Borilne veščine, borilni šport, trening, fight tekmovanja, oprema za borce
Nisi prijavljen!
Lep pozdrav vsem!
Ker sem videl, da imate na vašem forumu tudi rubriko 'kendo' bi želel tu napisati, da kendo lahko trenirate v Kranju, Ljubljani, Velenju in Murski Soboti.
V Ljubljani so od danes naprej treningi na Parmovi 25 v Hiši veščin. Za več informacij pa lahko obiščete naše spletne strani.
Lp. Ed.
ps. linki:
Hiša veščin > www.hisa-vescin.org
Kendo zveza Slovenije > www.kenzs.org
naš forum > www.forum-kenzs.org
Zadnjič urejal Edvard (23.11.2006 07:03:30)
Odsoten
boljše bi bilo če bi napisal tole pod temo klubi v Sloveniji... in da bi bil tukaj prostor za debato o topicu oz kendu... verjetno pa se strinjajo tudi moderatorji o tem.
drugace pa dobrodosel na forumu!
Odsoten
...premaknjenjo!
dobrodošel na forumu Edvard! 
Odsoten
Pozdravljeni!
Saj sem kar nekaj časa razmišljal kam naj dam objavo, pa sem potem napisal tako kot ... 
Povod za objavo je bila pač prejšna rubrika.
Lp. Ed.
Odsoten
Kaj je Kendo ?
Odsoten
na kratko: to je Japonska oblika mečevanja... hmm sestavljena je it dveh besed to sta ken- kar pomeni meč in pa do- pomeni pot. Vbistvu dobesedni preved: pot meča. Svoje korenine ma v vojnih veščinah samurajev. Samuraji so to tudi razvili. Pomoje kenda nemoremo uporabiti kje na cesti k to so meli samuraji v vojnah da so se nekak obranili. Kendo pa razvija predvsem notranjost človeka.. razvoj osebnosti!
Odsoten
men osebno je dost bolj všeč evropski stil mečevanja...žal pa ni skoraj več nobenih šol,razen par družin k to furajo 
Odsoten
Kakor vem je canne de combat izpeljan iz tradicionalnih evropskih sistemov mečevanja, samo da je prirejen za borjenje s palico. Sicer zadeve še nisem videl "v živo", samo nekaj posnetkov, pa mi je bilo kar všeč.
Me pa zanima glede kenda tole: kako so izpeljana tekmovanja, naprimer ali zmaga tisti, ki prvi zada "clean shot" ali gre tukaj na čas (borca se borita naprimer 5. min. potem naj pa sodniki določijo zmagovalca)? Ali lahko z mečem udarjaš tudi pod pas (noge), ker kakor sem videl so kendoisti dobro zaščiteni samo nad pasom, noge izgledajo nezaščitene (samo zaradi hakame ne moreš nikoli vedeti)?
Odsoten
hmmm. Glede tekmovanj ne vem lih.. sam pomoje pa da noge ne veljajo...?
Odsoten
Pozdravljeni,
zanima me, ce je kendo primeren za zenske?
Karate treniram kaksnih 10 let, a bi imela zaradi tega probleme, ker se tehnika izkljucuje ali ne?
Bi mi kdo priporocil kaksno drugo borilno vescino, karateja sem ze malo sita.............
lp
Odsoten
pozdravljena!
Odvisno kaj te najbolj zanima?
Odsoten
Zanima me nekaj, kar se ne bi preveč izključevalo zaradi tehnike s karatejem in bi blo za malo starejse (27), ker se mi ne da več pretepati z osemnajstletniki 
Odsoten
aha tehnika!
mogoče jeet-kune do? tm so precej starejši... pa tok stari k ti no:) pa še ene 4 punce so.... če te zanima? al pa mogoče kakšen aikido? če bi pa rada mau več pol pa kkšn kickbox?
Odsoten
Edvard je napisal:
Lep pozdrav vsem!
Ker sem videl, da imate na vašem forumu tudi rubriko 'kendo' bi želel tu napisati, da kendo lahko trenirate v Kranju, Ljubljani, Velenju in Murski Soboti.
V Ljubljani so od danes naprej treningi na Parmovi 25 v Hiši veščin. Za več informacij pa lahko obiščete naše spletne strani.
Lp. Ed.
ps. linki:
Hiša veščin > www.hisa-vescin.org
Kendo zveza Slovenije > www.kenzs.org
naš forum > www.forum-kenzs.org
Zdravo Edvard
Zanima me ali bi te zanimalo da bi enkrat tedensko ali pač več stvar dogovora vodil treninge kenda v Postojni v telovadnici ,ki jo opremljamo tradicionalno v DO-JO slogu cca 150m2?
Lp
KATANA
Odsoten
Danes se končuje dvodnevni seminar Kenda v Ljubljani na Parmovi 25 v Hiši veščin ,ki ga organizira Kendo Zveza Slovenije, vodi pa ga Japonska Kendo delegacija,ki je na obisku v Sloveniji,kar je velika čast za nas.Prišli so mojstri,ki so priznani v svetu in tudi zelo cenjeni na Japonskem in je nastarejši med njimi star 73 let Yutaka Furuta in ima 8.dan v Kendu.Seminarja so se udeležili vsi štirje klubi iz Slovenije (Kranj-Ljubljana,Velenje,Murska Sobota in Postojna) in tudi iz Hrvaške.V jutranjih urah so potekali trening tehnik za različne skupine začetnike,nadaljevalne in mojstre, popoldan pa so bile demonstracije. Tisti,ki želite še ujeti prave resnične mojstre je danes ob 18h še demonstracija Kenda in potem se vračajo.Seminar je bil popolnoma brezplačen !!! Žal nisem uspel prej napisati obvestila vendar sem se danes zjutraj udeležil seminarja od 10h do 13.30h in sem vesel ,ter počaščen,da sem vadil z mojstri,ki jih mogoče nikoli več ne bom videl v življenju.Čez par dni pa bo tudi nekaj fotk iz seminarja...
Več o Kendu na www.shidokai.org ali www.kenzs.org
Lp
KATANA 
Zadnjič urejal KATANA (16.11.2007 15:20:19)
Odsoten
Evo tukaj je nekaj fotk iz seminarja Kenda 14.11.2007 ,ki je bil v Hiši veščin v Ljubljani in je tudi mojster Yutaka Furuta med njimi.Na drugi sliki je na levi čisto na koncu Nikolina Ana Majkić (sam mal čupe se vid pa hakama) in je dobila darilo od kendo zveze slovenije hakamo,gi in otroški shinai ker je edini otrok (kendoka) v Sloveniji in so bili vsi mojstri navdušeni z njo.Jaz pa sem nasproti nje in se me na žalost ne vidi.
Evo me tam čisto v kotu pri vratih...

Lp
KATANA 
Zadnjič urejal KATANA (19.11.2007 22:55:51)
Odsoten