTB Velenje) prisilil svojega nasprotnika Anela Macića (KBS Šampion Sarajevo) na predajo po poškodbi.

Borba večera med našim šampionom Urošem Veličevićem (TBK Brežice) in Igorjem Mihaljevićem (Shark gym Karlovac), ki je bil tudi sparing partner slovitega Cro Copa Mirka Filipovića pa je postregla z izjemno kvalitetno in napeto, ter izenačeno borbo, kjer je na koncu odločil le en udarec, kateri je v prvi rudni za kratek čas Mihaljevića poslal na tla, kar je na koncu zadostovalo, da je Veličević slavil zmago svoje kariere. Na koncu je treba pohvaliti tudi izjemno sojenje pod vodstvom mednarodnega sodnika KBZS g.Iva Vodopivca, ter Mia Jakovina, Edi Štegarja, Tadeja Vodopivca in Tončke Kaluže, ter celoto organizacijo prireditve, ki je bila na izjemno vrhunskem nivoju, kar še posebej razveseljuje mnoge ljubitelje kickboxinga, ki počasi a vztrajno pridobiva tako na prepoznavnosti kot popularnosti med mladimi v Slovenji.

URADNI REZULTATI:
K-1 rules WAKO PRO pravila:

-63kg Mitja Puhek (KBK Kobra Bjelovar) vs Nerdin Fejzović (KBS Šampion Sarajevo) 3:0
-71kg Tomi Hojnik (Kung Fu klub Ptuj) vs Luka Alauf (TBK Brežice) 0:3
-67kg Sebastian Bogolin (KTB Krško) vs Blaž Kožar (Fight club Senovo) 3:0
- 81kg Mourad Derbal (KTB Simba) vs Faruk Gazdić (Tom Cat Tuzla) 3:0
-100kg Stipe Periša (Leon gym Zagreb) vs Mile Miačinović (TBK Brežice) 1:2
-100kg Anel Macić (KBS Šampion Sarajevo) vs Enver Šljivar (KTB Velenje) 0:3
-71kg Nikola Crvenković (Leon gym Zagreb) vs Ermin Lugan (KBS Šampion Sarajevo) 3:0
- 71kg Bojan Kujavec (Kung Fu klub Ptuj) vs Alen Štritof (TBK Brežice) K.O.
- 75kg Gregor Smole (Yaksha CT Vogrsko) vs Rasim Bašič (KBS Šampion Sarajevo) 3:0
- 71kg Sanel Muslić (Alma academy Luxembrug) vs Samo Petje (KTB Red Devil LJ) 3:0
-100kg Igor Mihaljević (Shark gym Zagreb) vs Uroš Veličević (TBK Brežice) 0:3

Pripravil in fotografije:
Predstavnik za tisk KBZS
Slavko Majkić


...borec je človek,ki je dosegel ravnotežje med občutkom
   strahu,da je človek in občutkom ponosa,ker je človek...
 
www.ka-te-slo.blogspot.com, www.katanateamslo.blogspot.com , www.katanatati.blogspot.com

Odsoten

 

#2 10.10.2013 14:06:06

Adrenaline
RJAVI rang [IIII]
Registriran: 20.03.2006
Objav: 420

Re: K-1 Open Challanger 08.09.2013 Terme Čatež-REZULTATI

- Čeprav smo bili za Mourada zmenjeni 3x3 min K-1 (in ne Wako Pro K-1), je vseeno borba bila 3x2min.
- ce bi si vzel se minuto casa bi lahko opisal po mnenju vecine občinstva borbo vecera: Samo vs Sanel, kjer je bil Sanel dve runde dobesedno tepen
- ravno tako atratktivna je bila Mouradova Borba, kjer je zmagal z nokavtom in vseeno si nisi vzel čas za kaj napisat o njej

Zadnjič urejal Adrenaline (07.04.2014 11:45:14)

Odsoten

 
  • Indeks
  •  » Slovenija
  •  » K-1 Open Challanger 08.09.2013 Terme Čatež-REZULTATI

Noga deske